Jäärata 08.03.2017

Jääradan SM-mitalit ratkotaan sunnuntaina Konnevedellä

Jääradan SM-sarjan finaali ajetaan sunnuntaina Konnevedellä. Kuva: Nita Korhonen

Jääradan SM-kausi 2017 on tarjonnut huikeita taistoja, selviytymistarinoita, rajuja kaatoja ja iloista voiton juhlaa. Takana on viisi SM-osakilpailua ja tulevana sunnuntaina kausi laitetaan pakettiin Konneveden Isolahdella.

Sunnuntaina klo 12 Konneveden Isolahdella tärähtää, kun tämän vuoden viimeinen jääradan SM-osakilpailu polkaistaan käyntiin. Luvassa on tuttuun tapaan huikeita jääkamppailuja.

Jr Lites A -luokan finaaliin starttaa johtoasemasta kotiyleisön riemuksi Ville Jauhiainen 174 pisteellä. SM-hopeassa on kiinni Saarijärven Moottoripyöräurheilijat ry:n Vertti Takala 150 pisteellä, mutta sen jälkeen tilanne onkin erittäin tiukka, kun Konneveden Moottorikerho / UA:n Erkki Silvasti ja Ari Borovkoff sekä Helsinki Racing Clubin Niklas Ajo ja Saarijärven Moottoripyöräurheilijat ry:n Jani Kinnunen mahtuvat kaikki neljän pisteen sisään pistein 127-123.

Ville Jauhiainen johtaa Jr Lites A -luokkaa ennen kauden finaalia. Kuva: Nita Korhonen

Sekä JR Lites A että JR Open A –luokissa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmista voittaja kuittaa 25 pistettä, toiseksi ajanut 20 pistettä, kolmas 16 ja niin edelleen. Paluun tänä vuonna kisaradoille tehneen Jauhiaisen Suomen mestaruuden varmistaminen vaatii siis onnistumista myös kauden viimeisessä koitoksessa.

JR Open A -luokan Suomen mestaruuden vei jo viime viikonloppuna Vieremän osakilpailussa Seinäjoen Moottorikerhon Mikko Koskinen. Muista luokan SM-mitaleista on sen sijaan luvassa tiukkaa taistoa, kun toista sijaa tällä hetkellä pitävällä Saarijärven Moottoripyöräurheilijat ry:n Jani Kinnusella on kasassa 131 pistettä, Tampereen Motocross ry:n Antti Soitialla 125 pistettä ja Konneveden Moottorikerho / UA:n Erkki Silvastilla 122 pistettä.

Mikko Koskinen varmisti Vieremällä JR Open A -luokan Suomen mestaruuden. Kuva: Nita Korhonen

JR Veteraanien Suomen Cupissa Seinäjoen Moottorikerhon Janne Rantala on käytännössä jo varma mestari, sillä viime viikonloppuna Vieremän ensimmäisenä kisapäivänä Konneveden Kari Vehniäinen loukkasi kätensä niin pahasti, että joutuu jättämään kotikilpailunsa väliin. Rantalalla on hallussaan 101 pistettä, viime sunnuntain kisan missanneella Vehniäisellä 95 ja Varkaus Racing Teamin Juha Rantalalla 62. Pronssimitalista saadaan aikaiseksi kuitenkin tiukka taisto, sillä Rantalan seurakaverit Janne Tainio ja Antti Pekkonen kolkuttelevat vain kolmen ja yhdeksän pisteen päässä ja Seinäjoen Moottorikerhon Peter Lillkvistilläkin on kasassa 51 pistettä.

Janne Rantala kruunataan todennäköisesti veteraanien Suomen Cupin mestariksi. Kuva: Nita Korhonen

Konneveden kilpailua voi seurata suorana livestreamin kautta täältä.

Jääradan SM- ja Suomen Cup -luokien pistetilanne.

Jääradan kuvagalleria.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Niklas Ajo suoraan Espanjasta Vieremän voittotaistoon – Mikko Koskisesta Suomen mestari

Aivotärähdyksestä kärsinyt Jauhiainen palasi voittajaksi – Vehniäinen ulkona loppukauden

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata