Jäärata 30.01.2019

Jääradan SM-kausi starttaa Seinäjoelta uudella Junior-lähdöllä

13-vuotias toisen polven jääratakuljettaja Ossi Rantala Ilmajoelta on ajanut jo vuosia jäärataa pienempien luokkien pyörillä ja siirtyy kaudeksi 2019 B250-luokkaan. Kuva: Juhani Lind

Moottoripyörien neljä kilpailuviikonloppua käsittävä jääradan SM-kausi polkaistaan käyntiin ensi viikolla Seinäjoelta historiallisella tavalla.

Seinäjoki isännöi jääradan SM-avausta ensi viikon lauantaina 9. helmikuuta. Viikonloppu polkaistaan käyntiin nyt historiallisesti ensimmäistä kertaa 10-15-vuotiaiden Junior-lähdöllä.

– Junioritoiminta on tärkeää kaikessa urheilussa, ja myös me haluamme panostaa tulevaisuuden tähtiin jääradan puolella, toteaa jääradan lajiryhmäpäällikkö Aki Ajo.

– On ollut hienoa nähdä, miten lajin pariin on tullut uusia harrastajia ja jopa hyvinkin nuoria kuljettajia aina 50cc-pyöräkuskeista lähtien.

Jäärata-lajiryhmä aikookin jatkossa panostaa entistä enemmän nuorisotoimintaan niin näytöslähdöillä kuin leiritoiminnalla.

– Virossa junioriharrastaminen on ollut hyvinkin vilkasta ja sieltäkin meidän on hyvä ottaa hieman mallia. Yritetään jatkossa kehittää vieläkin enemmän leirejä ja saada 65- ja 85-kuutioisille pyörille tarkoitettuja lähtöjä mukaan kilpailuihin. Jos kiinnostusta on, niin miksei voisi olla vieläkin pienemmille pyörille näytöslähtöjä.

Kaiken kaikkiaan Ajo odottaa jääradan SM-kaudesta 2019 kovatasoista.

– Jäärata on erikoislaji ja on hienoa, että viivalla on tosi monia kesälajien edustajia jäärataspesialistien lisäksi. Laji on laajentunut, ja mukana on kuljettajia monista eri lajeista, sillä tämä on heille hyvä tapa pitää ajotuntumaa yllä pitkän talven ajan. Odotan, että myös tänäkin vuonna tullaan näkemään kovia jäätaistoja, Ajo päättää.

Jääradan SM-avaus starttaa Seinäjoelta lauantaina klo 11.45. Viivalle asettuvat tuolloin Junior-luokan 10-15-vuotiaat kuljettajat MXC- ja MX65-luokan pyörillä.

SM-pisteistä mitellään luokissa A250 ja A450, Suomen Cupin luokista viivalle asettuvat Sivuvaunu- ja Veteraani-luokkien kuljettajat sekä kansallisista B250, B450, ATV Open- ja 125 2T -luokkien edustajat. Sunnuntaina Seinäjoella kilpaillaan kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta.

Liput 10€, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Käteismaksu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata