Ralli 27.07.2017

Huippukuskien vinkit Neste Rallin seuraamiseen

Neste Ralli tulee tarjoamaan jälleen näyttäviä hyppyjä. Kuva: Red Bull Content Pool

Kaksi kokenutta ja yksi nuori ja nälkäinen kuljettaja auttoivat kasaamaan katsojaoppaan, jonka avulla sinäkin saat käsityksen, mistä Jyväskylän MM-rallissa on kyse.

Neste Ralli käsittää 25 erikoiskoetta, joiden varrelta löytyy yhtä ja toista nähtävää. Red Bull, joka näyttää MM-rallit ilmaiseksi Red Bull -tv:ssä kokosi perinteiseen tapaan huippukuskien vinkit kotimaisen rallikesän kohokohdan parhaille katselupaikoille. Asiantuntijoina toimivat tänä vuonna Toni Gardemeister, Mikko Hirvonen ja Teemu Suninen.

TORSTAI 27.7.

Testierikoiskoe Ruuhimäki 4,62 km – torstai 27.7. klo 8.00

 

Perinteinen pomppupätkä, joka on vaihtelevasti ollut sekä kisassa että toimittanut myös mainiosti testierikoiskokeen virkaa. Etenkin maalipään katselupaikat on helppo saavuttaa, sillä erikoiskoe loppuu aivan Jyväskylä-Kuopio-valtatien varteen.

Teemu Suninen:

– Olen ajanut tämän toiseen suuntaan nelivetoisella, mutta tähän suuntaan vain kaksivetoisella. Sikäli minulla ei ole faktaa siitä, miten tämä oikein pitäisi ajaa. Eiköhän autot kestä hyppyjä, mutta täällä on monella selkä särkynyt, joten ei taida olla järkeä hyppiä liian rajusti – onhan kyse vain testierikoiskokeesta.

EK1 ja EK13 Harju 2,31 km – torstaina 27.7. klo 19.00 ja perjantaina 28.7. klo 20.30

Klassikko aivan Jyväskylän kaupungin keskustassa. Harju aiheuttaa varmasti kylmänväreitä monille kuljettajille – onhan ralli niin monesti alkanut juuri täältä. Lyhyydestään huolimatta EK tarjoaa katsojille paljon. Kuljettajille kyse on pienoisesta psyyketestistä, pääseväthän kaikki vihdoin tositoimiin ja esiintymään heti tuhatpäiselle yleisölle.

Mikko Hirvonen:

– Tämä on hieno erikoiskoe. Pääsin sen vain kerran ajamaan (2014), mutta heti tuli tunne, että tämä on jotain perinteikästä. Tästä kisa on aina aiemminkin alkanut.

PERJANTAI 28.7.

EK2 ja EK5 Halinen 7,65 km – perjantaina 28.7. klo 7.12 ja 10.06

 

Toista kertaa mukana oleva Halinen saa kuljettajien silmät nopeasti auki ja unihiekan irtoamaan – ajetaanhan erikoiskoe ensimmäisen kerran heti aamuseitsemän jälkeen. EK on kasvanut mittaa puolisen kilometriä, ja matkalle on osunut myös kaksi hidastusestettä, jotka ovat tänä vuonna standardi koko reitillä.

Teemu Suninen:

– Alku on pehmeää, pientä tietä, johon sisältyy muutama yllättävä mutka. Puolivälin risteyksen jälkeen pinta kovenee ja vauhti kasvaa. Nyt uutuutena on vielä shikaanit, jotka tällä osuudella hidastavat vauhtia. Juuri kun täällä on päässyt rallifiilikseen, niin erikoiskoe jo loppuukin maalin hyppysuoralle.

EK3 ja EK6 Urria 12,75 km – perjantaina 28.7. klo 7.45 ja 10.39

 

Legendaariset maisemat, jotka tulivat tutuksi jo 1970-luvulla. Iso hyppy tarjoaa nostalgiaa, ja nuoremmalle sukupolvelle Mikko Hirvosen ulosajopaikka muutamaa sataa metriä myöhemmin hieman toisenlaisen näkökulman. Erikoiskoe on varsinaista vuoristorataa loppuosuudeltaan. Pelätä ei saa.

Toni Gardemeister:

– Urrian iso tie on nautinto, mutta pieni tie menee pehmeäksi ja urille. Sen lisäksi se on vähän tylsä, jos näin suoraan sanotaan. Isolla tiellä Mikko (Hirvonen) kellisti aikanaan autonsa paikassa, jonka oli nimennyt hienoimmaksi koko reitillä. Se hyppy on hieno, koska siinä voi lentää vähän vinoon motocross-tyyliin. Iso hyppyri ei sen sijaan kestä vauhtia kuin karvan yli 80 km/h. Jos tulee kovempaa, lentää suoraan montun pohjalle. Tosi tarkkana on oltava, vaikka tämä on sellainen paikka, jossa joko lennetään todella pitkälle tai ei ollenkaan.

EK4 ja EK7 Jukojärvi 21,31 km – perjantaina 28.7. klo 8.48 ja 11.42

Keuruun kupeessa ajettava erikoiskoe, joka lukeutuu jo vakiokamaksi Neste Rallin reitillä. Jukojärvi on selkeästi “vetomiehen” erikoiskoe. Ajolinjojen ja jarrutuspaikkojen on osuttava kohdilleen, mikäli mielii hyvän ajan kirjauttaa aikakorttiin.

Mikko Hirvonen:

– En tiedä, miksi tämä aina onnistui minulta. Tykkäsin erikoiskokeesta, koska se oli helppo muistaa. Kun on paljon risteyksiä, erikoiskokeen muisti jaksottain: tästä seuraavaan paikkaan voi vetää kaasu pohjassa, ja tällä osuudella vastaavasti on kiviä. Erikoiskokeella on muutama pitkä mutka, jotka muutkin tietävät. Jos niissä joutuu paikkaamaan ajoa, se virhe kertaantuu seuraavissa mutkissa.

EK8 Äänekoski-Valtra 7,39 km – perjantaina 28.7. klo 15.00

Tämä erikoiskoe tuli tunnetuksi jo kauan sitten, silloin Koivistonkylän nimellä. Nykyisessä muodossaan EK pitää sisällään samat haasteet kuin aiemminkin, vaikka nyt mennäänkin yhteistyökumppanin nimen alla ja nykyisillä WRC-autoilla. Viime vuoden kilpailusta mieleen piirtyi ainakin Saudi-kuljettaja Yazeed Al-Rajhin liukuminen katollaan kohti maaliviivaa.

Teemu Suninen:

– Tämä on yllättävä erikoiskoe ja järkyttävän kovavauhtinen. Lopussa on vielä sellainen tiukempi mutka, joka taitaa olla omissa nuoteissani “huomio, oikee nopee M”. Katsojia ei täällä viime vuonna juuri ollut, vaikka erikoiskokeen alkupäässäkin on joitain näyttäviä peltomutkia.

EK9 ja EK12 Laukaa 11,76 km – perjantaina 28.7. klo 16.13 ja 19.22

Nyt pyyhälletään kunnan oman suurmiehen, rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Juha Kankkusen kotimaisemissa. Laukaa on kuulunut rallireittiin silloin tällöin, vaikka aihetta pitää erikoiskoe ohjelmistossa olisi varmasti enemmänkin. Täällä tutkattiin takavuosina autojen huippunopeuksia, jotka parhaimpina vuosina ylsivät jopa 211 km/h lukemiin.

Toni Gardemeister:

– Tästä tykkäsin myös, vaikka kaadoin Astrani vuonna 1996 selkeästä luokan johtoasemasta. Voitto meni siinä, sillä jouduimme keskeyttämään vähän myöhemmin, kun vedet tulivat ulos. Laukaan erikoiskokeella on tullut myös paljon ulosajoja. Oman paikkanikin tiesin tasan tarkkaan, mutta hyökkäsin innostuspäissäni vähän liikaa. Lossimutkakin ottaa aina joitain kuljettajia. Maisema on täällä muuttunut aika paljon, sillä asutusta on tullut vuosien varrella lisää.

EK10 Lankamaa 21,68 km – perjantaina 28.7. klo 17.11

Jyväskylän pohjoispuolen lenkin ehdottomia helmiä. Lankamaalla on tehty huimannäköisiä voltteja, mutta myös käännetty kisaa kotiinpäin. Erikoiskoe kiemurtelee pääosin pehmeässä kangasmaastossa, mäntymetsän keskellä. Vauhtia ei kuitenkaan puutu, eikä tarkan ajonlinjan paikkoja. Erittäin mahdollisesti yksi perjantain ratkaisunpaikoista.

Toni Gardemeister:

– En ole hirveästi Lankamaasta pitänyt, koska erikoiskoe menee yleensä niin huonoon kuntoon. Toki, jos WRC:llä pääsisi kärjessä ajamaan, niin sitten se olisi eri juttu. Viimeksi kun olin katsomassa, niin monet autot tulivat hätävilkut päällä puolivälin jälkeen, oltuaan ongelmissa. Tällä erikoiskokeella Juha Kankkunen on kaatanut autonsa kotitiellään. Minä ja Petter Solberg olemme suistuneet tieltä lähtöpäässä, samassa mutkassa. Kerran spinnasin siinä talon pihaan ja vein postilaatikot mennessäni. Hankala tämä on ollut erikoiskokeena. Muutoin hieno erikoiskoe, mutta tien huonokuntoisuus on ollut se ainut ongelma.

LAUANTAI 29.7.

EK14 ja EK20 Pihlajakoski 14,90 km – lauantaina 29.7. klo 8.58 ja 17.16

Reitille jokunen vuosi sitten palannut erikoiskoe, joka kuului kisaohjelmaan jo 1980-luvulla. Kuhmoisten maisemista starttaava toinen varsinainen kilpailupäivä pitää kilpailijat otteessaan koko pitkän lenkin ajan. Päivän teema on “huimistelu” äärirajoilla, jota Pihlajakosken erikoiskoe tarjoaa heti liki 15 kilometrin verran.

Toni Gardemeister:

– En ole itse pääsyt tätä ajamaan kisassa koskaan. Läpi olen tämän ajanut ja ollut katselemassa useana vuonna, ja pidän tätä suosikkipätkänäni. Erikoiskoe ei ole käännettynäkään mennyt ainakaan huonompaan suuntaan. Koska EK on uusi kaikille, on se heti sopiva haaste lauantaiaamuun. Isoja eroja on aina tullut, etenkin viime vuonna WRC2:ssa.

EK15 ja EK21 Päijälä 22,68 km – lauantaina 29.7. klo 10.06 ja 18.24

Kun ranteet on saatu notkeiksi, on aika koventaa haastetta. Jos hiki ei vielä ollut pinnassa, niin Pihlajakosken maalissa sitä varmasti on jo henkisen paineen purkautuessa helminauhana otsalle. Päijälä on ollut useana vuonna tehdastiimien testipaikkana ennen varsinaista rallia, eikä syytä tarvitse juuri ihmetellä. Täältä löytyy koko Neste Ralli pienoiskoossa. Vauhtia on älyttömästi, eikä tien varren puita kannata liian läheltä tutkia.

Mikko Hirvonen:

– Tämä on hyvin samantyylinen kuin Ouninpohja, ja välillä mennään vieläkin kovempaa. Nämä ovat kaksi erikoiskoetta, joilla eroja voi tehdä. Toki, kärkikuskit tietävät nämä tiet niin hyvin, että yleensä erot ovat jääneet silti pieniksi. Erot tulevat yleensä siitä, että toiset tekevät pieniä virheitä. Muutama paikka voi jokaisella erikoiskokeella olla, joilla riskeeraa, mutta ei joka mutkassa. Muutoin loppuu tie kesken. Täytyy katsoa sellaiset kohdat, joissa on tilaa, että voi mennä leveäksi, jos ei onnistukaan. Kyllä riskinkin pitää sitten osua kohdalleen.

EK16 ja EK19 Ouninpohja 24,38 km – lauantaina 29.7. klo 10.49 ja 16.08

Sano yksi erikoiskokeen nimi, ja rallifanit ympäri maailman eivät muita selityksiä sitten kaipaakaan. Sehän on tietysti karmaisevan kiehtova Ouninpohja, josta tällä kertaa ajetaan vain ison tien osuus. Ajosuuntana tällä kertaa Länkipohja-Jämsä, kuten on ollut tapana viime vuotta lukuun ottamatta. Tällä erikoiskokeella ei vaihdelaatikon pienempiä pykäliä tarvitse miettiä. Riittää kun pitää ison vaihteen silmässä ja uskoo itseensä.

Mikko Hirvonen:

– Hemmetin hieno erikoiskoe. Harmi, ettei pientä tietä ole enää mukana. Marcus (Grönholm) oli siellä aina suvereeni ja veti sukat jalasta muilta. Kyllähän isokin tie on huima tulla kaasu pohjassa. Aivan ulkomuistista se ei mene. Nuotit tuovat varmuutta siihen, että tietää kuinka paljon mutkat kirraavat. Kärkipään kuskeista moni on ajanut tämän jo niin useasti, että kyllä siellä nuotit alkavat olla kohdallaan.

EK17 ja EK18 Saalahti 4,21 km – lauantaina 29.7. klo 12.02 ja 14.55

 

Rallireitin lyhyin erikoiskoe on Korpilahden maisemissa. Puuttuvat kilometrit Saalahti korvaa sisällöllä, jota reilun neljän kilometrin matkalle on saatu ujutettua varsin kiitettävästi. Katsojille EK tarjoaa paljonkin nähtävää, ja kaiken lisäksi autot näkee nopeasti uudestaan, sillä EK ajetaan toistamiseen heti huoltotauon jälkeen.

Teemu Suninen:

– Heti alussa on sellainen paha, tiputtava vasuri, joka vielä vähän kirraakin. Se on onneksi tiedossa. Tällä erikoiskokeella ei ole montaa paikkaa, joissa aikaeroja voisi tehdä. Puolassa oli helpompi laittaa nuottiinkin rohkeutta vaativia paikkoja, kun tiesi, että takana on peltoa, ja sitä kautta pääsee takaisin tielle. Suomessa ei ole juuri tällaisia paikkoja, joissa olisi tilaa sillä tavalla.

SUNNUNTAI 30.7.

EK22 ja EK24 Lempää 6,80 km – sunnuntaina 30.7. klo 9.25 ja 11.47

  

Viimeisen kisapäivän herättely tapahtuu Tammijärven maisemissa. Päijänteen itäpuolen lenkki oli must-juttu vielä 1990-luvulla, mutta nykyisellään nämä erikoiskokeet ovat tämän hetken huippukuljettajille uusia tuttavuuksia. Lempäästäkin on säästetty vain alkuosuus, joka kuitenkin lienee EK:n parasta antia. Huimia hyppyjä on säästetty vielä sunnuntaiksikin.

Toni Gardemeister:

– Tämä on kovavauhtinen erikoiskoe, joka nyt ajetaan lyhyessä muodossa. Erikoiskokeella on kuitenkin kova pinta, mutta uusia, teräviä ojia on kaivettu ja sepeliä ajettu tien pinnalle. Lempää on erityylinen kuin muut, pohjoispuolen erikoiskokeet. Täällä on myös enemmän ylityksiä.

EK23 ja EK25 (PS) Oittila 10,12 km – sunnuntaina 30.7. klo 10.08 ja 13.18

Erikoiskoe, joka aiemmin tunnettiin Mutasen nimellä. Täällä ratkesi WRC2-luokan kakkossija viime vuonna vasta viime metreillä Teemu Sunisen hyväksi. Nyt Sunisen alla murisee Fordin WRC-auto, jolla nuorukainen koettaa todennäköisesti saalistaa myös Power Stage -pisteitä, joita on jaossa erikoiskokeen toisella ajokerralla. Erittäin osuva päätös rallille.

Teemu Suninen:

– Hankala erikoiskoe. Täällä on heti alussa pari tiukempaa mutkaa, mutta hyvä rytmi on pidettävä loppuun asti. Herkästi saattaa lähteä ajamaan ylikovaa paikkoihin, mutta pitää vain malttaa mielensä ja mennä nuotin mukaan.

Red Bull TV näyttää kaikki kauden 2017 WRC-kilpailut ilmaiseksi. Pääset mukaan seuraamaan lähetystä Suomen MM-rallista täältä.

Teksti: Miika Wuorela / Red Bull

Suomen MM-ralli starttaa torstaina – mukana 7 kovaa suomalaista

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli