Jäärata-ajo 13.02.2017

JÄÄRADALLE.com-kiertue jatkuu Kanteleringillä lauantaina

Kuva: Harri Kolehmainen / RADALLE.com Tuontanto

RADALLE.com on järjestänyt jääratapäiviä jo vuosikausia ja tarjonnut moottoriurheilukansalle mahdollisuuden tulla luistelemaan omalla autolla. 

Kausi avattiin edellisviikonloppuna Hyvinkäällä, jonne kerääntyi runsain määrin Racing-faneja. Tämä viikko jatkuu samoilla sävelillä, sillä Radalle.com tulee jälleen rytinällä, nyt Kanteleen jääradalle. Moottoriurheilupiireistä tuttu legenda Herra Haverinen on kuurannut Kanteleringin radan erittäin hyvään kuntoon, joten tätä moottoriurheilupäivää ei kannata missata.

Etäisyyttä Helsingistä ei ole kuin kivenheitto, eikä kovin paljon lihaksia kaivata mikäli haluat tulla paikalle Tampereelta tai Turusta tai vaikkapa Lahdesta. Paikan päällä jälleen kerran ajoa omalla autolla, mönkijällä jne.

Tapahtuma alkaa kello 11:00 tarkkaan ja päristely päättyy kello 17:00 illalla. Mahdollisuuksien mukaan tästä lähdetään jatkamaan jääratakemuja johonkin tarpeeksi vauhdikkaaseen kohteeseen. 

Vapaaehtoinen ajanotto on käynnissä koko päivän, joten nyt on sauma testata myös omia ajotaitoja kelloa vastaan. Ajanoton hinta koko päiväksi on 20 €.

Osoite:
Kirkkotie 401
Pukkila

Kello 11.00-17.00, ajavat autot, prätkät, crosskartit yms. Saapukaa paikalle jo kello 10:00 alkaen, jotta saadaan hoidettua katsastukset yms. ajoissa. 

Meluraja: 110Db

Lisäksi radalla ajavien ajoneuvojen alla TULEE olla koko auton peittävä peite. Tämän lisäksi tulee löytyä öljyvahinkojen torjumiseen tarkoitettu imeytysmatto (näitä saa mm. Motonetistä). Mitään huoltotoimenpiteitä EI saa tehdä lähdönjärjestelyalueella! Nämä ohjeet suoraan ratahenkilökunnalta ja näitä PITÄÄ noudattaa!

Muistetaanhan, että kun liikutaan tapahtuma-alueelle ja sieltä pois, niin ajellaan rauhallisesti ja turvallisesti koko matka kotoa radalle ja takaisin. Tapahtumassa saa päästellä höyryjä, mutta katuliikenteessä EI!

2,5 km pitkä rata on pääsääntöisesti “Osallistu Omalla Autolla” -vuoroja täynnä, mutta sinne on varattu omat vuorot myös moottoripyörille, mönkkäreille sekä crosskarteille.

Autoissa vaatimuksena on siviilirenkaat. Rata on tampattu ja jäädytetty pellolle, joten se ei tule kestämään henkilöautojen alla piikkirenkaita. Kevyissä kulkineissa, kuten crosskart, mp ja atv piikkirenkaat on sallittu.

Rata on erittäin leveä, siinä on vajaa 700 m pääsuora, radalta on aurattu pois kaikki kovat reunat ja vallit, joten siellä on erittäin turvallista ajaa omalla autolla, vaikkapa ihan kauppakassilla. Tämä rata on varmasti jääratakauden nopein ja hauskin rata.

Radan sääolosuhteita sekä niiden kehittymistä voit seurata radan Facebook-sivuilla.

Tervetuloa viihtymään!

Teksti ja kuva: Harri Kolehmainen / RADALLE.com Tuotanto

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo