Ralli 26.07.2018

Jaakko Lavio aikoo antaa Suomen MM-rallissa yleisölle viihdettä koko rahan edestä

Jaakko Lavio – Pasi Haataja, Subaru Impreza WRX Sti. Kuva: Jaakko Lavio Rally Team

Torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin numerolla 92 lähtevä jämsäläinen Jaakko Lavio odottaa kotikisaansa innokkaasti. Tiedossa on uran kolmas esiintyminen Jyväskylän MM-sirkuksessa. Subaru-kuljettajan tavoitteena on maaliin pääsemisen lisäksi kellottaa kilpailukykyisiä aikoja ja viihdyttää yleisöä koko rahan edestä.

– Kaksi aiempaa yritystä täällä ovat päättyneet keskeytykseen, vuonna 2013 hajosi autosta tekniikka ja vuonna 2014 ajoin ulos miltei kotinurkilla. Nyt on aika päästä maaliin, sillä kolmas kerta sanoo toden, Jaakko Lavio kertoo.

Rallia vuodesta 2007 harrastanut Lavio on urallaan ajanut viitisenkymmentä rallia. Tänä vuonna hän kilpailee rallin SM-sarjan SM3-luokassa Renault Twingolla ja on sarjapisteissä sijalla 13. Jyväskylän MM-ralli otettiin kesken kauden kilpailuohjelmaan.

– Yhteistyökumppanimme ehdotti Jyväskylään lähtemistä ja kun saimme Teemu Asunmaalta vuokrattua kilpailuun sopivan auton, alkoi paketti hahmottua. Nyt kaikki on valmiina ja on todella hienoa päästä ajamaan MM-rallia kotinurkilla. Kotipaikkani sijaitsee kolmen kilometrin päässä Kakariston erikoiskokeen maalista, joten sitä pätkää odotan tietysti kaikkein eniten ja siellä menemme taatusti kovaa.

Lavio lähtee kokeneen kartanlukijansa Pasi Haatajan kanssa kolmen päivän koitokseen kansallisen luokan Subaru Imprezalla. Luokassa ei ole muita kilpailijoita, mutta vauhtia on tarkoitus vertailla tuoreempaan nelivetokalustoon.

– Luokan ainoana lähtijänä ykköspalkinnon saisi tietysti kruisailemalla pätkät läpi, mutta se ei ole tarkoitus, kun rallia ajetaan. Uskon, että löydämme hyviä vauhtimittareita joistakin R5-luokan autoista. Näyttävästi ja yleisöä viihdyttäen aiomme edetä, mutta ilman liian suuria riskejä, sillä pienet tiet ovat meidän numerollamme jo varmasti kuluneita.

Jyväskylän MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 19:00 Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella. Maaliin Jyväskylän Paviljonkiin kilpailijat saapuvat sunnuntaina iltapäivällä kello 16:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 317.

Teksti: Jaakko Lavio Rally Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli