Jäärata 01.03.2018

Jääradan Suomen mestarit ratkotaan viikonloppuna Keski-Suomessa

Jääradan vuoden 2017 Suomen mestarit selviävät tulevana viikonloppuna. Kuva: Nita Korhonen

Moottoripyörien jääradan SM-kausi on kääntynyt loppusuoralle ja vuorossa on ensi viikonloppuna ajettava sarjan huipennus, kun toiseksi viimeinen osakilpailu järjestetään lauantaina Saarijärvellä ja finaali sunnuntaina Konnevedellä.

Uudistuneesta jääradan SM-sarjasta on ajettu nyt neljä osakilpailua ja jäljellä on enää finaaliviikonloppu. SM A250 -luokan mestaruustaistosta on odotettavissa huippujännittävä, sillä luokkaa johtaa vain pisteen erolla, 86 pistettä kerännyt Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takala ennen MotoGP-sarjan Moto3-luokasta tuttua, Oriveden Moottorikerhon Niklas Ajoa. SM-pronssissa ovat kiinni tällä hetkellä tasapistein, 52, Saksan IDM-sarjassa menestynyt, Tuusulan Moottorikerhon Tatu Lauslehto sekä Alavudenseudun Moottoripyöräilijät ry:n Ossi Ojala.

Muista Keski-Suomen kuljettajista Saarijärven Moottoripyöräurheilijoiden Eeli Heimonen on luokan kuudentena pistein 31. Hänen perässään vain pisteen ja kahden päässä ovat seitsemättä ja kahdeksatta sijaa pitävät Konneveden Moottorikerhon Ari Borovkoff ja Erno Kivimäki.

Vertti Takala. Kuva: Juha Harju

Sen sijaan SM A450 -luokassa mestaruus alkaa olla jo taputeltuna. Äänekosken Vertti Takala johtaa luokkaa pistein 95, kun toisena on hallitseva JR Open A -luokan Suomen mestari, Seinäjoen Mikko Koskinen 57 pisteellään. Lauslehto on kolmantena vain pisteen päässä Koskisesta.

Paikallisista kuljettajista 38 pistettä kerännyt Konneveden Moottorikerhon Borovkoff on luokan sijalla kuusi. Hänestä neljän pisteen päässä seitsemäntenä on seurakaveri Arttu Karhunen. Saarijärven Ville Mäntynen on yhdeksäntenä ja hänen seurakaverinsa Eeli Heimonen sijalla 17. Konneveden Aksu Keurulainen on 19:ntenä.

Erkki Silvasti. Kuva: Nita Korhonen

Viikonlopun kilpailussa nähdään myös mielenkiintoinen come-back, kun monta vuotta lajin kärkeen kuulunut Suomen mestari Konneveden Erkki Silvasti tähdittää nelipuolikkaiden lähtöjä. Mies nähdään viivalla myös uudessa 125 2T -luokassa, jossa johtoasemaa pitää Konneveden Tino Kapanen ennen MotoGP-sarjan Moto3-luokassa viime kaudella kisannutta Helsinki Racing Clubin Patrik Pulkkista ja Kuopion Moottorikerhon Peetu Aaltoa.

Veteraanien Suomen Cup -mestaruudessa on kiinni kaikki kauden osakilpailut nimiinsä vienyt Kouvolan MC:n konkari Lasse Kurvinen. Yhtä tasaista sarjaa toisilla sijoilla pitänyt Kuopion Moottorikerhon Mikko Huttunen on toisena ja kolmantena on Warkauden Moottoripyöräurheilijat ry:n Sami Kemppainen.

Sprint 450 -kamppailussa Lasse Kurvinen ja Mikko Koskinen. Kuva Sarita Niemelä

Konnevedellä tehdään jääratahistoriaa

Kauden finaalissa Konnevedellä tullaan tekemään myös jääradan historiaa, kun ensimmäistä kertaa lajissa järjestetään naisten näytöslähtö. Viivalle asettuu kymmenkunta naista, joista osa on aivan vasta-alkajia, mutta mukana on myös jo A-luokassa kilpaileva ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Kirsi Kainulainen.

Naisten lähdöllä on tarkoitus rohkaista uusia urheilijoita kokeilemaan hienoa lajia. Tavoitteena on, että tulevilla kausilla järjestettäisiin naisten luokan sarja.

Molemmat kilpailupäivät alkavat klo 10 harjoitusajoilla ja itse kilpailuerät starttaavat klo 12.

Kilpailuiden tulosseuranta täältä: www.teamlaine.fi/jaarata.

SM-pistetilanne

Saarijärven kilpailun lähtöluettelo
Konneveden kilpailun lähtöluettelo

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Konneveden jääradan SM-finaalissa historiallinen hetki: Kymmenkunta naista asettuu viivalle

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata