Ecorun 25.02.2016

Hurjaa menoa luvassa ympäri Suomen

Juha Salo Kuva: Peugeot Viestintä

Tulossa on huima moottoriurheiluviikonloppu, kun SM-pisteistä taistellaan niin auto-, pyörä- kuin kelkkapuolellakin.

Juha Salo jatkaa tittelin puolustamista Vaakuna-rallissa

Kauden avausosakilpailun Arctic Lapland Rallin nimiinsä vienyt Juha Salo lähtee ensi viikonlopun Vaakuna-ralliin ennakkosuosikkina. Kauden toisen SM-osakilpailun lähtöluettelo on kovatasoinen. Mukana on muun muassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa kisaava Norjan Ole Christian Veiby, joka starttaa Vaakuna-ralliin Skoda R5 –autollaan. Kauden avausosakilpailua lähes loppumetreille johtaneelta Mitsubishin Jarkko Nikaralta odotetaan myös kovaa suoritusta. Kristian Kiviniemi esittelee viikonloppuna uuden Citroen DS3 R5 -auton ja Rovaniemen SM-avauksen väliin jättänyt Ari Vihavainen tekee paluun sarjaan Mitsubishin WRC -autolla. Koko katraan haastaa SM-pisteiden ulkopuolella FIA-luokittelemattomalla Mitsubishilla kotikilpailuunsa starttaava Jari Ketomaa.

Rallin SM-talvikauden toinen osakilpailu Vaakuna-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma. Rallin avausiltana perjantaina ajetaan kaksi (16,49 km) erikoiskoetta ja lauantaina kuusi (94,02 km) erikoiskoetta.

26.02.-27.02. Vaakuna-Ralli, Mikkeli
Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 19.01 ja saapuu yötauolle Mikkeliin klo 20.30 jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Mikkelin torille voittajia odotetaan klo 18.30 alkaen.
Rallin reaaliaikainen tulospalvelu toimii kilpailuviikonlopun aikana ralli SM-sarjan sivustolla osoitteessa www.rallism.fi.
Lisätietoa:
http://www.vaakunaralli.fi/

 ecorun_tankkauskuva.0x800

Kuopiossa pihistellään Ecorunissa

Kuopion ympäristössä ajetaan lauantaina Taloudellisuusajokilpailu päiväkilpailuna. Kilpailukeskus ja seremoniallinen lähtö on Kuopion Autokaupalla.

Ensimmäinen tankkaus tapahtuu kilpailijoiden toimesta kilpailukeskuksesta lähdön jälkeen. Tankkiin tulee mahtua vähintään 10 l polttoainetta. Toinen tankkaus on Vuorelan Teboililla. Lopputankkaus kilpailijoiden toimesta Siilinjärvellä ja viimeinen tankkaus Vuorelassa.

Kilpailun kokonaispituus on noin 255 km. Ensimmäinen auto lähtee reitille klo 10:02.

27.02.  AL-Sport Cup Ecorun Savon Pihistys Cup, Kuopio
Kilpailukeskus ja seremoniallinen lähtö on Kuopion Autokaupalla, osoitteessa Kallantie 11 70340 Kuopio.

Vuonna 1995 ensimmäisen maailmanmestaruutensa pokannut Petteri Silvan kisaa viikonloppuna kotikonnuillaan.

Vuonna 1995 ensimmäisen maailmanmestaruutensa pokannut Petteri Silvan kisaa viikonloppuna kotikonnuillaan.

Enduronuoret starttaavat SM-kauden Jämsässä

Endurossa on vuorossa kauden ensimmäinen nuorten-SM ja veteraanien sekä Sprintin Suomen Cup -koitos, kun Jämsän Seudun Moottorikerho isännöi talvikisaa lauantaina. Kilpailuun on ilmoittautunut 218 ajajaa.

Katseet kiinnittyvät lauantaina erityisesti enduron SM-kauden avauksessa Mäntsälässä SME1-luokan nimiinsä vieneeseen Enduron viisinkertaiseen maailmanmestari Petteri Silvaniin, joka starttaa nyt kotikisaansa V40-luokassa. Jämsässä silmällä kannattaa pitää myös Mäntsälän yleiskilpailun kolmanneksi ja SME2-luokassa toiseksi sijoittunutta, viime vuoden E2-luokan Suomen mestaria Eemil Pohjolaa. Ennakkosuosikkeihin lukeutuvat myös kauden avauksessa SME2-luokan neljänneksi ajanut Jari Mattila sekä SME3-luokassa toiseksi taistellut Aleksi Jukola.

27.2. Keljon Konehuolto Sprint Enduro, Jämsä
Lähtöluettelo: http://kalkku.fi/jsmk/ilmolist.php?kilpaid=726
Laajuus: SMU20, V-Cup, W-Cup, kans., ESC.
Kilpailupaikka: Haaralankankaan motocrossrata ympäristöineen
Kilpailukeskus: 61°53’59.5″N 25°06’46.4″E Haaralantie 135, Jämsä
Livetulokset (Livetuloksissa vain mk-ajat, eivät virallisia tuloksia, rangaistusminuutit puuttuvat)

 

12751798_1017314398334749_1421784625_o

Jäägladiaattorit kohtaavat Varkauden stadionilla

Gladiaattorit kohtaavat, kun Jääspeedwayn henkilökohtainen SM-Finaali ajetaan Varkauden Speedway Stadionilla ensi lauantaina.

Kilpailusta tekee poikkeuksellisen jo pelkästään sen paikka, nimittäin tänä vuonna järvien ja lampien jäätikön sijaan SM-finaalin rata tulee olemaan Varkauden Speedway Stadionilla, joka on Suomen vanhin käytössä oleva Speedwayrata. Ratamestarina toimii maaradan MM-mitalisti ja monikertainen SM-voittaja, Appe Mustonen, jolla on myös jääspeedwaykokemusta vuodelta 2012, jolloin hän sijoittui SM-neloseksi.

SM-finaaliin nimettiin suoraan kuusi kuljettajaa alkuvuoden MM-karsintanäyttöjen perusteella. Lisäksi 20.2 Kuortaneella ajettiin SM-semifinaali, josta Varkauden finaaliin tiensä selvitti 10 nopeinta ja 2 varakuljettajaa. Kilpailu SM-tittelistä tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen, kun Suomen kovimmat kuskit kuten Mats Järf ja Varkaus Racing Teamin oma GP-kuljettaja Antti Aakko ottavat mittaa toisistaan. Kovaa tulevat ajamaan myös kaksi viikkoa sitten ajetun Togliatin MM-joukkuekilpailun Suomen paras pistemies Tomi Norola ja sunnuntaina Ufan kutsukilpailussa viidenneksi kovassa seurassa ajanut 2015 SM-kolmonen Suonenjoen Mikko Jetsonen.

27.02. Jääspeedway SM-Finaali 500cc, Varkaus           
Kilpailu alkaa Varkauden Speedway Stadionilla lauantaina 27.2 klo 12:00.
Lisätietoa: http://www.varkausracingteam.fi/tapahtumat/

 

Hannu Härkönen, kuva Jouni Helander 

Moottorikelkkaenduron SM-sarja avataan Ilomantsissa

Moottorikelkkaenduron viisi osakilpailua sisältävä kausi aloitetaan Ilomantsissa lauantaina. Kilpailunjärjestäjä Tuupovaaran moottorikerho joutui hankalan lumitilanteen vuoksi siirtämään kilpailupaikan vain muutama viikko ennen tapahtumaa Tuupovaarasta Ilomantsiin aivan rajavyöhykkeen tuntumaan. Kilpailunjohtajalla Tero Piitulaisella on ollut viime päivät kädet täynnä töitä. Järjestelyt ovat kuitenkin aikataulussa ja Tero toivottaakin kaikki 149 kuljettajaa tervetulleeksi ajamaan kauden avauspisteistä. Ratamestarina toimivan Petri Roinisen mukaan Ilomantsiin on saatu linjattua kolme erikoiskoetta sisältävä vaativa reitti, jonka pituus on 114km siirtymäosuuksineen. Viime viikkojen lumisateet ovat osuneet hyvin kilpailureitille. Kilpailunjohtaja Piitulainen ja ratamestari Roininen voivat hyvillä mielin päästää kilpailijat haastavalle reitille jossa lunta on 50-70cm paikallisesti vaihdellen.

27.02. MK-Enduro SM, Tuupovaara
Kilpailukeskuksen osoite: Hatuntie 387, 82967 Hattuvaara, Ilomantsi.
Lähtölista ja tulosseuranta: http://www.timehoiska.net/#!mk-2016/v56w5

 

Kari Vehniäinen Kuva: Nita Korhonen

Kari Vehniäinen Kuva: Nita Korhonen

Jatkuuko Vehniäisen ylivoima sunnuntaina?

Moottoripyörien jääradan SM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas osakilpailu, joka ajetaan Orivedellä tulevana sunnuntaina. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 80 ajajaa. Pisteistä taistellaan kuudessa eri luokassa ja jäähilettä lennätetään 10 lähdössä. Ajajia on ilmoittautunut myös Ruotsista ja Virosta. Merkittävää on, että Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo on ilmoittautunut kilpailun veteraaniluokkaan.

Kahden osakilpailun jälkeen JR Open A ja Lites A -luokkia johtaa jääradan ”kestomestari” Konneveden Kari Vehniäinen. Saarijärvellä hänet haastoi vahvasti molemmissa luokissa paluun jääareenoille tehnyt kerhokaveri Erkki Silvasti ottamalla pari lähtövoittoa. Viime vuoden tuplamestari Ville Töhönen on myös pääsemässä vauhtiin ja valmis taistelemaan Orivedellä kärkipaikoista. Kauden Seinäjoella hienosti kahdella Lites A -luokan voitolla avannut Valkeakosken Vesa Kallio palaa jälleen radalle ja tulee taistelemaan voitosta Orivedellä. Pienemmässä luokassa kärjen vauhdissa pysyy varmasti Seinäjoen ”jääkotka” Mikko Koskine sekä Harri Kenkkilä, jolla oli epäonnea Saarijärvellä.

Sivuvaunuluokassa tullaan mahdollisesti ratkaisemaan Suomen mestaruus jo nyt. Mukana on kolmen edellisen vuoden mestaripari ”sivarikingit” Jani Aronen ja Kristian Selenius. Vahvaa vastusta tarjoavat varmasti viime vuoden sivuvaunujen MM-sarjan pronssipari Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen.

28.02. Jäärata-SM, Orivesi
Paikka: Orivesi, Asemaseudulla Hiedan satamassa.
Aika: Harjoitukset alkavat klo 10.00 ja kilpailut klo 12.00.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli