Rallicross 04.05.2016

Hyvinkään kilpailunjohtaja: Avausosakilpailu on aina vähän arvoitus

Rallicrossin SM-sarja Kuva: Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-sarja polkaistaan toden teolla käyntiin tulevana lauantaina 7. toukokuuta. Sarjan ensimmäinen osakilpailu kaudella 2016 ajetaan Hyvinkään Vauhtipuiston nopealla, mutta myös teknisellä radalla.

Hyvinkään osakilpailuun on ilmoittautunut 94 kuljettajaa, jotka jakautuvat SM-sarjan neljään luokkaan. SuperCar-luokassa voittoa havittelee 17 kuljettajaa, SRC-luokassa 26, Autokrossissa 40 ja Crosskarteissa 11.

Eero Suonranta toimii toisena kilpailunjohtajana Hyvinkään osakilpailussa. Kauden ensimmäisellä osakilpailulla on aina jossain määrin oma luonteensa.

– Tiukkaa ja tasaväkistä tulee varmasti olemaan. Avausosakilpailu on aina vähän arvoitus ja silloin nähdään, missä kunnossa laitteet ja kilpailijat ovat. Se on varma kuitenkin, että kun kypärät vedetään päähän, niin hampaat irvessä siellä taistellaan sijoituksista, Suonranta ennakoi.

Suonranta on ollut jo vuosia rallicrossissa mukana. Toimitsijatehtävien konkari pystyykin analysoimaan lajin nykytilaa pitkällä kokemuksella.

– Sarjan kalusto on pikkuhiljaa parantunut koko ajan ja autojen luotettavuus on mennyt selvästi eteenpäin. Hienoja autoja on jokaisessa luokassa ja tasoerot ovat kaventuneet. Siellä ei ole seassa oikein toisaalta heittopusseja, mutta ei toisaalta ihan ylivoimaisiakaan kuljettajia, Suonranta toteaa.

Hyvinkäälle suuntaville kilpailunjohtajalla on aurinkoisia terveisiä.

– Sää näyttäisi olevan suorastaan loistava ja ilman muuta kaikki vaan sankoin joukoin penkalle nauttimaan hienosta päivästä. Palveluihin on täällä Hyvinkäällä satsattu, joten siltäkin osin kaiken pitäisi olla kunnossa. Pikkuisen tuo kuiva keli aiheuttaa haasteita radan pölyämisen kanssa, mutta eiköhän sekin saada siitä kuriin. Paljon hyvää mieltä ja rallicross-tunnelmaa mukaan ja tervetuloa Hyvinkäälle, Suonranta kannustaa. 

Rallicross SM 2016 Osakilpailu 1/5, Hyvinkää 7.5.2016 

Ohjeellinen aikataulu 

09:00 Harjoitukset alkavat 

10:15 Harjoitukset päättyvät 

11:00 Alkuerät alkavat 

16:00 Finaalit alkavat 

17:30 Palkintojenjako 

Liput: 

Hyvinkäällä on mahdollisuus nauttia kahdesta huipputapahtumasta! 

Helatorstain JM-kisa ajetaan torstaina 5.5. ja Rallicrossin SM-sarjan kisa lauantaina 7.5. 

Helatorstai JM: 10 € 

Rallicross SM: 15 € 

Molemmat kisat yhteishintaan: 15 €

Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumiin ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Teksti Sami Kolsi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross