Rata-ajo 24.05.2019

“Iso onnenpotku” – Lajipäällikkö mielissään Legendsien SM-arvosta

Legendsit ovat värikäs ja ihastuttava näky radoilla. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Legendsit ajavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa SM-arvon kanssa. Legends-luokan kattojärjestö päätti asiasta viime syksynä yksimielisesti.

Lajipäällikkö Pekka Säynevirta otti uutisen vastaan ilomielin ja on edelleen tyytyväinen Legendsien päätöksestä.

– Iso onnenpotku, että Legendsit kokivat halua SM-arvoa kohtaan. Varmasti viihdyttävimpiä luokkia, mitä Suomen radoilla voi seurata.

Atlantin valtameren toiselta puolelta juuret omaavassa Legendsissä autoja on tälläkin kaudella lähtöviivalla yli 40, joten kisoissa varmasti sattuu ja tapahtuu.

Autot ovat todella vikkeliä ja sijoitukset vaihtuvat jatkuvasti. Autojen tasavertaisuus nostaa kuljettajan roolin tässä luokassa todella korkealle ja Säynevirta nimeää viime kauden kärkikolmikon Jesse KariPekka SeppänenMarko Tuomaala myös potentiaalisiksi mestarisuosikeiksi.

– Kuskit ovat viihdyttäviä yksilöitä ja luokassa on Amerikan meininki. Tekevät paljon oikeita asioita. Luokan sisällä vallitsee todella hyvä yhteishenki, Säynevirta lisää.

Legendsit aloittavat Rata SM:n ohella kautensa tulevana viikonloppuna Botniaringillä.

AIKATAULU

Lauantai 25.5.

9.00 – 9.20 V8 Thunder Warm Up
9.30 – 9.50 Legends Warm Up
10.00 – 10.20 V1600 Warm Up
10.30 – 10.50 The Gran Turismo Warm Up
11.00 – 11.20 V8 Thunder Aika-ajo 20 min
11.30 – 11.40 Legends, ryhmä 1 Aika-ajo 10 min
11.50 – 12.00 Legends, ryhmä 2 Aika-ajo 10 min
12.10 – 12.30 V1600 Aika-ajo 20 min
12.40 – 13.00 The Gran Turismo Aika-ajo 20 min
13.10 – 13.25 Formula Academy Finland Aika-ajo 15 min

TAUKO

14.30 – 14.45 Legends Race 1 15 min
14.55 – 15.15 V1600 Race 1 20 min
15.25 – 15.50 V8 Thunder Race 1 20 min + 1 kierros
16.00 – 16.25 Formula Academy Finland Race 1 25 min

Sunnuntai 26.5.

10.00 – 10.10 V1600 Warm Up
10.20 – 10.30 Legends Warm Up
10.40 – 10.50 V8 Thunder + The Gran Turismo Warm Up
11.00 – 11.20 V1600 Race 2 20 min
11.30 – 11.45 Legends Race 2 15 min
11.55 – 12.15 The Gran Turismo Race 1 15 min + 1 kierros
12.25 – 12.50 Formula Academy Finland Race 2 25 min

TAUKO

14.00 – 14.25 V8 Thunder Race 2 20 min + 1 kierros
14.35 – 14.55 V1600 Race 3 20 min
15.05 – 15.20 Legends Race 3 15 min
15.30 – 15.55 The Gran Turismo Race 2 20 min + 1 kierros

LIPUT

1 pv lippu 10€
2 pv lippu 15€

HUOM! Vain käteinen!

Kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät vanhempiensa kanssa seuraamaan kilpailua maksutta. Sisäänpääsylipun ostaneiden näkö- ja liikuntarajoitteisten mukana saapuvien henkilökohtaisten avustajien (1 avustaja/henk.) sisäänpääsy on niin ikään maksuton.

Teksti: Rata SM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo