Jäärata-ajo 19.03.2017

Jääradan SM-luokkien mestaruudet ratkottiin Kuusamossa

Rataliputukset toimivat hyvin ja kanssakilpailijoiden välinen taistelu oli todella siistiä. Kuva: Ari Jokinen

Autojen jääradan SM-sarjan kauden toinen ja samalla viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Kuusamossa. Olosuhteet olivat erinomaiset, joten rata pysyi hyvässä kunnossa läpi kilpailun. Järjestäjät keräsivätkin runsaasti kehuja kilpailijoilta päivän päätteeksi.

Luokan 1 voittoon ajoi Jukka Lassila ennen toiseksi tullutta Joni-Pekka Rajalaa. Tämän johdosta Lassila nousi Rajalan ohi ja nappasi luokan Suomen mestaruuden.

– Ensimmäisessä lähdössä auto syttyi palamaan, mutta finaalissa lähtö onnistui hyvin ja sain valita ajolinjat loppuun saakka keulapaikalta. Kisojen järjestelyt toimivat moitteettomasti ja jäätä oli niin paljon, että riittää. Sen vuoksi kannattaisikin kauden ensimmäinen jäärataosakilpailu järjestää lumi/jäävarmassa paikassa, jotta saadaan kausi käyntiin ja kilpailijat uskomaan sarjan toteutumiseen. Tällainen järjestely toisi kilpailuihin entistä enemmän osanottajia, Lassila totesi.

Luokka 1:n A-finaalissa epäonnistunut Jussi Kokkonen otti osakilpailuvoiton luokassa 2. Suomen mestaruus meni kuitenkin Jukka Lassilalle, joka ajoi voittoon Paltamon avausosakilpailussa.

– Hyvä kisa. Luokka 1:n A-finaalin lähdössä unohdin kytkeä vaihteen päälle ja se oli sitten siinä, mutta tässä luokassa homma kuitenkin onnistui. Rataliputukset toimivat hyvin ja kanssakilpailijoiden välinen taistelu oli todella siistiä. Rata oli hyvä ja järjestelyt toimivat hyvin, siitä kiitokset järjestäjille. Tulen toistekin Kuusamoon, Kokkonen kertoi.

Super Car -luokassa edellisen osakilpailun tapaan voittoon ajoi Jere Kalliokoski. Samalla Kalliokoski varmisti luokkansa Suomen mestaruuden 9 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Ari Perkiömäkeen.

– SM-luokkavoitto tuli kahdella osakilpailuvoitolla yllättättävän helposti. Kisajärjestelyt toimivat ja rata oli hyvä, joten tänne kannattaa tulla jatkossakin, Kalliokoski summasi.

V-1600 -luokassa osakilpailuvoiton, sekä SM-tittelin nappasi Ähtärin Urheiluautoilijoita edustava Sakari Koskimaa.

– Kilpakumppaneista oli vastusta, joten voitto ei tullut helposti. Kuusamon UA:n järjestämiin kisoihin kannattaa tulla. Vaikka jääratakisoja ei Kuusamossa ole järjestetty vuosikymmeniin, niin homma toimi hienosti. Kisatoimiston sijannissa ja lähdön järjestelyssä oli hieman sanomista, mutta ne on helposti korjattavissa, totesi Koskimaa.

Luokassa 5 voiton otti Harri Korkiakoski, ennen toiseksi sijoittunutta Jukka Lifländeria. Korkiakoski varmisti samalla myös luokkansa Suomen mestaruuden.

– Henkilökohtaista menestystä tuli hyvin, tässä luokassa voitto ja luokka 2:ssa viides sija. Tiimimme menestystä täydensi nuoren Miko Kiminkisen kolmas sija luokassa 4. Kuusamon UA:n organisaatio toimi hyvin ammattimaisesti ja järjestelyt olivat huippuluokkaa. Tulen tänne myös ensi vuonna, jos he järjestävät SM-osakilpailun Kuusamoon, Korkiakoski kertoi tyytyväisenä.

Teksti: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo