jokamiehenluokka 30.05.2017

Hollolassa sunnuntaina uudistettu jokkisliigakilpailu

Jokamiehenluokka on säilyttänyt asemansa Suomen suosituimpana autourheilumuotona vuodesta toiseen. Kuva: Jani Tamminen

Päijät-Hämeen UA järjestää tulevana sunnuntaina Hollolan Kukonkoivun JM-radalla kansallisen jokamiehenluokan joukkuekilpailun, joka ajetaan neljännen kerran. 2013 kilpailtiin ensimmäisen kerran ja viime vuoden kisa piti taukoa johtuen CALIX JM-SM 2016 kisajärjestelyjen kuormasta.

Tänä vuonna on uutta mukana. Kilpailijoiden pyynnöstä järjestäjä haki luvan, että myös nuoret voisivat päästä aistimaan liigakisan tunnelmaa ja tasoa. AKK myönsikin kokeilukilpailun statuksen siihen, että joukkueessa voi olla vaikka kaikki kuljettajat nuorten luokan ikäisiä kilpailijoita, naistenluokan kilpailijoilla tarvittaessa ”vahvistettuna” . Nyt on mukana tällaisia joukkueita kolme.

Kilpailussa on mukana 18 joukkuetta, jotka ajavat alkukarsinnat kolmessa lohkossa. Lohkovoittajat nousevat suoraan finaaliin, ja kaksitoista seuraavaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta jatkavat finaalikarsintaan kahteen eri lohkoon. Finaalikarsinnasta nousee kaksi lohkonsa parasta joukkuetta finaaliin. Finaalissa mukana siis seitsemän parasta joukkuetta.

Kilpailussa ajetaan ripeätempoisesti 77 kivenkovaa lähtöä. Jokainen lähtö on kuin A-finaali, jokainen piste on joukkueelle  tärkeä.

Kilpailu alkaa sunnuntaina 4. kesäkuuta klo 11:00.
Pääsyliput  á 10€, alle 12v ilmaiseksi.

Kilpailun sivut: www.paijathameenua.fi
Kisapäivänä onlinetulospalvelu: www.jokkis.net/kukko17

Teksti: Tapio Tuominen / Päijät-Hämeen UA

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka