Jääspeedway 22.02.2016

Jäägladiaattorit kohtaavat Varkaudessa lauantaina

Gladiaattorit kohtaavat, kun Jääspeedwayn henkilökohtainen SM-Finaali ajetaan Varkauden Speedway Stadionilla lauantaina 27.2.

Suomessa jääspeedwaykilpailut on totuttu ajamaan joko järvien tai lampien jäällä sekä jäädytetyillä urheilukentillä. Tänä vuonna SM-Finaalin rata tulee olemaan normaalista poikkeava, koska se ajetaan Varkauden Speedway Stadionilla.

Varkaus Racing Team sai 2016 jääspeedwayn järjestysoikeudet ja päätti viedä kilpailun Varkauden Speedwaypyhättöön, Suomen vanhimmalle käytössä olevalle Speedway radalle. Radan valmistelutyöt talven kilpailua varten aloiteltiin jo viime syksynä ja jäädytyskin jo joulukuussa. Ratamestarina toimiva maaradan MM-mitalisti ja monikertainen SM-voittaja Appe Mustonen, jolla on myös jääspeedwaykokemusta vuodelta 2012, jolloin hän otti SM 4. tilan, kertoo että rata on huippukunnossa ja jäätä radalla on 20-40 cm. Kiitos kuuluu hienolle talkoo ryhmälle, joka on tehnyt pyyteetöntä jäädytys- ja järjestelytyötä aina, kun siihen on ollut mahdollisuus.

12776904_1017526674980188_284321211_o

SM-finaaliin Suomen Moottoriliitto nimesi suoraan 6 kuljettajaa alkuvuoden MM-karsintanäyttöjen perusteella ja 20.2 Kuortaneella ajettiin SM-semifinaali, josta Varkauden finaaliin tiensä selvitti 10 nopeinta ja 2 varakuljettajaa.

Viime vuosina jääspeedwayn SM-finaali on ajettu suoraan 16 + 2 kaaviolla, mutta tänä vuonna paikoista Varkauden SM-finaaliin jouduttiin jo karsimaan. Tämä tekee hyvää lajille ja kaikilla on nälkää ajaa voitosta. Kilpailu SM-tittelistä tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen ja kova.

Viimekauden mestari Mats Järf on ottanut tämän kauden vähän rennommin, mutta vauhti on edelleen tallella, sen kertoo harjoitusten tulokset. Radoille loukkaantumisten ja kahden vuoden kilpailutauon jälkeen paluun tehnyt Varkaus Racing Teamin oma GP kuljettaja Antti Aakko väläytteli jo vauhtia viikonloppuna Almatyn GP-kisassa. Vauhtia kyllä on, mutta se pitäisi saada vielä riittämään täydet neljä kierrosta. Onnistuuko se jo kotikisassa, nähdään lauantaina. Kovaa tulevat ajamaan myös kaksi viikkoa sitten ajetun Togliatin MM-joukkuekilpailun Suomen paras pistemies Tomi Norola ja sunnuntaina Ufan kutsukilpailussa viidenneksi kovassa seurassa ajanut 2015 SM-kolmonen Suonenjoen Mikko Jetsonen. Oman lusikkansa sopaan työntävät vielä ikinuori 2015 SM-kakkonen Kuopion Timo Kankkunen, 2016 karsinnan voittaja Teppo Toivola ja kakkonen jääovaalin uusi nimi Oulun Matti Isoaho. Kilpailuun antaa oman mausteensa myös Varkauden Speedway Stadion ja normaalista poikkeava rataprofiili, joka vaatii kuljettajilta hieman erilaista ajolinjaa ja ajotapaa.

Kilpailu alkaa Varkauden Speedway Stadionilla lauantaina 27.2 klo 12:00.

Teksti: Sakke Häyrinen, Varkaus Racing Team ry

Lisätietoa:
http://www.varkausracingteam.fi/tapahtumat/
Varkaus Racing Team Ry

 

Uusimmat

Lisää aiheesta