Motocross 15.09.2018

Hopeinen Virtasen perhe – Pasi-isä ja Ria-tytär historialliseen suoritukseen

Pasi ja Ria Virtanen saavuttivat molemmat tältä kaudelta motocrossin Suomen Cupin hopeaa. Kuva: Vesa Tanskanen
Naisten motocrossin Suomen Cupin finaali ajettiin lauantaina Heinolassa, jossa Ria Virtanen saavutti hopeaa. Kun hänen isänsä Pasi Virtanen ajoi MXV55-luokan hopealle jo edellisenä viikonloppuna Orimattilassa, tekivät Virtaset nyt motocross-historiaa.
Lauantaiaamu valkeni Heinolassa hienossa säässä ja aurinkokin pilkahteli. Päivä näytti  lupaavalta. Aamun harjoitusajot olivat Suomen Cupin hopeasta taistelleelle Ria Virtaselle hieman haasteelliset. Nainen ei saanut tehtyä yhtään ehjää kierrosta ja jäi aika-ajojen kolmanneksi.
Ensimmäiseen erään tuli kova rankkasadetta. Rata muuttui melkoisen liejuiseksi ja haastavaksi erän kuluessa. Lähdössä Virtanen oli kolmen joukossa ja ylitti maaliviivan toisena.

Ria Virtanen, Hanna Mertsalmi ja Kadri Ehamäe muodostavat vuoden 2018 motocrossin naisten sarjan Suomen Cupin top-kolmen. Kuva: Hanna Aarela

Toiseen erään mennessä sade oli loppunut ja edelliset lähdöt kuivattivat myös radan pinnan. Virtanen sai nappilähdön ja johti erää alusta loppuun saakka. Näin hän oli päivän totaalin voittaja ja samalla saavutti myös naisten MXD Suomen Cupin hopeaa. Kauden voittajaksi selvisi jo edellisessä, Imatran osakilpailussa Hanna Mertsalmi ja pronssille ajoi nyt Viron Kadri Ehamäe.
Virtasen perheessä on hopeinen kausi, kun Rian isä Pasi saavutti edellisenä viikonloppuna hopeaa omassa luokassaan MXV55 Suomen Cupissa. Motocrossissa on historiallista, että isä ja tytär ovat Suomen Cup -mitalisteja samana vuonna.
Teksti: Ria Virtanen Racing Team / Hanna Aarela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross