Ralli 15.06.2019

Huttunen vei SM Pohjanmaa Rallin nimiinsä – “Nopeet oli tiet, rajotin tuli tutuksi”

Jari Huttunen vei SM Pohjanmaa Rallin voiton. Kuva: Markus Mäki / AKK

Seinäjoen ympäristössä ajettu Ralli SM -osakilpailu, SM Pohjanmaa Ralli, on saatu päätökseen. Jari Huttunen vei yleiskilpailun voiton WRC Hyundaillaan. Toiseksi Pohjanmaan nopeilla teillä kurvasi Teemu Asunmaa ja kolmanneksi lopulta Juha Salo. Asunmaa nousi SM1-luokan pisteissä Salon edelle. 

SM Pohjanmaa Ralli tarjosi tiukkaa taistelua, nopeita teitä ja paljon tapahtumia vaihtelevissa sääolosuhteissa. Jari Huttunen Hyundaillaan pokkasi itselleen varman oloisen ja turvallisen voiton.

– Ihan hyvä maku jäi, muutettiin autoa vähän ja saatiin se paremmaksi. Keli toi omat haasteensa säätöjen hakemiseen. Kaikki kilsat on kuitenkin aina eteenpäin. Nopeet oli tiet Pohjanmaalla ja rajotin tuli tutuksi, Huttunen naurahtaa.

Yleiskilpailun toiseksi ja SM1-luokassa lopulta voittoon ajanut Teemu Asunmaa kävi sekuntitaistelua Emil Lindholmin kanssa aina viimeiselle erikoiskokeelle asti, jossa Lindholm koki vaikeuksia. Vaikeudet tiputtivat Lindholmin lopulta kauas kärjestä ja Salo pääsi nousemaan luokkansa toiseksi, ja samalla yleiskilpailun kolmanneksi. Kristian Kiviniemi pokkasi SM1-luokan pronssia.

– Ei tullut voitto ilmaiseksi. Pientä hakemista oli ja eilen tilannetta päällä sateella. Hyvä ettei jääty sinne. Ei täydellinen suoritus, mutta ei tän parempaa täällä tarvittukaan, Asunmaa kertoo.

SM2-luokassa Ville Hautamäki pääsi tällä kertaa iskemään, kun hirmuisen pistepotin tähän mennessä kahminut Esa Ruotsalainen saikin tyytyä toiseen sijaan. Kolmanneksi luokassa lopulta ajoi omaksi yllätyksekseenkin Mikko Ala-Talkkari.

– Tulihan se sieltä viimeinkin kun aikansa potkii. Hieno kilpailu ja saatiin ajaa koko ajan rallia. Kyllä nyt on helpottunut olo ja tosi hyvä fiilis, Hautamäki iloitsee.

Sami Pajarin voitonjuhlaa. Kuva: Markus Mäki / AKK

SM3-luokassa riitti dramatiikkaa – Flying Finn Future Star -finalistit selvillä

Ralliviikonloppuun sisältyi yllättäviä ulosajoja, mistä johtuen etenkin SM3-luokassa järjestys eli jatkuvasti ja jännitys Flying Finn Future Star -kilpailun osalta oli käsin kosketeltava.

Lopulta luokan voitti Sami Pajari, joka varmisti samalla paikkansa FFFS-finaalissa. Toiseksi ajoi Henri Hokkala ja kolmanneksi Lauri Joona, jotka myös varmistivat paikkansa finaalissa. Aleksi Röyhkiö, Roni Kauppi sekä Toni Tuominen menettivät mahdollisuutensa FFFS-finaaliin keskeytyksistä johtuen, koska pienimmätkin pisteet jäivät saamatta.

Flying Finn Future Star -finaalissa paikasta Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin ensi viikolla kilpailevat Lauri Joona, Sami Pajari, Arttu Lähdeniemi sekä Henri Hokkala. Valintakokeet järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 17.-18.6. ja voittaja julkistetaan 19.6.

Rallisprintin Suomen mestari näytti ajamisen mallia

SM4-luokassa vuoden 2018 rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari Jari-Matti Tiilikka tuli, näki ja voitti. Sarjan pisteissä kolmantena ollut Jesse Turunen jäi toiseksi peräti puolen minuutin erolla, ja kolmanneksi itsensä kaasutteli Jari Suontausta, joka nousi nyt ensimmäistä kertaa junioreista yleiseen.

Seuraava Ralli SM -osakilpailu, SM Oili Jalonen ralli, ajetaan Laitilassa 30.-31.8.

Tulokset:

Yleiskilpailu
1. Jari Huttunen 53:50,6
2. Teemu Asunmaa +1:21,9
3. Juha Salo +1:49,8

SM1-luokka 
1. Teemu Asunmaa 55:12,5
2. Juha Salo +27,9
3. Kristian Kiviniemi +42,2

SM2-luokka 
1. Ville Hautamäki 57:59,7
2. Esa Ruotsalainen +29,5
3. Mikko Ala-Talkkari +3:30,2

SM3-luokka
1. Sami Pajari 1:00:51,0
2. Henri Hokkala +4,0
3. Lauri Joona +33,8

SM4-luokka
1. Jari-Matti Tiilikka 1:01:01,8
2. Jesse Turunen +27,5
3. Jari Suontausta +2:39,8

Epäviralliset pisteet 5/7

SM1-luokka 
1. Teemu Asunmaa 102p
2. Juha Salo 99p
3. Emil Lindholm 67p

SM2-luokka 
1. Esa Ruotsalainen 127p
2. Ville Hautamäki 104p
3. Timo Mäenpää 51p

SM3-luokka
1. Lauri Joona 76p
2. Sami Pajari 75p
3. Joonas Lindroos 75p
4. Arttu Lähdeniemi 48p
5. Henri Hokkala 46p

SM4-luokka
1. Jani Seppälä 85p
2. Sami Korvola 77p
3. Jesse Turunen 68p

Teksti: Suvi Nisula / Ralli SM -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli