Rata-ajo 07.10.2019

Jaakko Louhelle DS3 Cupin NEZ-pronssia

Jaakko Louhen vauhti riitti Pohjois-Euroopan mestaruussarjan pronssimitaliin. Kuva: Niklas Majgaard

Viikonloppuna ajettiin tanskalaisen DS3 Cupin kauden päätöskilpailu Jyllandsringenillä Tanskassa. Kauden kuudennessa ja viimeisessä osakilpailussa ratkaistiin mitalitaistelut sekä Tanskan mestaruussarjassa että Pohjois-Euroopan mestaruussarjassa.

Pohjoismaissa ajettavassa yksityyppiluokassa Suomea on kaudella 2019 edustanut turkulainen Jaakko Louhi sekä hämeenlinnalainen Linda Vekka.

Finaaliviikonloppuna radalle päästiin neljä kertaa. Lauantaiaamuna ajetuissa harjoituksissa Louhen vauhti oli lupaavaa, kunnes erän lopussa turkulaisen vaihteisto sanoi sopimuksensa irti ja erä jouduttiin jättämään kesken.

– Vaihteisto alkoi pitää sen verran pahaa ääntä, että sitä tuskin olisi saatu kisapaikalla korjattua. Onneksi saimme kuitenkin ehjän laatikon naapuritallilta lainaan ja pääsimme jatkamaan, Louhi iloitsee.

Aika-ajo onnistui kohtalaisesti, ja ensimmäiseen lähtöön startattiin ruudusta 9. Lähtö onnistui hyvin, mutta ensimmäisen kierroksen aikana tapahtuneen kolarin takia kärki pääsi karkuun, ja loppuerän ajan kilpaa ajettiin lähinnä vain itseä vastaan. Maaliin Louhi tuli kahdeksantena, joka oli myös lähtöruutu viikonlopun toiseen ja kauden viimeiseen starttiin.

Toisessa lähdössä oli huomattavasti enemmän tapahtumia. Auto irtosi jälleen viivasta nopeasti, ja jo ensimmäisissä mutkissa Louhi nousi pari sijoitusta ylöspäin. Radan takaosassa kuitenkin tule jälleen osumaa, ja kanssakilpailija pyöräytti Louhen ympäri, pudottaen turkulaisen letkan hännille. 

– Kolarissa taka-akselini vääntyi ja auto oli todella vikuri ajettava. Sain kuitenkin hampaat irvessä ajettua sijoituksia takaisin aina maalisuoralle asti, jossa kuudes sija ratkesi minulle sekunnin sadasosan turvin, Louhi hymyilee

Tanskan mestaruuspisteisiin lasketaan kymmenen parasta lähtöä kahdestatoista. NEZ, eli Pohjois-Euroopan mestaruuspisteitä jaettiin vain neljästä osakilpailusta, ja niistä kaikki lähdöt merkitsivät lopputuloksissa. Tanskan mestaruuspisteissä Louhi sijoittui kuudenneksi, ja NEZ-pisteissä vauhti riitti aina pronssimitaliin asti.

Tulokaskauttaan ajava tiimi ei voi olla muutakuin tyytyväinen kauteen, jonka lopputulokset ylittivät kaikkien odotukset. Nyt edessä on pitkä talvi, jonka aikana auto korjataan uuteen uskoon ja valmistaudutaan tulevaan kauteen 2020.

White Elephant Racing Team haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan upeasta ja vauhdikkaasta kaudesta.

Teksti: White Elephant Racing Team tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo