Jäärata 02.03.2016

Jääkuningas valmiina kotikisaan

Suomen Moottoriliiton entinen puheenjohtaja Juhani Halme (oik.) ja Konneveden toinen jääratalegenda Ilkka Heinäaho onnittelevat Kari Vehniäistä. Kuva: Nita Korhonen

Konneveden Moottorikerho / UA:n jääkuningas Kari Vehniäinen lähtee ensi viikonlopun kotikilpailuunsa reilussa pistejohdossa. Mies odottaa kuitenkin jälleen tiukkaa sekuntitaistoa, jota on totuttu tämän kauden aikana näkemään.

23-kertainen Suomenmestari Kari Vehniäinen on kovaa vauhtia kartuttamassa tiliään kahdella kirkkaimmalla mitalilla. Ennen ensi lauantaina ajettavaa kauden neljättä SM-osakilpailua Vehniäinen johtaa JR Open A -luokkaa 117 pisteellä ennen toisena 77 pisteellä olevaa Herman Kenkkilää. A Lites -luokkaa hän pitää nimissään 135 pisteellä ennen Mikko Koskista, jolla on kasassa 82 pistettä.

Konneveden rata on valmiina kilpailijoita varten. Penkkoja riittää ja jäätä on noin 50 cm.

Konneveden rata on valmiina kilpailijoita varten. Penkkoja riittää ja jäätä on noin 50 cm.

Huolimatta runsaasta pistejohdosta, Vehniäinen ei kuitenkaan ota kotiyleisön edessä onnistumista itsestäänselvyytenä, vaikka menestyminen 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Konneveden Moottorikerho / UA:n kilpailussa olisi tietenkin hienoa.

– Kotikisasta lähden ajamaan voitosta. Se ei kylläkään tule olemaan helppoa, kun molemmissa luokissa kärki on tosi tasainen. Silvasti ja Koskinen ajavat todella kovaa pikkuluokassa. Kenkkilä, Rantala ja Borovkoff ovat puolestaan kovia kisakavereita isommassa luokassa. Kovat kilpailut on siis tulossa, Vehniäinen toteaa.

Aurauskalusto on myös valmiudessa viikonlopun tuplakisaa varten. Kilpailunjohto Pasi Manninen, Tauno Manninen ja Kari Tarvus tarkistamassa rataa.

Aurauskalusto on myös valmiudessa viikonlopun tuplakisaa varten. Kilpailunjohto Pasi Manninen, Tauno Manninen ja Kari Tarvus tarkistamassa rataa.

Kauden neljäs SM-osakilpailu starttaa lauantaina klo 12 Konneveden Isolahden jäällä, jossa sunnuntaina ajetaan myös kauden ainoa joukkue-SM-kilpailu klo 12 alkaen. Tänä vuonna Konnevedellä lähetetään ensimmäistä kertaa kuulutus autoradioihin, jolloin katsojien on helppo seurata kilpailua omista autoistaan. Moottoriurheilu.tv tulee myös lähettämään paikanpäältä livevideota Periscopen kautta.

Konneveden jälkeen jäljellä on Kauhajoen ja Iisalmen SM-osakilpailut.

PISTETILANNE KOLMEN AJETUN OSAKILPAILUN JÄLKEEN

JR Lites A
1 Kari Vehniäinen 135
2 Mikko Koskinen 93
3 Erkki Silvasti 82

JR Open A
1 Kari Vehniäinen 117
2 Herman Kenkkilä 77
3 Ville Töhönen 75

Sivuvaunut
1 Jani Aronen / Jussi Veräväinen 25
2 Pekka Päivärinta / Kirsi Kainulainen 20
3 Erkki Salo / Mika Hietala 16

Veteraanit
1 Mikko Huttunen 45
2 Antti Pekkonen 36
3 Timo Tarvainen 29

Luokat: JR Lites A, JR Open A, JR Lites B, JR Open B, Veteraanit
Lauantain kilpailuun ilmoittautuneiden lista.
Sunnuntain joukkuekilpailuun ilmoittautuneiden lista.

Lisätietoa:
www.iceroadracing.com
www.moottoriurheilu.tv/jäärata

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta