Jäärata 07.03.2019

Jääradan SM-kausi huipentuu sunnuntaina Konnevedellä huippujännittävään finaaliin

Sunnuntaina selviää kruunataanko Vertti Takala jo toistamiseen jääradan SM-sarjan tuplamestariksi. Kuva: Nita Korhonen

Konneveden Isolahti isännöi tulevana sunnuntaina moottoripyörien jääradan SM-kauden finaalia. Isolahden jäällä nähdään viime vuoden tapaan myös naisten näytöslähtö.

Jääradan SM-kauden kolmas ja viimeinen kilpailupäivä polkaistaan käyntiin Konneveden Isolahdelta sunnuntaina kello 12 starttaavalla naisten näytöslähdöllä, joka on kerännyt jälleen ison osallistujamäärän. Yhteensä viivalle asettuu ainakin 16 naista, joiden joukossa nähdään myös ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Kirsi Kainulainen.

SM A250 -luokan Suomen mestaruudesta tullaan käymään tiukkaa kamppailua 45 pistettä keränneen Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takalan ja Kuopion Moottorikerhon Ville Töhösen välillä. Tällä hetkellä eroa kaksikon välillä on vain neljä pistettä. Kolmatta sijaa pitävä Seinäjoen Moottorikerhon Niclas Pöytälaakso on kerännyt itselleen 29 pistettä, Tatu Lauslehdolla ja Niki Tuulilla on 26 pistettä ja Jani Kinnusella 22 pistettä. Tosin Lauslehtoa ja Tuulia ei muiden kiireiden takia nähdä viikonloppuna viivalla, joten jopa seitsemäntenä olevalla, 19 pistettä keränneellä Konneveden Erkki Silvastilla on mahdollisuus kartuttaa mitalikokoelmaansa.

Jännittävin pistetilanne on SM A450 -luokassa, jossa Vertti Takala ja Seinäjoen Mikko Koskinen ovat saalistaneet saman pistemäärän 45. Kolmatta sijaa pitää tällä hetkellä nimissään Konneveden oma jäälegenda, paluun kisa-arenoille tälle kaudelle tehnyt Kari Vehniäinen, jolla on hallussaan 32 pistettä. Seinäjoen Moottorikerhon Henri Ahlbom on jäänyt hänestä kahdeksan pisteen päähän.

Veteraanien Suomen Cupia pitää nimissään täysin pistein Kuopion Moottorikerhon Mikko Huttunen. Yhtä tasaisesti on ajanut Warkauden Moottoripyöräurheilijat ry:n Sami Kemppainen, joka on kahdella kakkossijallaan 10 pisteen päässä Huttusesta. Kolmantena on kaksi kolmatta sijaa kuitannut Kuopion Rauno Antikainen.

Kotiyleisön kannalta mielenkiinto kohdistuu myös 125 2T U21 Cupiin, jota johtaa Konneveden Tino Kapanen.

Paluun tämän talven jäille Seinäjoella tekivät nelipyöräiset ATV:t. Näiden näyttävä lähtö on mukana myös Konnevedellä. Samassa lähdössä kisaavat eri tehoiset 550- ja Open-luokkien ajokit. Kummatkaan eivät totisesti ole mitään ”mönkijöitä”. Lisäksi sunnuntaina ajetaan kansalliset luokat sekä Sprint-lisälähdöt.

– Luvassa on varmasti hyvin mielenkiintoinen kauden huipennus, piste-erot ovat sen verran pienet, hehkuttaa kilpailunjohtaja Ilkka Heinäaho.

Konneveden kilpailu oltiin jo perumassa, kunnes viikonloppuna satanut lumi pelasti tilanteen.

– Nyt meillä on kunnon turvapenkat tuoreen lumen ansiosta ja jäätilannekin on mitä mainioin, joten hyvillä mielin voidaan suunnata kohti viikonloppua, Heinäaho päättää.

SM-pistetilanne

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Taistelu jääradan Suomen mestaruuksista jatkui runsaslukuisen yleisön edessä Orivedellä

Jääradan SM-sarja käynnistyi Seinäjoella haastavissa olosuhteissa

Uusimmat

Lisää aiheesta