Jäärata 05.02.2017

Jääratamoottoripyöräilyn SM-avaus Seinäjoella ensi lauantaina

Seinäjoen SM-jäärata tarjoaa yleisölle vauhdikasta kamppailua. Kuva: Sarita Niemelä

Seinäjoen Moottorikerho järjestää tulevana lauantaina moottoripyörien pitkän jääradan SM-sarjan avauskilpailun Kyrkösjärvellä. Suosiollisten sääolosuhteiden avustamana talkooväki on kyennyt taas loihtimaan huippunopean kisaradan, jossa keskituntinopeudet tulevat jälleen olemaan toisella sadalla ja huippunopeudet puolentoista sadan yläpuolella. Tarjolla on siis takuuvarmaa viihdettä vauhdin ystäville.

Viidessä soolopyöräluokassa nähdään mielenkiintoisia kohtaamisia muun muassa siksi, että osallistumisoikeus laajentui tälle kaudelle säännöissä siten, että veteraanien Suomen Cupiin voivat osallistua jääratojen varttuneemmat konkarit omien JR Open- ja JR-lites-luokkiensa lisäksi. Näin saman kuljettajan edesottamuksia voi päästä seuraamaan kolmessakin luokassa ja siten jopa viidessä erässä.

Nuoren kaartin kuljettaja Niclas Pöytälaakso palaa kotikisassaan tositoimiin loukkaantumisen aiheuttaman välivuoden jälkeen. Tavoitteena on jatkaa vauhdilla, joka vei toissakeväänä palkintopallille.

– Kilpailu SM-luokissa on kovaa ja onnistuminen vaatii nappisuorituksen sekä hieman tuuriakin. Kuitenkin luottavaisin mielin lähdetään SM-kauteen, sillä uskon oman vauhtini pienemmän luokan pyörällä riittävän kärkikahinoihin. Taustalla on luotettava huoltotiimi sekä kalusto ja piikkirenkaat maan huipputasolta, kertoo Pöytälaakso.

Seinäjoen Moottorikerho toivottaa kaikki moottoripyöräurheilun ystävät tervetulleeksi Seinäjoen Kyrkösjärven jääradalle seuraamaan kauden avausta lauantaina 11.2.2017, harjoitusten alkaessa 10.00 ja ensimmäisen startin tapahtuessa klo 12.00. Mielenkiintoista nähtävää tarjoaa myös perinteisesti yleisölle avoin kilpailuvarikko, jossa pääsee haastattelemaan kuljettajia ja näkemään huippuunsa rakennettuja kisapyöriä. Tarjolla on myös ulkoilmatapahtumaan oleellisesti liittyviä ravintolapalveluja, sisältäen muun muassa traditionaalisen ohittamattomat kisamakkarat.

Teksti: Martti Mäki-Jouppila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata