Ralli 03.08.2018

Jaakko Lavion MM-ralli keskeytyi kunnon kaatoon

Jaakko Lavion ja Pasi Haatajan Subaru Impreza WRX Sti näytti surkealta Neste Rallin jälkeen. Kuva: Jaakko Lavio Rally Team

Jaakko Lavion ja Pasi Haatajan Jyväskylän MM-ralli päättyi perjantaina huimiin voltteihin kilpailun kuudennella erikoiskokeella Oittilassa. Ulosajo oli sen verran kovavauhtinen, että kuljettaja sai rytäkässä luunmurtumia, mutta toipuminen on jo hyvässä vauhdissa. Kartanlukija selvisi tilanteesta mustelmilla. Keskeytyshetkellä pari oli yleiskilpailussa sijalla 39.

– Se oli loiva nouseva vasen ylös pari kilometriä ennen maalia. Auton datan perusteella meillä oli vauhtia 170 km/h, kun auton perä osui ulkomutkan heinäpaaliin ja 158 km/h, kun karuselli alkoi. Varmasti yksi häijyimmistä hetkistä reilun 10 vuoden ralliurani aikana. Onneksi turvavarusteet olivat kunnossa, Lavio kertoo.

Vuosimallin 2005 Subaru Imprezalla kilpailleen kuljettajakaksikon tavoitteena oli maaliin pääsyn lisäksi voittaa muutamia nykyaikaisia R5-luokan autoja. Kilpailun ensimmäisellä lenkillä tavoite vaikutti EK-aikojen perusteella realistiselta. Oittila oli etukäteen yksi niistä erikoiskokeista, jossa hyökätään ja kaikki sujuikin hyvin miltei erikoiskokeen maaliin asti.

– Meillä oli tavoitteena verrata aikoja muutamiin R5-luokan autoihin, joten sen vuoksi yritys oli tapissa nopeilla osuuksilla, joilla automme olikin kilpailukykyinen. Näin jälkikäteen ajateltuna meillä oli hiukan optimistinen nuotti tuohon paikkaan tai ainakin se olisi tarvinnut jonkun lisämääreen.

Ulosajon jälkeen autokunnan miehistö vietiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi. Ykköskuljettaja kotiutui sieltä tiistaina ja toipuu luunmurtumista jo hyvää vauhtia. Takaisin ralliauton rattiin ei kuitenkaan vielä hetkeen ole asiaa.

– Rallin jatkosuunnitelmia mietitään nyt kaikessa rauhassa, kun mies saadaan kuntoon. Loppukauden SM-rallit jäävät nyt tämän takia väliin, sillä ralliauton rattiin ei vielä ole asiaa. Iso kiitos yhteistyökumppaneille Jyväskylän mahdollistamisesta, harmi että nyt matka jäi kesken jo perjantaina, mutta se kuuluu lajin luonteeseen.

Teksti: Jaakko Lavion Tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli