Rata-ajo 27.04.2017

Isä ja poika Bemarin rattiin – FTCC kausi alkaa Latviassa

Sundströmit kilpailevat FTCC-sarjan BMW Xtreme-luokassa. Kuva: AKK/Outi Talikka.

Viime vuoden BMW Xtreme Cup -luokan sarjakolmonen Tomi Sundström lähtee valoisin mielin uuteen kauteen ja tavoitteena on nyt parantaa aiempaa sijoitusta. FTCC-sarja alkaa tulevana viikonloppuna Latvian Riikassa.

– Mestaruutta kohti pyritään tietysti, isä-Sundström hymyilee.

Luokan säännöt ovat kokeneet muutoksia tälle kaudella. Yksi uusi muutos on, että kuljettajat ajavat identtisillä autoilla.

– Kaikki autot ovat nyt samanlaisia ja kaikilla sarjan ajajilla on samanlaiset rajoittimet eli tulossa on varmasti tiukka kausi. Samanlaisilla autoilla kun ajetaan ja kilpailuissa on paljon autoja, niin mitä vain voi tapahtua.

Lisäjännitystä alkavaan kauteen tuo myös luokan uusi tulokas, Tomin kanssa samaan tiimiin tullut 21-vuotias Roope Sundström.

Hyvillä mielin kauteen lähtevä Roope on jo ottanut jonkin verran tuntumaa ajamiseen, mutta kilpailukokemusta ei Sundström juniorilla vielä ole.

– Muutamia kertoja on tullut ajettua mutta kilpaa ei vielä ikinä.

Pientä kilpa-asettelua isän ja pojan välillä on jo aistillavissa, vaikkei Roope aivan vielä haasteita ääneen heitäkään. Sundströmit ajavat samanlaisilla autoilla, jolloin kuljettajien väliset erot todella ratkaisevat.

– Vähän ollaan vertailtu aikoja isän kanssa, toistaiseksi kirittävää vielä riittää, Sundström sanoo.

Sundströmit ottavat miehestä mittaa FTCC-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Latvian Riikassa 28.-30. huhtikuuta.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo