Juho Hänninen

25.7.1981

Rallin SWRC-luokan maailmanmestari


Juho Hänninen saavutti rallin SWRC-luokan maailmanmestaruuden vuonna 2011. Hän vei myös IRC-sarjan mestaruuden nimiinsä vuonna 2010 ja voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2012.

Saavutukset


SWRC-luokan maailmanmestaruus 2011
IRC-sarjan mestaruus 2010
Euroopan mestari 2012
PWRC-luokan 2. sija 2008
IRC-sarjan 3. sija 2011, 2012

Juho Hänninen


Juho Hänninen syntyi 25. heinäkuuta vuonna 1981 Punkaharjulla maalaistaloa isännöivän perheen keskimmäiseksi lapseksi ja ainoaksi pojaksi. Perheen isä oli kiinnostunut moottoriurheilusta ja myös kilpaili rallissa. Juho imi innostuksensa häneltä lajiin, mutta kokeili siviiliautolla ajoa ensimmäisen kerran vasta seitsemän vuotiaana. Jostain syystä Juho luuli osaavansa homman, vaikkei hänellä minkäänlaista kokemusta autolla ajosta ollutkaan. Hän ei yltänyt polkimille, vaihdekeppi ja rattikin olivat liian kaukana, joten ensimmäisestä ajokerrasta ei jäänyt kovinkaan positiivista kokemusta vauhdin puolesta.

Poika pääsi harjoittelemaan autolla ajoa niin perheen pellolla kuin talvella järven jäälle auratulla jääradalla. Kymmenenvuotiaana hän pääsi ensi kertaa ralliauton rattiin. Pieni koko oli edelleen ongelmana, sillä Juho ei vieläkään yltänyt kunnolla polkimille. Juholla oli kokemuksen jälkeen hieman sekava olo. Ajaminen oli hauskaa, mutta tässä vaiheessa ei ollut missään nimessä varmaa, että pojasta tulisi vielä joku päivä rallikuski.

Juhon kilpaura alkoi kuitenkin viisi vuotta myöhemmin hänen ollessa 15-vuotias jokkiksessa, joka oli ainoa mahdollisuus nuorukaiselle hänen ikänsä puolesta. Laji ei ollut Juholle kuitenkaan kovin mieluinen, sillä hän ei päässyt harjoittelemaan etukäteen vieraalla ja tehokkaalla autolla ajoa. Hän jakoi auton yhdessä isompikokoisemman sukulaispojan kanssa, jolle auton ohjaamon mittasuhteet oli säädetty. Juho ei edelleenkään yltänyt ajamaan autoa haluamallaan tavalla. Siitä huolimatta ensimmäisen kilpailun tuloksena oli kolmas sija. Kummoista kipinää Juholta ei lajiin silti syttynyt.

Jokkis saikin jäädä heti, kun Juho täytti 16 vuotta ja pääsi osallistumaan rallisprinteihin. Isä oli ajatellut, että rallisprint olisi rallia lähin mahdollinen laji, ja se osoittautuikin varsin hyväksi vaihtoehdoksi nuorukaisen odotellessa täysi-ikäisyyttä ja sen tuomaa oikeutta osallistua rallikisoihin. Juho aloitti rallisprintissä takamoottorisella Skodalla, jolla menestys oli varsin vaatimatonta, mutta harjoitus erittäin hyödyllistä. Nuorukainen nautti huomattavasti enemmän rallisprintistä kuin jokkiksesta. Kun 17-vuotias Juho sai alleen Golfin, alkoi menestystä tulla.

Kun Juho vuonna 1999 täytti 18 vuotta, pääsi hän vihdoin nousemaan ralliauton puikkoihin. Hän osallistui ensimmäiseen ralliinsa Mikkelin Vaakuna rallissa, mutta matkanteko päättyi vaihdelaatikon pettämiseen. Toinen ralli Hämeenkyrö kuitenkin vei hänet podiumille, kun Juho ylsi toiseksi. Nopea menestys yllätti nuorukaisen itsensäkin, vaikka hän olikin ehtinyt saada arvokasta kokemusta Golfilla jo rallisprint-vuosilta. Juho ei missään nimessä pitänyt itseään luonnonlahjakkuutena, hän ajoi ja harjoitteli paljon, mutta piti myös samalla huolen siitä, että ajamisesta ei koskaan tullut liian vakavaa. Rentous ja hauskuus piti olla aina osa lajia, jotta siitä ei tulisi väkisin puurtamista, ja tämän Juho piti mielessään myös ammattilaisvuosinaan.

Vuodet 1999-2003 Juho kisasi kotimaan rallisarjoissa voittaen vuonna 2001 junioriluokan SM-osakilpailun. Rahoituksesta huolehti hänen isänsä muutaman paikkakunnan yrittäjän silloin tällöin tukiessa lahjakasta nuorukaista.

Kun Juho vuonna 2004 voitti Honda Civic Type R:llä pienen N-ryhmän Suomen mestaruuden, tuntui se erityisen hyvältä juuri sen takia, että mestaruus oli saavutettu talkooporukan voimin. Mestaruusjuhlintaa varjosti kuitenkin tieto siitä, että resurssit olivat rajalliset, eikä Juholla ollut vielä mitään tietoa voisiko jatkaa kisaamista myös seuraavana vuonna.

Juho ja hänen kartanlukijansa Marko Sallinen saavuttivat vuonna 2004 pienen N-ryhmän Suomen mestaruuden. Kuva: Marko Mäkinen

Seuraavaksi kaudeksi Juho sai vaihdettua kuitenkin Hondan Mitsubishiin, ja hän siirtyi isoon N-ryhmään saavuttaen vuosilta 2005 ja 2006 SM-hopeaa. Pitkän uran ralliautoilun parissa tehnyt ja Mitsubishin kanssa vuosia työskennellyt Lasse Lampi pani merkille Juhon taidot ja halusi vuoden 2005 lopulla lähteä edistämään nuorukaisen uraa. Lampi toimi salolaisen Rally Rent Europe -tiimin tallipäällikkonä. RRE valmisti tehtaallaan Juholle Mitsubishin evoluutio Evo9 nelivetoisen Lancerin. Tämän auton puikoissa nuorukaisen nimi nousi näkyville myös kansainvälisissä piireissä, kun Juho helmikuun alussa 2006 voitti uransa ensimmäisen N-ryhmän MM-rallin Ruotsissa. Hieno kausi sai jatkoa toukokuussa, kun suomalainen vei nimiinsä myös Sardiniaan MM-rallin. Elokuussa mies debytoi WRC-auton ratissa, kun hän osallistui Mitsubishi Lancerilla Suomen MM-ralliin. Juhon taival päättyi kuitenkin hylkäykseen heti avauspäivän jälkeen, kun hänellä oli päällään sääntöjenvastainen alusasu. Juholla olisi pitänyt olla palamaton alusasu, mitä hän ei ollut kokemattomuuttaan ymmärtänyt pukea päälleen. Mies taustajoukkoineen ei voinut ymmärtää, että näinkin pienestä rikkomuksesta sai maksimirangaistuksen, mutta he eivät voineet muuta kuin niellä kotikilpailun pettymyksen.

Vuosina 2005 ja 2006 Juho saavutti ralli SM -sarjasta kaksi hopeaa. Kuva: Marko Mäkinen

Marraskuussa Juho lensi Uuteen-Seelantiin kahdestaan kartanlukijansa Marko Sallisen kanssa. Miehet olivat pyörällä päästään ja miettivät mitä ihmettä siellä tekivät, mutta homma alkoi toimia hyvin ja he sijoittuivat toiseksi. Voitto lipui harmittavasti käsistä turborikon takia, mutta kaksikko oli tyytyväinen myös toiseen sijaan. Hieno kausi sai arvoisensa päätöksen, kun 25-vuotias Juho nappasi Walesissa junioreiden luokkavoiton Citroën C2 S1600 -autolla, jolla ajoi nyt ensimmäistä kertaa.

Kauden 2007 Juho kisasi yksityistiimin Mitsubishi Lancer WRC05 -autolla. Toukokuussa hän saavutti ensimmäiset MM-pisteensä ajettuaan Sardinian rallissa kahdeksanneksi. Sijoitus ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä koko ralli oli kartanlukijan Mikko Markkulan ruokamyrkytystä myöden yhtä katastrofia suomalaiskaksikolle. Juho nauroikin pisteen tulleen juuri silloin, kun sen ei missään nimessä pitänyt tulla.

Vuoden 2008 syksyllä Skoda otti yhteyttä Juhoon ja tiedusteli hänen mielenkiintoaan ryhtyä heidän tehdaskuljettajakseen. Juhon ei juuri tarvinnut miettiä asiaa. Hän lensi Tsekkeihin allekirjoittamaan kaksivuotisen sopimuksen. Hän oli iloinen päästessään ensimmäistä kertaa tehdastiimiin. Toiminta oli paljon ammattimaisempaa ja resurssit täysin erilaiset kuin mihin mies oli tottunut. Juho pääsi samoin tein testaamaan autoa seuraavalle kaudelle. Loppuvuodesta hän huomasi, että erityisesti asfaltilla ajo alkoi nyt sujua. Myös vuodet 2005-2008 AKK:n Driver Acadmeyssa Risto Mannisenmäen opeissa olivat alkaneet tuottaa tulosta. Erityisesti Juho oli kiitollinen siitä, että hän oli päässyt valmennusryhmässä harjoittelemaan kunnolla etenkin nuotitusta sekä isommilla teillä ajamista.

Formula 1 -tähti Sebastien Vettel kävi kannustamassa Juhoa vuonna 2009. Kuva: Marko Mäkinen

Vuonna 2009 Juha kisasi Intercontinental Rally Challenge IRC -rallisarjassa Skoda Fabian nelivetoisella Super 2000 -autolla. Kauden kohokohta oli heinäkuussa ajettu Venäjän osakilpailu, jonka Juho vei nimiinsä. Voitto oli samalla Skodan ensimmäinen voitto kyseisellä autolla ja juhlat olivat sen mukaiset. Tehtaan täydellistä päivää täydensi Jan Kopeckýn toinen sija. Kauden päätteeksi Juho kuittasi IRC-sarjan loppupisteissä kuudennen sijan.

Vuoteen mahtui Venäjän voiton lisäksi myös toinen kohokohta, kun Juho saavutti Suomen MM-rallista N-ryhmän luokkavoiton. Kotiyleisön edessä voittaminen oli miehestä erityisen hienoa. Hän sai voimaa suomalaisten kannustuksesta, mutta paineita kotiyleisön edessä kisaaminen ei koskaan hänelle tuonut.

Juho ja Mikko Markkula pääsivät tuulettamaan N-ryhmän luokkavoittoa kotiyleisön edessä vuoden 2009 Jyväskylän MM-rallissa. Kuva: Marko Mäkinen

Kaudella 2010 Juho jatkoi Skodalla IRC-sarjassa. Koko kausi oli suomalaisen dominointia. Hän vei nimiinsä Argentiinan, Sardinian ja Skotlannin osakilpailut ja nousi lisäksi podiumille kaikissa muissa osakilpailussa Belgian keskeytystä lukuun ottamatta. Kauden päätteeksi suomalainen kruunattiin IRC-sarjan mestariksi. Juho arvosti saavutustaan korkealle, sillä taso oli kauden ajan ollut sarjassa varsin kova.

Kauden 2010 aikana Juho osallistui myös Portugalin ja Suomen MM-ralleihin. Portugalissa Juho joutui keskeyttämään ulosajoon, mutta vei nimiinsä kotiyleisön edessä SWRC-sarjan kilpailun.

Juho saavutti vuonna 2011 Skodalla SWRC-luokan maailmanmestaruuden. Kuva: Marko Mäkinen

Kauden 2011 Juho jatkoi hienoja otteitaan Skodan puikoissa. Hän aloitti kauden SWRC-luokan voitolla Espanjasta. Ranskan viidennen sijan ja Saksan neljännen sijan jälkeen hän voitti Suomen osakilpailun nyt jo neljännen kerran peräkkäin ja heti perään Akropolis Rallin Kreikassa. Kun Juho nappasi vielä toiset sijat Sardiniasta ja Meksikosta, kruunattiin hänet SWRC-luokan maailmanmestariksi! Maailmanmestaruus tuntui upealta, mutta silti Juho piti IRC-sarjan mestaruutta kovempana suorituksena sen korkean tason takia. IRC-sarjassa hän sijoittui nyt puolestaan kolmanneksi.

Juho ja Mikko Markkula tuulettavat Katalonian rallin voittoa vuonna 2011. Kuva: GEPA pictures / McKlein

Juho jatkoi mestaruustilinsä kartuttamista vuonna 2012, jolloin hän saavutti Skodan puikoissa Euroopan mestaruuden. IRC-sarjassa hän oli jälleen kolmas. Suomalaisen ja Skodan yhteistyö päättyi kuitenkin kauden päätteeksi.

Seuraavana vuonna Juho debytoi WRC-auton puikoissa, kun hän ajoi kahdessa rallissa vuokraamallaan Qatar M-Sport -tiimin Ford Fiestalla. Juho tiesi, että hänellä oli ainoastaan kaksi rallia aikaa näyttää taitonsa tiimeille ja tehdä vaikutuksen taidoillaan. Mies tosiaan teki vaikutuksen, muttei haluamallaan tavalla. Monte Carlossa hänen matkansa päättyi kaiteeseen ja Ruotsissa hankeen. Paineiden lisäksi menoon vaikutti myös täysin edellisistä autoistaan poikkeava kisakalusto. Juholla ei ollut tarpeeksi aikaa sopeutua uuteen autoon ja se vaikutti auttamattomasti hänen suoritukseensa.

Kaudella 2013 Juho osallistui kahteen MM-ralliin vuokraamallaan Ford Fiestalla. Kuva: M-Sport

Kaudeksi 2014 Juha sai kuitenkin paikan rallin MM-sarjaan paluuta tehneen Hyundain testikuljettajaksi. Hän osallistui myös tallin kolmannella autolla kuuteen MM-ralliin saavuttaen parhaimmillaan Puolasta ja Suomesta kuudennet sijat. Juho nautti auton kehittämistyöstä ja siitä, että tiimi kuunteli hänen neuvojaan siitä, mihin suuntaan autoa piti rakentaa.

Vuodesta 2015 muodostui Juholle välivuosi, jolloin hän ei osallistunut yhteenkään ralliin, vaan keskittyi maatilansa töihin. Elo-syyskuussa hän jutteli Tommi Mäkisen kanssa Toyotasta, joka oli Mäkisen johdolla tekemässä paluuta rallin MM-sarjaan. Kaksikko keskusteli Juhon mahdollisuudesta lähteä kehittämään autoa. Kun lopulta varmistui, että Juhosta tehtiin Toyotan päätestikuljettaja, oli mies erittäin iloinen mahdollisuudesta sekä paluusta tositoimiin. Hänelle oli tärkeää, että autoa kehitettäisiin täydellä voimalla ja he sopivatkin Tommin kanssa heti alusta saakka, että Juho jättäisi kaiken muun ja keskittyisi pelkästään toimimaan Toyotan testikuljettajana. Lokakuussa vahvistettiin, että Juho tulisi toimimaan Toyota GAZOO WRC -tiimin tehdaskuljettajana kaudella 2018 yhdessä kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa.

Suomalainen rallin dream team, Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen, Esapekka Lappi ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Joulukuussa 2016 julkistettiin, että Juhon rinnalle Toyotan kisakuskiksi liittyy Volkswagenilta vapautunut Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi keskittyisi testaamaan autoa ja ajamaan muutamat osakilpailut tiimin kolmannella autolla.

Kun kausi 2017 starttasi Monte Carlosta, tiesi Juho Toyotan olevan nopea asfaltilla, mutta silti Jari-Matti Latvalan toinen sija debyyttirallissa yllätti myös hänet itsensä. Myös Juho oli hyvässä vauhdissa kauden avauksessa, kunnes hänen matkansa päättyi puuhun. Latvalan Ruotsissa, kauden toisessa osakilpailussa, saavuttama voitto yllätti koko tiimin ja Juho huomasi, että näin nopeasti tulleella menestyksellä oli myös varjopuolensa. Odotukset kaikkia tiimin kuljettajia kohtaan kasvoivat ja heidän odotettiin keräävän kärkisijoituksia alkukauden tapaan, vaikka jokainen kauden ralli oli tiimille täysin uusi. Toyotan ensimmäiseen kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä. Meksikossa, jossa tiimi ei ollut testannut, oli kuumuuden ja korkeuden aiheuttamia ongelmia, kun taas Suomi oli täydellinen jättipotti. Toyota oli parhaimmillaan kolmoisjohdossa ja sen kaikki kolme kuljettajaa olivat neljän parhaan joukossa aina lauantaihin saakka, kunnes Jari-Matti Latvalan autoon iski tekninen vika johtoasemassa. Voiton kuittasi Esapekka Lappi Juhon noustessa ensimmäistä kertaa WRC-luokan podiumille kolmannen sijan myötä. Fordin Elfyn Evans kiilasi kaksikon väliin toiseksi vain 0,3 sekunnin turvin. Juho oli onnellinen päästessään pitkästä aikaa juhlimaan podiumille, etenkin kun se tapahtui kotiyleisön edessä, mutta samalla hän harmitteli menetettyä toista sijaa. Auto toimi niin hyvin kotimaan teillä, että Juho tunsi hänellä olleen tulostaan paremmat mahdollisuudet menestyä. Näin ollen kauden parhaana rallina hän pitääkin kauden toiseksi viimeistä Katalonian osakilpailuaan, sillä siellä hän etenkin toisena päivänä teki vahvan suorituksen asfaltilla. Ajo oli rentoa ja Juho tykitti pohja-aikoja itselleen helponoloisesti saavuttaen edellisen Saksan rallin tapaan neljännen sijan.

Juho ajoi viimeisen kerran Toyotan väreissä Walesissa, sillä Tommi päätti, että miehen tilalle tulisi seuraavaksi kaudeksi Viron Ott Tänak. Juholta jäi näin ollen kauden viimeinen Australian osakilpailu väliin ja hän sijoittui loppupisteissä Toyotan debyyttivuonna yhdeksänneksi.

Juho Hänninen oli paras suomalainen vuoden 2017 Saksan MM-rallissa tuotuaan Yariksen maaliin neljäntenä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tänä päivänä Juho pyörittää yhdessä vaimonsa kanssa perheen maatilaa Punkaharjulla. Tilan lisäksi kaksi tytärtä pitävät hänet kiireisenä. Juho nauttii kotona olosta, mutta kaipaa myös moottoriurheilua elämäänsä. Kaudella 2018 hän tuleekin toimimaan Toyotan testikuljettajana. Mies aikoo olla mukana rakastamassaan lajissa myös tulevaisuudessa, mikäli mielekästä tekemistä riittää, tärkeintä on kuitenkin, että hauskuus ja rentous säilyvät edelleen hänen tekemisessään.