Jäärata-ajo 03.03.2017

Jääratakilpailu keskellä kaupunkia – Tampereen Pistejäärata palaa Pyynikin Urheilukentälle

Tampereen Pistejäärata-kilpailu järjestetään tulevana keskiviikkona. Kuva: Ossi-V. Takala

Tampereen Pistejäärata syntyi vuonna 1970, kun Tampereen UA ideoi urheilukentälle jäädytetyllä ovaalilla ajettavan, speedway-tyyppisen autokilpailun. Idea on elänyt niin, että nyt 2017 kisa ajetaan 42. kerran, kun kardaanilla tai edestä raapivat kaksivetoautot palaavat keskiviikkona 8.3. klo 18, neljän välivuoden jälkeen perinteiselle suorituspaikalleen, Pyynikin Urheilukentälle.

Vaikka tuima 16 kilpailijan kesken, kaikki kaikkia vastaan käyty taisto on aina ollut niin katsojain kuin kilpailijoiden suosiossa, kisan järjestäjälle taival ei ole ollut helppo. Milloin ”kapuloita rattaisiin” on lyönyt oikutteleva talvisää, milloin muut syyt ovat sen kentältä häätäneet, mutta kuitenkin se on aina sinne palannut.

Poikkeuksellinen talvisää nousi uhkaksi myös tällä kertaa, jopa niin, että käyttöön jouduttiin ottamaan kilpailun varapäivä. Jää kentälle saatiin synnytettyä, mutta ongelmaksi nousi radan turvapenkkoihin tarvittava lumi, jota Tampereen seudulle on satanut todella niukasti. Kunnes, vähän kuin kalkkiviivoilla, yhteistyötahojen kanssa saatiin järjestettyä lumenkuljetus ja kisa voidaan käydä.

Valmiina on myös kilpailijakaarti, jossa nähdään monta perinteistä Pistejään kävijää. Joten jälleen on odotettavissa erikoinen ja viihdyttävä autourheilutapahtuma, kun iltavalaistulla radalla kilpurit jysähtävät vain metrien etäisyydeltä ohi kentän katsomossa hurraavan yleisön.

Suorituspaikka Pyynikin Urheilukenttä löytyy osoitteesta F.E. Sillanpäänkatu, Tampere ja kilpailu käydään keskiviikkona 8.3.2017 alkaen kello 18, kilpailun pituus noin 2½ tuntia, käsittäen 20 neljän auton alkuerälähtöä ja finaalin, jossa ratkaistaan kilpailun sijat 1-4.

Teksti ja kuva: Ossi-V. Takala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo