Motocross 16.05.2017

Honda-kuljettajilla kaksijakoinen motocrosskilpailu Hyvinkäällä

Miska Aaltonen kasvatti MXV45-luokan johtoasemaansa Hyvinkäällä. Kuva: Kusti Manninen

Team Manninen Bros Hondan kotimainen motocrosskausi jatkui viime viikonloppuna Hyvinkäällä, jossa ajettiin MXV-luokkien toinen Suomen Cup -osakilpailu ja SM-sarjassakin päästiin avaamaan kausi peruuntuneen Sipoon osakilpailun jäljiltä. Tiimin kuljettajista Erno Aro ja Miska Aaltonen kilpailivat lauantaina ja Verneri Aaltonen ja Karl-Robert Reinike sunnuntaina.

Tiimin parhaasta suorituksesta vastasi Miska Aaltonen, joka 38 asteen kuumeesta huolimatta ajoi avausosakilpailun tapaan molemmissa erissä voittoon ja kasvatti johtoaan MXV45-luokassa 16 pisteeseen.

– Viikonlopun puolella flunssa iski miehen sänkypotilaaksi ja olikin todella työn takana edes selvitä puomille Hyvinkään kisassa. Ajollisesti en luonnollisesti pystynyt parhaimpaani, mutta hyvät startit auttoivat paljon. Rata meni aika pattiseen kuntoon ja jouduin tosissani etsimään sileämpiä linjoja, jotta jaksoin ajaa erät loppuun. Tärkeintä on, että sarjajohtajan punainen etukilpi jatkaa pyörässäni, kertoi Aaltonen.

Erno Aro. Kuva: Kusti Manninnen

MXV35-luokan sarjassa kolmantena Hyvinkäälle saapunut Erno Aro ajoi tasaisen viikonlopun, mutta Sipoon avausosakilpailun toisessa erässä nähty hurja puristus jäi uupumaan.

– Startit ei olleet ihan huippuja, mutta siinä kärkiporukan tuntumassa kuitenkin. Ekassa erässä pystyin vielä aluksi roikkumaan kärkimiesten perässä, ennen kuin ajoin läpi vallista ja kaverit karkasivat ja ajelin rauhassa viidentenä ruutulipulle. Toinen erä oli aika samanlainen ja sijoitus jälleen viides. Pikkasen tuli väsy myös erän lopussa, mutta positiivista oli ettei kädet puutuneet niin pahasti kuin avausosakilpailussa. En ole ihan tyytyväinen omaan ajoon ja kyllähän siinä pieni “mummoilun” maku oli, mutta siihenkin löytyy lääke eli ajoa pitää vain saada reilusti lisää niin eiköhän tästä hyvä tule, pohtii Aro.

Verneri Aaltonen Kuva: Sami Salonen

Tiimin kuopus, vasta 12-vuotias Verneri Aaltonen aloitti kotimaisen kisakautensa muutama viikko sitten voittamalla Salossa kansallisen kisan näytöstyyliin, mutta Hyvinkäällä Aaltosta ei nähty mukana kärkitaistossa.

– Ensimmäisessä erässä täräytin startissa puomia päin ja lähdin ihan viimeisenä liikkeelle. Erän mittaan tein nousua ja maalissa olin kuudes. Toinen erä meni samoissa merkeissä eli huono startti ja ruutulipulle jälleen sijalla kuusi. Tuomaristo kuitenkin jakoi kahdelle kuljettajalle rangaistuksia ja nousin sijalle neljä ja samalla myös yhteistulosten sijalle neljä. Ensi viikonloppuna ajan elämäni ensimmäisen EMX150 Euroopanmestaruus-osakilpailuun Saksan Teutschenthalissa, josta myös isäni aloitti oman EM-uransa parikymmentä vuotta sitten. Toivottavasti EM-sarjasta tarttuu vähän vauhtia ja seuraavassa SM-osakilpailussa oltaisiin jo vähän lähempänä kärkeä, miettii Aaltonen.

Karl-Robert Reinike Kuva: Sami Salonen

Tiimin ykkösnyrkki MX1-luokan SM-sarjassa, 18-vuotias Karl-Robert Reinike, on ollut hyvässä vauhdissa alkukaudesta ajetuissa Viron ja Latvian kilpailussa ja Reinike lähti sarjaan yhtenä ennakkosuosikeista. Reiniken mestaruustaisto lähtikin hyvin käyntiin ensimmäisessä erässä, mutta toinen erä jäi valitettavasti kesken teknisen ongelman vuoksi.

– Aika-ajot menivät ihan hyvin ja olin vain reilut 0,3 sekuntia pohjista perässä. Ensimmäisessä erässä startti onnistui todella hyvin ja pääsin heti taistelemaan kärjessä. Kahro oli kuitenkin kovassa iskussa ja huomasin ettei vauhti riitä hänen voittamiseensa ja ajoin varmistellen toiseksi. Toisen erän startti epäonnistui, mutta nousin aika nopeasti vääntämään kolmannesta sijasta, mutta takapyörästä meni nippu pinnoja poikki ja jouduin keskeyttämään. Koska pinnat ovat menneet keskeltä poikki, niin oletettavaa on, että kisan tiimellyksessä olen osunut jonkun toisen kuljettajan kanssa yhteen ja pinnat repesivät osuttuaan jalkatappiin tai vastaavaan. Harmittaa tietysti tosi paljon, mutta nyt vaan kovaa treeniä ja startit haltuun, niin kyllä täältä vielä noustaan, kertoo pisteissä yhdenneksitoista jäänyt Reinike.

Muita Honda-kuljettajia Hyvinkäällä olivat mm. Kari Rantanen, joka voitti MXV55-luokan molemmat erät ja Joonas Näppi, joka sijoittui MXJ-luokassa kolmanneksi.

Teksti: Team Manninen Bros Honda

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross