Rallicross 25.05.2017

Hyvinkää valmis SM-avaukseen – Duudsoneiden Jarppi mukana viihdyttämässä yleisöä

Kuvassa etualalla Henri Haapamäki. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Pitkään odotettu rallicrossin SM-sarja pyörähtää käyntiin tulevana lauantaina. Sarjan avausosakilpailu ajetaan viime vuoden tapaan Hyvinkään vauhtipuiston nopealla, mutta teknisellä radalla. Avausosakilpailuun on ilmoittautunut yhteensä yli 100 kuljettajaa viidessä eri luokassa.

Sarja noudattaa muuten tuttuja kaavoja myös tulevana vuonna, mutta pistelaskujärjestelmä kokee suuren muutoksen. SM-sarja saa nimittäin käyttöönsä MM-sarjastakin tutun pistelaskujärjestelmän, jossa kuljettajille jaetaan pisteitä finaalin lisäksi myös alkuerissä ja semifinaaleissa.

Odotettavissa on erittäin mielenkiintoinen kausi heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien.

Hyvinkään osakilpailun tiedotuspäällikkö Mikael Tigerstedtin mukaan kaikki on valmista sarjan avaukseen.

– Kaikki on hyvällä mallilla. Toni Lukander on ollut esittelemässä rallicrosstykkiään keskustassa ja tänään meillä oli jokkiskisa Hyvinkään vauhtipuistossa vähän niin kuin harjoituksena tulevaa lauantaita ajatellen. Kaikki rupeaa siis olemaan valmista itse kisaa varten, Tigerstedt toteaa luottavaisena.

Itse kilpailun lisäksi Hyvinkään vauhtipuistossa on myös paljon muutakin ohjelmaa. Varsinkin taukojen aikana yleisön kannattaa ehdottomasti suunnata varikolle. Rohkeimmat voivat esimerkiksi kokeilla miltä aidon panssarivaunun kyydissä tuntuu. Lisäksi näyttelijä Antti Luusuaniemi tulee ajamaan radalle näytöskierroksen, ja varikolla miehen voi tavata promoamassa Hyvinkään uutta Red Carpet -elokuvafestivaalia.

– Meillä on kyllä paljon erilaista ohjelmaa. On panssarivaunuajelua, sekä lapsille pomppulinna. Myös Crazy Mike, sekä Duudsoneista tuttu Jarppi tulevat pitämään huikean shown väliajalla. Yleisön kannattaa ehdottomasti suunnata myös varikolle, Tigerstedt vinkkaa.

Ohjeellinen aikataulu:

9:00 Alkuerät alkavat

n. 15:00 Semifinaalit alkavat

n. 16:30 Finaalit alkavat

n. 17:15 Palkintojenjako

Teksti: Rallicross SM

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross