Jäärata-ajo 20.03.2016

Jääratamestari Joni-Pekka Rajala: Hienoa oli päästellä menemään

Autojen jääradan Suomen mestaruudet ratkottiin kauden viimeisessä osakilpailussa Kolarin Rautuvaarassa. Luokka 2 Special Saloon erikoisliukuesteen voittoon ajoi Matias Tapojärvi (keskellä), toiseksi Juhani Heinonen (oik.) ja kolmanneksi Joni-Pekka Rajala (vas.). Special Saloon erikoisliukuesteet –luokan mestaruuden vei kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Joni-Pekka Rajala. Kuva: Kolarin Moottorikerho

Joni-Pekka Rajala voitti viikonloppuna Kolarissa autojen jääradan Special Saloon erikoisliukuesteet -luokan Suomen mestaruuden, mutta mitä mietteitä Jontulle jäi tästä jääratakaudesta ja mitä mieheltä voidaan odottaa jatkossa. Siitä seuraavassa hieman lisää.

Jonttu, jääratakausi on nyt  paketissa ja vielä kerran onnittelut mestaruudesta. Ihan ensimmäiseksi täytyy kysyä se legendaarinen kysymys, miltä nyt tuntuu?
Kiitos ja itse asiassa, ihan hyvältä tuntuu. Kisoissa oli hyvä rata, erittäin hienot puitteet ja muutenkin isot penkat, niin hienoa oli päästellä menemään.

Finaaliviikonloppuna ajoit mestaruudesta Janne Taskilaa vastaan ja mestaruus ratkesi sinun oltua kolmas ja Taskilan jäätyä seitsemänneksi. Voisitko kertoa meille hieman enemmän finaaliviikonlopusta sekä kolarista, joka meinasi pilata koko mestaruushaaveet?
Joo tosiaan, muuten oli hyvät kisat, mutta ykkösluokan a-finaalilähdössä akku räjähti kolarissa, kun kaameassa lumipöllyssä kaveri tuuppasi hieman perään ja siinä samassa hajosi vähän muutakin. Onneks varaosat löytyi ja saatiin auto vielä viivalle. Iso kiitos vielä niille kaikille, jotka auttoivat saamaan auton kuntoon. Taskilalla oli toki omat murheensa, kun sillä kai hajosi vetari, joten mestaruuteen riitti lopulta, kun toi auton maaliin ottamatta sen kummempia riskejä.

Entäpä muuten kausi, miten sen summaisit yhteen?
Kausi oli hyvä ja tänä vuonna meillä oli hyvät kisapaikat ja talvikelejäkin riitti. Etenkin finaalikisan olosuhteet oli hienot ja Paltamo oli myös hyvä. Paltamossa oli vähän vettä radalla ja siellähän me tultiin kakkosluokan toiseksi. Ei kai siinä, kakkosluokan Suomen mestaruuteen täytyy olla tyytyväinen.

Jääradan lisäksi olet myös voittanut useita mestaruuksia jokkiksessa ja myös rallicrossista on tullut menestystä. Mutta mikä lajeista kiehtoo kaikista eniten?
Kyllä toi crossi on hieno laji. Lisäksi kun Eurooppaa pääsee kiertämään, niin se on kuskille parasta aikaa ratin takana.

Miten aikoinaan aloitit ajamisen?
Jäärataa aloitin aikoinaan ajamaan kuplavolkkarilla ja jokkista vuorostaan viidentoista vanhana Vammalassa. Sen verran muistan niistä ajoista, että katolleen mentiin melkein ekassa kurvissa.

Jäärataan palatakseni, kerrotko hieman lisää tuosta kakkosluokasta missä ajat?
Eli luokassa 2, joka myös nimellä Special Saloon erikoisliukuesteet -luokkana tunnetaan, ajetaan 11 millisillä piikeillä ja käytössä meillä on semmoset pulttirenkaat. Niissä renkaissa on ihan kauhea pito.

Muistatko ensimmäisen jääratakisasi ja kuinka se meni?
Muistan! Se oli vuonna 2005 Ylivieskassa ja silloin tuli SM-hopeaa. Autona mulla oli silloin Toyota MR2.

Mikäli ajattelee jääradan aloittamista, onko sinulla mitään vinkkejä aloittaville kuskeille?
Ei mulla oikeastaan ole muuta, kuin että mukaan vaan! Etenkin jääradalle uusia kuskeja olisi hyvä saada mukaan, mutta enää tänä vuonna ei kannata mennä jäille harjoittelemaan. V1600 on muun muassa halpa ja hyvä aloitusluokka, jossa on myös hyvää vääntöä.

Entäpä sitten kesäkausi ja kesäkauden tavoitteet? Viime vuonnahan ajoit Saabilla ERC sarjaa.
Kesäkaudelle on asetettu jo selkeät tavoitteet. Tulemme julkaisemaan missä ja mitä ajan lähiaikoina.

Onko joku laji tai auto, jota haluaisit kokeilla jatkossa?
Kaikenmoista on käynyt kyllä mielessä, mutta toteuttaminen on jäänyt vähän puolitiehen. Rataa olisi varmaankin myös ihan kiva kiertää ja eiköhän Formula Ykköstä olisi ihan kiva kokeilla.

Ennen kuin lopetamme, onko sinulla jotakin sanottavaa faneille ja lukijoille?
Erityiskiitos kaikille faneille ja tukijoille sekä myöskin kavereille, jotka ovat vuosien saatossa olleet mukana.

Teksti Moottoriurheilu.tv / Mikko Jalonen

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo