Ralli 15.01.2017

Idän Pikajuna jumittui sumaan kauden avausrallissa

Vesa Hirvosella oli epäonnea F-rallisarjan kauden avauksessa. Kuva Timo Pullikka

Vesa Hirvonen avasi F-rallisarjan lauantaina vauhdikkaasti, mutta tyrkyllä ollut luokkavoitto ja rallin palkintosija vaihtuivat viimeisellä erikoiskokeella minuutin aikatappioon ja sitäkin suurempaan harmitukseen. Maalissa tulokseksi kirjattiin luokan kolmas sija sekä sarjalaisten kahdeksas sija.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustava BMW-kuljettaja ajoi heti alusta lähtien oman luokkansa kärjessä ja keikkui sijoilla 2-3 yleiskilpailussa.

– Sujui jopa yllättävän hyvin, sillä ennakolta nopeammiksi lasketut Volvo-kuskit pysyivät takana jokaisella pätkällä, totesi 25 sekunnin luokkajohdossa rallin päätös-EK:lle startannut Hirvonen.

Sitten iski epäonni, kun Idän Pikajuna -lempinimellä tunnettu leppoinen autourheilija joutui pysähtymään viimeisellä EK:lla kapean tien ollessa tukossa.

– Kanssakilpailija oli ajanut ulos ja auto oli siinä jumissa. Meitä ennen siihen kohtaan oli joutunut pysähtymään jo kaksi autokuntaa. Minuutin verran siinä seisottiin ja sitten ajettiin peräkkäin maaliin. Eihän noille tilanteille mitään voi ja niitä sattuu välillä talviralleissa.

Hirvosen kanssa toisesta sijasta kamppaillut Juha Rytkönen sai liikkuvan letkan kiinni pätkän lopussa, mutta hän onnistui säilyttämään kakkossijansa. Sitä seuraavana autona reitillä liikkui voittoon ajanut Henri Niemi, jonka onneksi suma saatiin auki ennen hänen ajovuoroaan.

– Joskus se menestyminen tai epäonnistuminen on pienestä kiinni, tämä oli siitä jälleen mallikas esimerkki. Väliaikojen perusteella toinen sija oli tulollaan, mutta ei auta enää harmitella. Vauhti oli kuitenkin kohdallaan, joten tästä on hyvä jatkaa!

Perinteikäs F-rallisarja jatkuu Heinolassa 4. helmikuuta.

Teksti: Jarno Saari

Niemi mykistävän ylivoimainen F-rallisarjan avauksessa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli