Motocross 31.07.2017

Itävallan kuumuus verotti vauhtia – Kunnakset sijalle 16 sivuvaunucrossin MM-osakilpailussa

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: Motolevel.com

Sivuvaunumotocrossin kauden yhdeksäs MM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Itävallan Möggersissa. Suomalaisvärejä kisassa edustivat Riku ja Lari Kunnas, jotka sijoittuivat 16:ksi saavuttaen yhteensä 11 MM-pistettä.

Helsingin Moottorikerhoa edustavat veljekset Riku ja Lari Kunnas osallistuivat Itävallan Möggersissa viikonloppuna ajettuun sivuvaunumotocrossin MM-osakilpailuun.

Kaksikko sijoittui lauantain aika-ajoissa oman ryhmänsä kahdeksansiksi. Sama tulos tuli myöhemmin iltapäivästä ajetussa karsinta-erässä.

– Karsinta-erässä sai vetää ihan rauhassa omaa ajoa, kun edessä olevat pääsivät karkuun ja takana ei näkynyt ketään, Kunnakset kertaavat.

Sunnuntaina lämpötila kohosi entisestään ja kilpailuolosuhteet muuttuivat rankemmiksi. Suomalaiskaksikko ajoi ensimmäisen erän 16:ksi.

– Ensimmäisessä erässä odoteltiin, että päästään puomille, mutta traktorit oli vielä radalla ja oli erittäin kuuma. Se toi jo vähän haastetta istua siinä auringossa puoli tuntia. Startista oltiin siinä 13 paikkeilla ja taisteltiinkin niillä sijoilla koko erä, mutta kuumuus otti liian koville kahdella viimeisellä kierroksella ja jouduimme himmaamaan ollen maalissa 16:s.

Toiseen erään he saivat hieman parannettua tulostaan ja ylittivät maaliviivan sijalla 15.

– Toisessa erässä oli suurin piirtein samanlainen startti ja käytiin sijoista 13-17 kisaa. Erittäin haastava rata fyysisesti ja kuumuus ei siitä helpompaa tehnyt, mutta ihan hyvät pisteet ja hyvin mielin mennään kohti seuraavaa MM-osakilpailua, 11 MM-pistettä Itävallasta kuitanneet veljekset toteavat.

Kunnakset ovat tällä hetkellä MM-pisteissä sijalla 19.

MM-sarja jatkuu 13.8. Latvian Stelpessä, kun vuorossa on kauden kolmanneksi viimeinen MM-osakilpailu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross