Enduro 31.05.2017

Italian MM-kisassa loukkaantunut Hellsten Suomessa lääkäriin: ”Ei murtumia”

Antti Hellsten on päässyt maistamaan tehdaskuljettajan elämää sekä Espanjan että Italian MM-osakilpailuissa. Kuva: ABC Communication

Kauden kolmas enduron MM-osakilpailuviikonloppu ei mennyt suomalaisittain putkeen. Hallitseva E1-luokan maailmanmestari Eero Remes ajoi kauden huonoimman kilpailunsa ja toinen suomalainen tehdaskuski Antti Hellsten loukkasi itsensä ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Antti Hellsten tuurasi viikonlopun Italian MM-osakilpailussa loukkaantunutta Matthias Bellinoa Husqvarnan tehdastiimissä nyt toistamiseen. Suomalaisen viikonloppu ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

– Italiassahan oli hienot kilpailupuitteet ja reitti, mutta vaikka kaikkeni tein ja annoin, niin en ehtinyt kärkiporukan vauhtiin kuin muutaman kerran, sijalle 11 lauantaina ajanut Hellsten harmittelee.

– Lauantain viimeisellä pätkällä menin vielä nurin ja satutin siinä rytäkässä käsiäni. Starttasin sunnuntaina, mutta en pystynyt ajamaan edes ensimmäistä siirtymää loppuun, koska kipua oli liikaa. Ei ollut sellainen viikonloppu mitä sieltä lähdettiin hakemaan, mutta kuuluu ilmeisesti välillä lajiin tällaiset vastoinkäymiset, suomalainen tuumaa.

Italian lääkärin mukaan Hellstenin käsissä ei olisi murtumaa, mutta tiistaina mies kävi vielä Suomessa tarkistamassa tilanteen ja sai tänään keskiviikkona tietää, että näin tosiaan on.

– Ei ollut mitään rikki, luuruhjeita vain. Pari viikkoa menee ja sitten pitäisi olla kunnossa, Hellsten iloitsi.

Hellsten putosi Italian nolla-viikonlopun jälkeen EnduroGP-luokan MM-pisteissä viidenneksi. Luokkaa johtaa Iso-Britannian Steve Holcombe Australian Matthew Phillipsin ollessa toisena.

Eero Remes jäi Italian toisena kisapäivänä ensimmäistä kertaa podiumin ulkopuolelle tällä kaudella. Kuva: ABC Communication

Niin ikään E2-luokkaa alkukauden dominoineen Eero Remeksen sijoitus laski MM-pisteissä Italian viikonlopun jälkeen ja hän on nyt toisena Espanjan Josep Garcian perässä. Remes sijoittui ensimmäisenä kilpailupäivänä kolmanneksi Garcian viedessä voiton ja Iso-Britannian Jamie McCanneyn sijoittuessa toiseksi. Sunnuntaina Remeksellä oli vaikeuksia ja hän putosi pois podiumilta päätyen kuudenneksi.

– No huono viikonloppu kaiken kaikkiaan. Lauantaina oli jotenkin tosi väsynyttä ajoa, semmoista siirtymäajoa koko päivä! Sunnuntaina vähän parempaa, mutta ei siltikään normaalia vetoa. Sitten vielä vikalla pätkällä tein hölmön virheen ja vedin tankojen yli, oma moka. Nyt unohdetaan se viikonloppu ja katse tulevaan, Remes kommentoi.

Henric Stigell sijoittui E2-luokassa yhdeksänneksi lauantaina ja 13:ksi sunnuntaina. Junioriluokassa Antti Hänninen ajoi lauantaina sijalle 19 parantaen sunnuntaina vauhtiaan nousten 15:ksi. Henry Olenius ajoi lauantaina sijalle 25, sunnuntaina hän joutui keskeyttämään pyörän teknisen vian takia. Hugo Svärd sijoittui ensimmäisenä kisapäivänä Youth-luokan kahdeksanneksi ja sunnuntaina yhdenneksitoista.

Italian kilpailun tulokset.

Enduron MM-kausi jatkuu Unkarissa 23.-25.6.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta