Rata-ajo 05.06.2017

Imatran Aleksi Kalstalla haastava kilpailu Norjassa

Aleksi Kalstalla oli haastava kilpailu Norjassa. Kuva: Racefoto

Imatralaisella Aleksi Kalstalla oli vaikea viikonloppu Norjassa Rudskogenin radalla ajetussa Clio Cup Nordic -luokan kilpailussa. Suomalaisen tuloksena olivat sijat viisi ja neljä.

Viikonloppu ajettiin lähestulkoon kokonaan Norjalle tyypilliseen tapaan enemmän tai vähemmän sateisissa merkeissä.

– Minun vauhti oli hyvää oikeastaan ainoastaan treeneissä, kun ajettiin vielä kuivalla radalla ja viimeisessä treenissä ajoinkin pohja-ajan, mutta se ei hirveästi lohduta kun kaikki kisalähdöt ajetaan sateessa. Selvästikin sadekeli on tällä hetkellä minulla kaikista suurin heikkous ja sitä pitää pyrkiä jatkossa parantamaan, Kalsta pohtii.

– Ensimmäisessä kisassa olin vielä todella paljon jäljessä ja en pystynyt haastamaan ollenkaan kärjen vauhtia, joten ajelin vain viidentenä maaliin.

– Lauantain kisan jälkeen tutkittiin paljon datoja ja mietittiin missä on parannettavaa ja jonkin verran päästiinkin jo eteenpäin, sillä sunnuntain kisa oli alusta loppuun koko porukalta tasaista vääntöä ja viimeisille kierroksille asti oli ihan auki miten kilpailu päättyy. Tulin siis loppujen lopuksi toisessa lähdössä neljänneksi, Kalsta toteaa.

Suomalaisen kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Solvallan radalla Nordic Cupin kilpailulla.

– En oikein vielä tiedä mitä siitä kilpailusta pitäisi odottaa. Se rata rakennetaan joka vuosi uusiksi raviradan päälle, joten siellä on mahdotonta päästä treenaamaan etukäteen. Kaikki muut sarjan kuljettajat on ajanut siellä ennenkin, joten muilla pitäisi olla pieni etulyöntiasema. Pitää etukäteen koittaa videoilta opetella, että pääsee sitten nopeammin mukaan.

Tämän hetkinen pistetilanne NEZ sarjan osalta:

1) Jern, 93 poäng
2) Korpivaara, 79
3) Ljungdahl, 53
4) Kalsta, 49
5) Caldana, 44
6) Carlström, 18

Teksti: Aleksi Kalstan tiedotus

Aleksi Kalstalla haasteellinen Clio Cup Nordic -sarjan avauskilpailu

Clio Cup Nordic -sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Ruotsissa – Aleksi Kalsta tähtää podiumille

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo