Rata-ajo 17.10.2019

Ilmari Korpivaara osallistui China GT -sarjan päätöskilpailuun Kiinan Shanghaissa

"Kilpailu oli hyvin myönteinen kokemus ja tutkimme jatkomahdollisuuksia ajaa sarjassa vuonna 2020." Kuva: Ilmari Korpivaaran tiedotus

Viikonloppuna ajetussa rata-autojen China GT -sarjan päätöskilpailussa nähtiin suomalaisväriä, kun Ilmari Korpivaara, 20, ajoi sarjan päätöskilpailun GT4 luokassa. Kilpailu ajettiin SAIC International Circuitin moottoriradalla Shanghaissa, Kiinassa.

China GT -sarja huipentui viikonloppuna Shanghaissa ajettuun päätöskilpailuun. Sarja koostuu kuudesta kilpailutapahtumasta, joissa on yhteensä 12 kilpailulähtöä. Shanghain rata SAIC International Circuit on 5,541 kilometriä pitkä, FIA Grade 1 rata, jolla on ajettu F1-kilpailuja vuodesta 2004 asti.

Korpivaara ajoi kilpailun Kiinalaisessa Phantom Pro -tiimissä, mikä osallistui sarjaan kolmella Mercedes AMG GT4 -autolla. Mercedes AMG -auto on Korpivaaralle jo entuudestaan tuttu, sillä hän ajoi vastaavalla autolla heinäkuussa 24H Series kilpailun luokka voittoon Portugalissa. Shanghaissa Korpivaaran ajoparina oli Kiinalainen Wei Lu.

Kilpailuun ajoparin lähtöasetelmat olivat loistavat: perjantaina ajetuista tihkusateen värittämästä aika-ajosta lauantain kilpailuun lähtöpaikka oli seitsemäs ja sunnuntain kilpailuun paalupaikka. Lauantain kilpailussa Korpivaaran autokunta sijoittui viidenneksi ja sunnuntain vaiherikkaan kilpailulähdön sijoitus oli kahdeksas.

– Sunnuntaina lähdettiin paalulta, ja aineksia oli vaikka mihin. Kilpailussa oli paljon tapahtumia ja kaksi kertaa turva-auto radalla. Ajoparini joutui kolariin heti 60 minuutin mittaisen kilpailulähdön alussa ja tippui viimeiseksi. Töitä oli sen jälkeen vähän enemmän. Oman ajovuoroni pääsin aloittamaan yhdeksänneltä sijalta ja parhaimmillaan kamppailin sijasta viisi, Korpivaara kertoo.

– Myös omalla ajovuorollani riitti tapahtumia. Kilpailun viimeisillä kierroksilla edessäni ajava auto pyörähti, jota väistäessä sain osuman auton vasempaan kylkeen, tippuen muutamia sijoja. Positiivista oli kuitenkin huomata, että ilman ylimääräisiä tapahtumia kisavauhtia olisi ollut vähintäänkin kolmen joukkoon.

China GT -sarjan sekä teamien toiminta on erittäin ammattimaista. Sarjassa ajettavia luokkia ovat kansainväliset GT3, GT4 ja GTC. Sarjassa ajaa kokeneita kiinalaisia kuljettajia, joista osalla on myös kansainvälistä kilpailukokemusta. Myös ulkomaalaisia kuljettajia on sarjassa paljon, joista suurella osalla on vahva tausta Aasian, Oseanian ja Euroopan sarjoista. Autourheilun voimakas suosion kasvaminen Kiinassa on johtanut lajin kehittymisen kovalle tasolle. Suosiosta kertoo paljon muun muassa China GT -sarjan vuoden 2018 suuret katsojaluvut televisiossa ja internetissä: yli 80 miljoonaa katsojaa.

– Kiinassa autourheilussa on hyvä meininki ja homma toimii. Tutkimme taustatiimini kanssa mahdollisuuksia ajaa China GT -sarjassa vuonna 2020, Korpivaara kertoo.

Teksti: Ilmari Korpivaara tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo