Jäärata 04.02.2018

Jääratamoottoripyöräilyn SM-sarja avataan Seinäjoella – Mukana Mika Kallio sekä ulkomaisia kuljettajia

Jääradan SM-kausi starttaa tulevana viikonloppuna Seinäjoelta. Kuva: Sarita Niemelä

Seinäjoen Moottorikerho isännöi jälleen jääradan SM-avausta Kyrkösjärven jääradalla tulevana lauantaina. Vaihtelevien keli- ja jääolosuhteiden asetettua aluksi haasteita kisaradan sekä yleisö- ja varikkoalueiden teolle, sääennusteet näyttävät nyt suosivan järjestelyjä ja muodostuvan lähes ihanteellisiksi niin yleisölle kuin kilpailijoillekin kisapäivää kohti mentäessä.

Totutun nopea ja jouheva, noin 1700-metrinen Seinäjoen rata tulee taas tarjoamaan vauhtiviihdettä parhaimmillaan, kuljettajien hakiessa parhaimpia mahdollisia ajolinjoja sekä myöhäisimpiä mahdollisia jarrupaikkoja kaarteisiin.

Seinäjoelle on ilmoittautunut 134 jääratakuljettajaa mittaamaan paremmuuttaan yhdeksässä kilpailuluokassa. Suomenmestaruudesta ajetaan A250- ja A450-luokissa sekä Suomen Cup -mestaruudesta taistellaan Veteraanit-luokassa. Kansallisissa B250- ja B450-luokissa kamppaillaan nousupisteistä SM-luokkiin ja uusina luokkina esiintyvät kaksitahtisten 125-luokka sekä neljän kierroksen avoimet Sprint 250- ja 450-luokat. Seinäjoen Moottorikerho on aktiivisena juniorityön toimijana tuonut myös C80-luokan mukaan jäärataohjelmaan.

Mikko Koskinen aloittaa viimevuotisen suomenmestaruutensa puolustamisen Seinäjoelta. Ilmajokelainen järjestävän seuran vauhtiveikko saa seurakseen muiden kovien kuljettajien lisäksi myös Malesian MotoGP-testeistä kotimaan jääradoille saapuneen Mika Kallion.

”Seinäjoella on pyritty kunnioittamaan pitkän jääradan perinteitä tekemällä vauhdikkaita ratoja, joilla laitteiden kulkua ja kuljettajien kanttia mitataan. Sellainen onnistuttiin tänäkin vuonna tekemään”, kertoo Koskinen.

Seinäjoen SM-jääradalla nähdään useita kansainvälisestikin eri moottoripyörälajeissa tunnettuutta saavuttaneita kuljettajia ja muun muassa Virosta ja Ruotsista on mukana kilpailijoita.

Seinäjoen Moottorikerho toivottaa kaikki moottoripyöräurheilun ystävät tervetulleiksi lauantaina 10.2.2018 kello 11.30 alkavaan jääratamoottoripyöräilyn SM-osakilpailuun. Liput 10€ käteismaksuna, alle 16-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton. Paikalla on kioski ja kisavarikolle on yleisöllä vapaa pääsy. Lähellä rata-aluetta on tänä vuonna lisäksi tarjolla rajoitettu määrä parkkipaikkoja.

Teksti: Martti Mäki-Jouppila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata