Ralli 03.02.2016

Hokkanen voitti Ford Motorcraft FST-rallisarjan avauskisan

Miika Hokkanen - Arctic Lapland Ralli 2016, Kuvaaja: Jarno Saari

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarja käynnistyi Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa. Sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua Ralli SM -sarjan yhteydessä; kolme talvella ja kolme kesäkelillä.

Sarja on uudistunut paitsi nimensä mutta myös kilpailijoiden osalta. Niinpä valtaosa kuljettajista oli uusia tuttavuuksia. Sarja-avauksessa oli ilahduttavasti mukana yhdeksän kilpailijaparia etuvetoisilla Ford Fiesta -ralliautoilla.

19-vuotiaat tulokaskuskit Niko Mäkinen ja Miika Hokkanen aloittivat luokassa parhaiten, mutta laihialaisen Mäkisen osakkeet hieman laskivat, kun nuottivirheen aiheuttama ulosajo maksoi reilun minuutin neljännellä erikoiskokeella.

Lahdessa asuva Hokkanen puolestaan ajoi nousujohteisesti ja ilman suurempia ongelmia. Toisena päivänä Hokkanen ja kokenut kartanlukija Teemu Horkama jatkoivat Ford Motorcraft FST- sarjalaisten kärjessä, jonka lisäksi he nousivat taistelemaan palkintosijasta myös SM-sarjan puolella. Lopulta kaksikko palkittiin merkkiluokan voitolla sekä SM3-luokan kolmannella sijalla.

– Ensimmäisenä kisapäivänä kärsimme vähän edellä ajaneen lumipölystä pitkillä pätkillä. Toisena päivänä lähtöpaikkamme oli parempi, joten vastaavaa ongelmaa ei ollut. Auto pelasi moitteitta ja ajorytmi oli hyvällä tasolla, kertasi Miika Hokkanen tyytyväisenä.

Niko Mäkinen, kuvaaja Jarno Saari

Niko Mäkinen, kuvaaja Jarno Saari

Toiseksi nopein Ford Fiesta R2 -mallilla ajanut oli Niko Mäkinen, joka nousi myös SM-sarjan puolella kelpo sijalle eli viidenneksi. Kolmanneksi Ford Motorcraft FST-sarjassa ajoi Tommi Hatakka, jonka vauhdista saatiin nyt jo hyvää esimakua. Nuorukainen varmasti nousee entistä lähemmäksi kärkeä, kun kokemus uudesta autosta sekä nuotitettavista ralleista lisääntyy.

Tommi Hatakka, kuvaaja Jarno Saari

Tommi Hatakka, kuvaaja Jarno Saari

Neljänneksi merkkiluokassa sijoittui Henrik Pietarinen ennen Tapio Suomista. Vanhemmalla Fiesta ST-mallilla kisannut Janne Tapio oli sarjalaisten kuudes ja hän myös voitti oman luokkansa A-junioreiden kilpailussa. Rallin ensimmäisenä päivänä keskeyttämään joutuneet Jonna Olkoniemi, Patric Öhman ja Markus Manninen jatkoivat kisaa toisena päivänä saavuttaen tärkeää kokemusta.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophyn pistetilanne 1/6 osakilpailua:

1. Miika Hokkanen 15
2. Niko Mäkinen 12
3. Tommi Hatakka 10
4. Henrik Pietarinen 8
5. Tapio Suominen 6
6. Janne Tapio 5
7. Jonna Olkoniemi 4
8. Patric Öhman 3
9. Markus Manninen 2

Teksti ja kuvat: Jarno Saari

Uusimmat

Ralli