Rata-ajo 11.09.2019

Jaakko Louhella ristiriitainen viikonloppu Tanskassa

Jaakko Louhi on sarjapisteissä ennen viimeistä osakilpailua viidentenä. Kuva: Niklas Majgaard

Viikonloppuna järjestettiin Citroen DS3 Cupin kauden suurin kilpailutapahtuma Tanskan Jyllandsringenillä. Kilpailu oli kauden viides, ja toiseksi viimenen kilpailu.

Koko viikonlopun radalla oli epävakaa sää. Perjantaina järjestetyissä vapaissa harjoituksissa rata oli vielä aamun sateen jäljiltä kostea, mutta rata kuivui muutamassa kierroksessa. Turkulaisen Jaakko Louhen harjoitukset menivät hieman hukkaan, kun alla oli sadekelin renkaat, joissa ei pito riitä kuivalla. Lyhyen erän aikana renkaita ei myöskään ehtinyt vaihtaa slikseiksi.

Perjantai aamulla ajetusta aika-ajosta ei myöskään saatu kovin kummoista tulosta epävakaan kelin takia. Tällä kertaa alla oli sliksit, mutta ilman kosteuden takia rata ei kuivunutkaan erän aikana. Ensimmäiseen lähtöön lähdettiin ruudusta 11 jahtaamaan päänahkoja.

Louhi sai hyvän startin ja nousi heti kisan alkupuolella sijalle 7, kunnes auto meni vikatilaan, pudottaen turkulaisen sijalle 12. Kilpailun kuudennella kierroksella erän aikana alkanut sade oli yltynyt hurjaksi, ja radalle slikseissä lähteneistä kilpailijoista 11 kuljettajaa kolaroi radan ykkösmutkassa rajusti ja kisa keskeytettiin punaisella lipulla.

– Hyvän startin jälkeen oli syke päällä ja auto kulki upeasti. Auton mentyä vikatilaan kilpailun alkupuolella minua harmitti todella paljon, mutta kun tajusin välttäneeni massiivisen kolarin, mieli parani huomattavasti. Kisasta jäi käteen hopeaa punaisten lippujen uuden säännön seurauksena. Kauden paras tulos ei paljoa lämmitä, kun kilpakumppaneiden autot menivät lunastuskuntoon. Onneksi kaikki kuljettajat säästyivät vahingoilta, Louhi kertaa ristiriitaisissa fiiliksissä.

Viikonlopun toinen startti ajettiin sunnuntaina aikataulumuutosten ja autojen vähyyden vuoksi toisen luokan joukossa. DS3-luokan autoja oli viivalla vain kuusi, ja käännetyn lähtöjärjestyksen myötä Louhi starttasi kisaan viidennestä ruudusta. Tällä kertaa keli oli kuiva ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Radan kolmannessa mutkassa kanssakilpailija pyöräytti turkulaisen auton ympäri, jonka seurauksena Louhi tippui letkan hännille. Kilpailun aikana saatiin noustua kuitenkin pari sijoitusta, mutta podiumipaikka jäi vielä haaveeksi, kun maalissa sijoitus oli neljäs.

Sarjan viimeiseen osakilpailuun mentäessä Louhi on sarjapisteissä tulokaskaudellaan nyt viidentenä. Kauden finaalit ajetaan samalla radalla Tanskan Jyllandsringenillä lokakuun alussa.

Tiimin Facebook-sivulta White Elephant Racing Team löydät videomateriaalia viikonlopun kilpailuista, ja myös lauantain hirveästä kolarista, jossa ei onneksi kukaan loukkaantunut.

Teksti: White Elephant Racing Team tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo