Ralli 15.03.2017

Hokkanen hyvissä asemissa Ford Motorcraft FST- ja Ralli SM-sarjoissa

Miika Hokkanen. Kuva: Jarno Saari

Rallin kotimainen arvosarja ajettiin talvikauden osalta päätökseen viime viikonvaihteessa Kuopion Tahkovuoren lumisilla teillä. Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjaa on johtanut koko talven ajan Miika Hokkanen, joka onnistui jälleen Ford-kuskeista parhaiten.

Kaksi merkkiluokan voittoa ja yksi kakkossija nostivat Hokkasen 17 pisteen sarjajohtoon ennen Henrik Pietarista. Hyvin onnistunut alkukausi heijastuu myös Ralli SM-sarjan puolelle, jossa 20-vuotias lahtelainen on pistetaulukossa toisena.

– Hieno päätös talvikaudelle. Tahkon kilpailu on yksi suosikeistani ja pääsimme ajamaan kunnon lumiolosuhteissa. Oli positiivista, että vauhtini riitti pohja- aikatasolle myös SM-sarjan puolella, Hokkanen summasi.

Niko Mäkinen Kuva: Taneli Niittymäki

Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettaja Niko Mäkinen kärsi turbo-ongelmasta, jonka vuoksi luokan toinen sija oli parasta, johon hänellä oli mahdollisuuksia.

Sarjajohtaja Hokkasen lisäksi vain Jani Luhtaniemi onnistui keräämään pisteitä kaikista kolmesta talven osakilpailusta. Niiden tulosten avulla 19-vuotias tuusulalainen nousi sarjapisteissä kolmanneksi.

Jani Luhtaniemi Kuva: Jarno Saari

Markus Manninen ajoi kauden ensimmäisen osakilpailunsa ja saavutti neljännen sijan. Muut Fiesta R2 -kuljettajat olivat epäonnisia: Jonna Olkoniemi kärsi tekniikkaongelmista ja Anssi Valkonen ja Teemu Kiiski keskeyttivät ulosajoon.

Ralli SM -sarjan ohessa ajettava Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy jatkuu ensimmäisen kesäkisan merkeissä 19.-20. toukokuuta Riihimäellä.

Ford Motorcraft FST:n pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen:

1. Miika Hokkanen 42
2. Henrik Pietarinen 25
3. Jani Luhtaniemi 24
4. Niko Mäkinen 22
5. Anssi Valkonen 18 6. Patric Öhman 13
7. Markus Manninen 8 8. Tom Hanle 5

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli