Motocross 14.07.2019

Iina Suikkanen 18. Kuopion MX-liigassa

Iina Suikkanen. Kuva: Jari Suikkanen

7-vuotias Iina Suikkanen on ajanut tällä kaudella MX-liigan yhteydessä järjestettyjä MX50-luokan kilpailuja, ja lauantaina oli vuorossa Kuopion Heinjoen radalla järjestetty osakilpailu. Viivalla oli 22 tämän luokan kuljettajaa. Pienet pyörät ajoivat täyspitkää rataa, ja Suikkasen kokonaissijoitus oli yhteenlaskettujen erien perusteella 18/22.

Kuopiossa lähtö tapahtui ritilöiltä, joista kaikki saivat tasapuolisen alustan ja hyvän pidon. Vaarana oli liian rajulla kaasulla pyörän keuliminen ympäri. Lähtö ritilöiltä oli uutta, ja Suikkanen otti varovaisen startin. Heti ensimmäisessä mutkassa tapahtui ohituksia ja virheettömällä ajolla Suikkanen otti sijoituksen 17.

Toisessa erässä lähtö onnistui paremmin, ja Suikkanen ajoi sijalla 19 ja yritti saada kahta edellä olevaa kiinni. Takaa tuli samantasoinen tyttökuljettaja. Virhe hypyssä vei radan reunalle, mutta Suikkanen pysyi pystyssä. Hän menetti kuitenkin yhden sijoituksen ja tuli maaliin sijalla 20.

Vähäinen harjoittelu näkyi ajossa ensimmäistä erää lukuun ottamatta. Tavoite oli pysyä pystyssä ja tulla maaliin pistesijoilla molemmissa erissä. Tuon tavoitteen Suikkanen saavutti.

Iina Suikkanen. Kuva: Jari Suikkanen

Teksti: Jari Suikkanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross