Ralli 13.01.2017

Idän Pikajuna lähtee menestymään suosittuun F-rallisarjaan

Vesa Hirvonen tavoittelee tulevalla kaudella menestystä F-rallisarjassa. Kuva: Jarno Saari

Joensuulainen Vesa Hirvonen on kaudella 2017 uuden haasteen edessä. Nopeaksi tiedetty, Idän Pikajuna -lempinimellä tunnettu, autourheilija on päättänyt panostaa Suomen suosituimmassa rallin harrastesarjassa, F-rallisarjassa menestymiseen.

Keski-Karjalan UA:n kuljettaja on saavuttanut urallaan osakilpailuvoittoja eri rallisarjoista ja myös SM-hopeamitalin, mutta nyt tiimin tavoitteeksi on asetettu pytyt F-rallisarjasta.

Hirvonen lähtee alkavan kauden rallipoluille BMW M3 -kilpurilla ja kartanlukijana toimii kahdelta edelliseltä kaudelta tuttu Toni Näsman.

Perinteikäs rallisarja starttaa nyt viikonvaihteessa 14. tammikuuta Limingalta ja päättyy 14.10. Lapualle.

– Jalat maassa lähdetään sarjaa kiertämään. Ehkä talvikaudella meidän auto ei ole aivan parhaimmillaan, mutta kesän sorakisoissa tilanne lienee sopiva meidän kalustolle, Hirvonen ennakoi.

Sarjan talvikausi päättyy Kiteelle helmikuun lopulla. Tämä sopii vallan hyvin Hirvosen autokunnalle, sillä plakkarissa on samaisen rallin selkeä voitto kaudelta 2015.

– Kyllähän se kotikisa oli yksi houkutin ja vaikutti suuresti myös siihen, että rakensimme oman kalenterimme sarjan ympärille, Vesku myöntää.

Hirvosen tiimille kauden yksittäisenä päätavoitteena on heinäkuun lopussa Suomen MM-rallin yhteydessä ajettava Vetomies-kilpailu.

Viime kaudella Vesa Hirvonen saavutti ensimmäistä kertaa tuon halutun Vetomies-tittelin oltuaan vuotta aiemmin Vetomies-kilpailun kakkonen.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli