Marcus Grönholm

5.2.1968

Rallin maailmanmestari


Marcus Grönholm on rallin kaksinkertainen maailmanmestari. Hän saavutti lisäksi kahdesti MM-hopeaa ja kerran MM-pronssia. Hän on eniten rallin MM-sarjassa osakilpailuvoittoja saavuttanut suomalainen.

Saavutukset


MM-kulta  2000, 2002
MM-hopea 2006, 2007
MM-pronssi 2005
MM-osakilpailuvoittoja 30
Palkintosijoja 62

Marcus Grönholm


Marcus Ulf Johan Grönholm syntyi 5. helmikuuta vuonna 1968 perheeseen, joka oli pyörittänyt Kauniaisissa maatilaa, joka oli ollut suvun hallussa aina 1600-luvulta lähtien. Isä Ulf ”Uffe” Grönholm kisasi rallissa 1970-luvun lopusta 1980-luvun alkuun saavuttaen Suomen mestaruuksia. Marcus luonnollisesti imi innostuksen lajiin isältään ja hänen ensimmäiset muistonsa moottoriurheilusta ajoittuvat juuri isän rallivuosiin.

Vuonna 1981 13-vuotias Marcus joutui kuitenkin kohtaamaan suuren tragedian, kun Ulf menehtyi ajettuaan päin aura-autoa Hankirallin harjoituksissa. Huolimatta perhettä kohdanneesta mittavasta menetyksestä, Marcus ei kuitenkaan jättänyt moottoriurheilua. Hän harrasti innokkaasti motocrossia aina siihen saakka, kunnes hänen polvivammansa pakotti hänet luopumaan lajista viiden ajovuoden jälkeen.

Marcus alkoi keskittyä seuraavaksi ralliin, mutta koska hänellä ei ollut vielä ajokorttia, nuorukainen toimi hetken serkkunsa Sebastian Lindholmin kartanlukijana. Heti ajokortin saatuaan vuonna 1987 Marcus ampaisi Ford Escort 1300 -autollaan ralliareenoille myrskytuulen lailla. Nuorukainen saavutti uransa ensimmäisestä rallistaan luokkavoiton ja sijoittui B-junioreiden kolmanneksi.

Seuraavana vuonna Marcus vaihtoi tehokkaampaan menopeliin ja alle tuli Opel Ascona, jolla nuorukainen osallistui junioreiden SM-sarjaan. Marcuksen vauhti oli erittäin kovaa, mikä tarkoitti, että hän joko voitti tai ajoi metsään. Tiukan kauden jälkeen hänet kruunattiin vuoden 1988 junioreiden Suomen mestariksi.

Kaudeksi 1989 Marcus nousi yleiseen luokkaan. Jo heti ensimetreistä lähtien oli selvää, että nuorukaisella olisi pitkä ura edessään. Hän sijoittui debyyttikisassaan nelivetoisella N-ryhmän Lancialla kahdeksanneksi ja saavutti luokkansa toisen sijan. Samana vuonna Marcus osallistui ensimmäiseen MM-ralliinsa. Kansainvälisen debyytin areenana toimi Jyväskylän Suurajot, jossa nuorukainen ajoi Lanciallaan sijalle 23. Marcuksen kauden huipennus oli Pohjoismaiden rallimestaruuden saavuttaminen.

Vuosina 1989 ja 1990 Marcus ajoi Finnish Junior Rally Teamissa, joka voitti molempina vuosina Junior Team´s Cup -rallijoukkuemestaruuden. Lisäksi hän tahkosi SM-ralleja yrittäen näyttää sponsoreilleen, että häneen kannatti panostaa. Vuonna 1991 Marcus saavuttikin N-ryhmäläisten mestaruuden Toyota Celica GT-Four ST165 -autollaan. Seuraavana vuonna inkoolainen sai hienon mahdollisuuden, kun hän pääsi paikkaamaan Carlos Sainzia Toyota Team Europen tiimiin Jyväskylän Suurajoon. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella nopea, mutta vielä kokematon nuorukainen täräytti jaetun pohja-ajan tiimikaverinsa Markku Alénin kanssa. Kilpailun viidennellä erikoiskokeella hän kuitenkin rysäytti vesisateessa ulos niin kovasti, että ei voinut jatkaa enää kilpailussa. Keskeytyksen tuomasta harmistuksesta huolimatta Marcus suuntasi katseensa tulevaan positiivisin mielin. Hänellä oli selkeästi vauhtia MM-sarjaan.

Vuonna 1994 Marcus saavutti yhden etapin urallaan, kun hän voitti ensimmäisen neljästä A-luokan rallin Suomen mestaruudestaan. Samana vuonna hän ylsi viidenneksi Suomen MM-rallissa.

Vuodet vierivät ja Marcus kartutti Suomen mestaruuksien määräänsä sekä otti – taloudellisen tilanteen niin salliessa – osaa satunnaisiin MM-ralleihin omalla Toyota Celicallaan. Vuonna 1995 hän osallistui Ruotsin, Portugalin ja Uuden-Seelannin ralleihin, mutta jokaisesta oli tuloksena keskeytys. Seuraava vuosi antoi kuitenkin uskoa tulevaan, kun Marcus ylsi Ruotsissa seitsemänneksi ja Suomessa neljänneksi.

Ennen vuotta 1997 suomalainen päätti, että nyt jos koskaan oli aika panostaa ralliuraan täysillä. Hän vuokrasi peltonsa pois ja jätti maanviljelijän työnsä tauolle. Mies teki kolmen vuoden suunnitelman. Tänä aikana hänen olisi saavutettava tehdaskuljettajan paikka. Ensimmäisenä vuonna mies osallistui viiteen MM-osakilpailuun Toyota Celica GT-Four ST205 -autolla. Hän sijoittui Ruotsissa kahdeksanneksi, keskeytti Portugalissa, mutta ylsi hienosti neljänneksi Argentiinassa. Suomen osakilpailuun Marcus lähti suurin odotuksin. Hänellä oli alla Toyota Europen Toyota Corolla WRC, jolla suomalainen oli debytoinut upeasti Mänttä 200 -rallissa voittaen kilpailun. Kaikki sujui myös Jyväskylässä hienosti, Marcus ei tehnyt virheitä, hänellä oli hyvä vauhti ja hän oli viimeisenä päivänä kolmantena matkalla kohti ensimmäistä MM-palkintokorokesijaansa. Mutta vain kolme erikoiskoetta ennen maalia autosta loppui polttoaine! Marcus ei voinut uskoa tilannetta. Hän oli tekemässä todellista läpimurtoa, mutta matka päättyi tiimin tekemään virheeseen!

Tiimipäällikkö Ove Andersson oli kuitenkin otettu nuorukaisen otteista ja antoi hänelle kisakaluston käyttöön myös kauden päättäneeseen Iso-Britannian ralliin. Marcus teki RAC-debyytissään hienoa tulosta sijoittuen viidenneksi.

Vuonna 1998 Marcus täytti 30 vuotta. Nyt jos koskaan oli aika tehdä tavoitteista totta. Mies ajoi hienosti viidenneksi Ruotsin MM-rallissa. Portugalista, Espanjasta ja Uudesta-Seelannista oli kuitenkin tuloksena keskeytys.

Marcuksen uran käännekohta koitti vuoden 1998 Suurajoissa. Yksityiskuskina Toyota Corolla WRC -autolla kisaan ilmoittautunut mies ajoi kärjen tuntumassa ja tykitti pohja-aikoja siihen tahtiin, että jopa kolme tallia, Toyota, Ford ja Peugeot kiinnostuivat suomalaisesta. Seitsemänneksi kotikilpailussa ajanut Marcus päätyi tekemään sopimuksen Peugeotin kanssa. Hän oli nyt saavuttanut tavoitteensa tallipaikasta. Panostus oli kantanut hedelmää, mutta se oli tullut erittäin systemaattisella ja kovalla, vuosia kestäneellä työllä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Alkukauden 1999 Marcus testasi Peugeotin 206 WRC -autoa. Hän painoi täysillä lukuisia kilometrejä hioen autosta mahdollisimman kilpailukykyistä.

Marcus kisasi Peugeotin puikoissa kuusi täyttä MM-kautta. Kuva: Marko Mäkinen

Kauden kahdeksas osakilpailu, Akropolis Ralli, oli Marcuksen ja Peugeotin ensiesiintyminen kilpa-areenoilla. Debyyttikisa alkoi erinomaisesti Marcuksen viedessä letkaa ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Matka kuitenkin päättyi keskeytykseen kytkimen hajottua. Marcus huomasi pian, että vaikka autoon iski silloin tällöin teknisiä vikoja, oli takana nyt niin suuri tehdastiimi, että ongelmat saatiin nopeasti korjattua. Suomen osakilpailussa tuloksena oli lupaava neljäs sija. Uusi Peugeot oli valmis jopa kärkikamppailuihin. San Remo Rallissa Marcus ajoi kahdeksanneksi ja Australiassa viidenneksi ennen RAC-rallin keskeytystä.

Ensimmäiseen täyteen kauteen vuonna 2000 Marcus ja koko tiimi lähti suurella innolla. Auto oli saatu kilpailukykyiseksi ja vuodelta voitiin odottaa hyviä tuloksia. Kauden avauksessa Monte Carlossa suomalaisen matka päättyi kuitenkin seitsemännellä erikoiskokeella moottoririkkoon. Voittoon ajoi Mitsubishilla kisannut Tommi Mäkinen Juha Kankkusen sijoittuessa Subarulla kolmanneksi ja Toni Gardemaisterin Seatillaan neljänneksi.

Kun seuraava, Ruotsissa ajettu osakilpailu saatiin päätökseen 13. helmikuuta vuonna 2000, saavutti Marcus 11 vuotta ensimmäisen MM-rallinsa jälkeen vihdoin pitkäaikaisen unelmansa. Hän pääsi soitattamaan Maamme-laulua. Upeaa suomalaispäivää täydensi Tommi Mäkinen toisella sijallaan.

Kauden kolmannessa osakilpailussa Keniassa Marcus joutui keskeyttämään, mutta jo seuraavassa rallissa Portugalissa suomalainen nousi jälleen podiumille ajettuaan toiseksi. Katalonian MM-rallissa Marcus oli viides ja Argentiinassa toinen. Britti Richard Burns saavutti kuitenkin Argentiinassa jo kauden kolmannen voittonsa ja johti MM-sarjaa selvällä erolla ennen Mäkistä ja Marcusta.

Acropolis Rallissa Marcus joutui keskeyttämään, mutta Burns ja Mäkinen kokivat saman kohtalon. Kauden puolivälin jälkeen alkoi Marcuksen totinen taistelu kohti MM-titteliä. Mies vei nimiinsä ensin Uuden-Seelannin rallin ja saavutti sen jälkeen yhden lapsuuden unelmansa, hän voitti Suomen MM-rallin kotiyleisön edessä. Kaiken kukkuraksi Burns joutui keskeyttämään molemmat rallit. Kyproksella oli Marcuksen vuoro keskeyttää, Korsikalla hän sijoittui viidenneksi, San Remo Rallissa neljänneksi ja otti Australiassa kauden neljännen voittonsa. Kun kauden finaali koitti, oli sekä Burnsilla että Marcuksella mahdollisuus maailmanmestaruuteen. Britti oli luonnollisesti kova pala kotiteillään, mutta pistejohdossa ollut Marcus ei ollut pakkovoiton edessä. Mikäli Burns voittaisi, oli suomalaisen kuitenkin sijoituttava toiseksi.

26. marraskuuta vuonna 2000 Richard Burns kuittasi odotetusti voiton kotiyleisönsä edessä, mutta Suomen Marcus Grönholm osoitti kylmähermoisuutensa ja sijoittui rallissa toiseksi! Hän oli nyt saavuttanut rallin maailmanmestaruuden yhdessä kartanlukijansa Timo Rautiaisen kanssa viiden pisteen erolla Burnsiin! MM-pronssia otti Carlos Sainz Tommi Mäkisen jäädessä kuudenneksi Colin McRaen taakse.

Marcus oli ajanut nyt itsensä legendojen joukkoon. Hän oli erittäin lahjakas kuski, hänellä oli järjettömän suuri voitontahto, mutta hän osasi panostaa myös mentaaliharjoitteluun, mikä osoittautui erittäin hyödylliseksi monissa tiukoissa tilanteissa pitkin kautta. Hän oli palkannut mentaalivalmentajakseen Sveitsistä kotoisin olevan Christoph Treierin samana kesänä, jolloin allekirjoitti sopimuksen Peugeotin kanssa.

Kauteen 2001 Marcus lähti luonnollisesti ennakkosuosikkina, mutta alkukausi oli katastrofaalinen. Lukuun ottamatta kauden kolmannessa osakilpailussa Portugalissa saavutettua kolmatta sijaa, hän keskeytti seitsemässä kilpailussa peräkkäin. Kun kaudesta oli ajamatta enää kuusi osakilpailua, miehen kurssi kääntyi Suomen voiton myötä. Uudessa-Seelannissa Marcus oli viides, San Remo rallissa seitsemäs, Korsikalla hän joutui keskeyttämään, mutta kauden hän päätti voittoihin Australiassa ja Iso-Britanniassa. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt viemään suomalaista mitalikamppailuihin. Britti Richard Burn saavutti uransa ensimmäisen ja ainoan maailmanmestaruuden tiukan taiston jälkeen vain kahden pisteen erolla Colin McRaehin ja kolmen pisteen erolla Tommi Mäkiseen.

Vuosi 2002 teki Marcuksesta kuitenkin tuplamaailmanmestarin. Hän vei nimiinsä Ruotsin, Kyproksen, Suomen, Uuden-Seelannin ja Australian rallin sekä nousi podiumille Korsikalla, Kreikassa, Saksassa ja Italiassa. Huolimatta keskeytyksestä kauden finaalissa, suomalainen saavutti tittelin huikealla piste-erolla 77-37 ennen Norjan Petter Solbergia. Espanjan Carloz Sainz jäi Solbergista pisteen päähän MM-pronssille. Marcuksen takana olleet kuusi kuljettajaa mahtuivat kaikki seitsemän pisteen sisään.

Marcus ja kartanlukija Timo Rautiainen olivat tuttu näky podiumilla. Grönholm vei yhteensä 30 MM-osakilpailuvoittoa nimiinsä. Kuva. Marko Mäkinen

Samana vuonna suomalainen saavutti myös Ranskassa ajetun Race of Champions -kilpailun voiton. Lisäksi hän osallistui yhdessä Heikki Kovalaisen kanssa kilpailun maajoukkue-osuuteen, jonka parivaljakko voitti.

Seuraavasta vuodesta tuli kuitenkin varsin haastava, eikä Marcus päässyt jatkamaan ylivoimaisia näyttöjään. Mies sai kuitattua voitot Ruotsista, Uudesta-Seelannista ja Argentiinasta, mutta kuuden keskeytyksen myötä hänen oli tyytyminen kuudenteen sijaan.

Vuodelle 2004 Peugeot sai kauan odottamansa uuden Peugeot 307 WRC -auton. Se ei kuitenkaan missään vaiheessa yltänyt edeltäjänsä 206:n tasolle. Silloin kun auto ei hajonnut, yritti Marcus puskea sitä väkisiin kärkikamppailuihin, minkä myötä hän usein ajoi ulos. Miehen käteen jäi kaudesta ainoastaan Suomen osakilpailun voitto sekä neljä kakkossijaa. Lopputuloksissa hän jäi viidenneksi.

Kauden 2005 päätteeksi Peugeot ilmoitti vetäytyvänsä MM-sarjasta. Uutinen ei kuitenkaan ollut dramaattinen MM-pronssia saavuttaneelle Marcukselle, vaan päinvastoin. Hän oli turhautunut Peugeotia jatkuvasti vaivanneisiin teknisiin vikoihin. Nyt hän pääsi tekemään sopimuksen kovatasoisen Fordin kanssa.

 

Kausi 2006 uudessa tiimissä Fordin ykköskuljettajana alkoi upeasti. Marcus saavutti uransa ensimmäisen asfalttirallin voiton Monacossa ja vei nimiinsä myös seuraavan Ruotsin osakilpailun. Hän voitti myös Kreikan Akropolis rallin, Suomen, Turkin, Uuden-Seelannin sekä Iso-Britannian osakilpailut ja nousi podiumille myös Katalonian ja Korsikan rallissa, Saksassa, Japanissa ja Kyproksella. Huikea suoritus ei kuitenkaan riittänyt ja lopulta Marcus menetti maailmanmestaruuden Ranskan Sebastian Loebille vain yhdellä pisteellä saaden kaulaansa ensimmäisen MM-hopean.

 

Kausi 2007 alkoi jännittävästi. Loeb vei nimiinsä kauden avauksen Monte Carlossa ja Marcus seuraavan Ruotsin osakilpailun. Norjan rallissa Loeb keskeytti puolivälin jälkeen ulosajon seurauksena. Marcus oli varma, että nyt hänellä oli mahdollisuus kuitata voitto, sillä johdossa oli hänen tiimikaverinsa Mikko Hirvonen. Tallipäällikkö Malcolm Wilson kuitenkin ilmoitti, että tilanne jäädytetään. Marcus ei saanut haastaa Hirvosen asemaa, vaan hänen oli tyydyttävä toiseen sijaan. Marcus ei voinut uskoa kuulemaansa, hän ei koskaan aiemmin uransa aikana ollut kokenut tallimääräystä. Mies oli erittäin pettynyt tilanteeseen.

Marcus teki erittäin vahvaa jälkeä pitkin kautta. Ennen kolmea viimeistä osakilpailua hän oli noussut podiumille jokaisessa kilpailussa kahta neljättä sijaa lukuun ottamatta. Plakkarissa olivat voitot Ruotsin lisäksi San Remosta, Kreikasta, Suomesta ja Uudesta-Seelannista. Hän johti MM-sarjaa neljän pisteen erolla ennen Loebia. Japanin osakilpailussa suomalainen joutui kuitenkin keskeyttämään ulosajon seurauksena, mutta tekninen vika päätti myös Loebin matkan. Näin kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun Irlantiin lähdettiin samalla, neljän pisteen erolla.

Irlannin rallin neljännellä EK:lla Marcus törmäsi aitaan ja hän joutui päättämään leikin kesken Loebin kuitatessa voiton ja täydet kymmenen MM-pistettä. Kauden finaaliin Iso-Britanniaan suunnattiin jännittävistä asetelmista Loebin johtaessa sarjaa nyt kuudella pisteellä. Marcus piti päänsä kylmänä ja sijoittui toiseksi tiimikaverinsa Mikko Hirvosen jälkeen. Maailmanmestaruuteen tulos ei kuitenkaan riittänyt, sillä Loeb kuittasi kolmannella sijallaan kuusi pistettä ja peittosi näin suomalaisen neljällä pisteellä. Marcuksen kaulaan ripustettiin jälleen hopeinen MM-mitali Hirvosen saavuttaessa pronssia.  Koko kausi 2007 oli ollut Marcuksen ja Loebin vuorottelua podiumin korkeimmalla korokkeella. Loeb voitti yhteensä kahdeksan ja Marcus viisi osakilpailua. Vain Hirvonen oli ainoa kuljettaja parivaljakon lisäksi, joka pääsi tuulettamaan voittoa, kun hän ajoi ensimmäiseksi kolmessa osakilpailussa.

Marcuksella oli erittäin kova itseluottamus ja voitontahto. Samalla hän kuitenkin tiedosti, että ehkä juuri näiden ominaisuuksien takia hän päätyi joskus menettämään mestaruuden. Hän yritti saavuttaa voiton vaikka väkisin, vaikka joskus olisikin ollut parempi tyytyä kakkospaikkaan keräten pisteitä MM-titteliin eikä sortua täysillä ajamisen myötä virheisiin.

Marcus Grönholm voitti Suomen MM-osakilpailun huikeat seitsemän kertaa. Kuva: Marko Mäkinen

Hopeamitali kaulassaan Marcus oli kuitenkin nyt uuden edessä. 150 MM-startin jälkeen oli aika sanoa hyvästit kilpauralle ja keskittyä perheeseen. Hän oli julkaissut päätöksensä jo syyskuussa, mutta se ei missään nimessä tehnyt tilannetta nyt kauden päätyttyä helpommaksi. Luopuminen rakkaasta lajista oli erittäin vaikeaa. Ralli oli ollut Marcuksen koko elämä aina lapsesta saakka. Hän kuitenkin halusi päättää uransa huipulla ja sen hän totisesti teki. Marcus jätti nimensä historian kirjoihin kahdella maailmanmestaruudella, kahdella MM-hopealla, MM-pronssilla, 30 MM-osakilpailuvoitolla, seitsemällä Suomen MM-osakilpailun voitolla, 62 palkintopallisijoituksella sekä 615 MM-pisteellä. Hän oli nyt eniten urallaan rallin MM-osakilpailuvoittoja saavuttanut suomalainen.

Ajohanskat lyötyään naulaan, Marcus pyhitti aikansa Teresa-vaimolleen sekä kolmelle lapselleen. Lisäksi pariskunta rakennutti vuonna 2007 Inkooseen kauppakeskuksen, joka piti heidät kiireisinä. Vuonna 2008 Marcus palkittiin pitkästä urheilu-urastaan Urheilugaalassa.

Veri veti kuitenkin edelleen kilparadoille ja Marcus alkoi kiinnostua rallicrossista. Vuoden 2008 heinäkuussa hän teki debyyttinsä Ruotsin Höljessä rallicrossin EM-osakilpailussa Ford Fiesta ST:llä. Ensimmäisestä kilpailusta tuloksena oli heti ensimmäinen voitto! Hollannissa mies sijoittui kymmenenneksi ja Puolassa sijalle 12.

Sekä Citroën että Subaru olisivat halunneet Marcuksen rallin MM-sarjaan riveihinsä kaudeksi 2009. Suomalainen mietti tosissaan paluuta MM-näyttämölle, mutta lopulta Citroën muutti taloudellisista syistä suunnitelmansa 12 rallista neljään ja Subaru ilmoitti samasta syystä yllättäen jättävänsä MM-sarjan.

Vuoden 2009 huhtikuussa Marcus osallistui kuitenkin englantilaisen Prodrive-tallin Subaru WRC-autolla Portugalin MM-ralliin. Ajotaidot eivät olleet ruostuneet, sillä mies kaasutteli parhaimmillaan jopa kisan toisella sijalla. Hän kuitenkin joutui keskeyttämään neljänneltä paikalta ajettuaan ulos. Myös seuraavana vuonna Marcus vieraili rallin MM-sarjassa. Hän osallistui yhdessä kartanlukijansa Timo Rautiaisen kanssa Ruotsin osakilpailuun Ford Focus RS WRC 08 -autolla. Parivaljakko kärsi teknisistä ongelmista ja rengasrikosta, joiden johdosta he putosivat lopulta sijalle 21. Tämä jäi Marcuksen viimeiseksi MM-ralliksi.

Kilpaurheilu ei kuitenkaan jäänyt, sillä Marcus osallistui vuonna 2011 Yhdysvalloissa ajettavaan Global RallyCross Championship -sarjaan. Hän oli jälleen ylivoimainen Ford Fiestallaan ja vei kaksi ensimmäistä kilpailua nimiinsä. Kauden loppupisteissä Marcus sijoittui toiseksi.

Samana vuonna mies osallistui niin ikään Yhdysvalloissa järjestettyyn X Games -kilpailuun, jossa saavutti RallyCar Racing -luokan hopeaa ja RallyCross-luokan pronssia. Seuraavana vuonna Marcuksen rallicross-ura kuitenkin päättyi X Games -kilpailun harjoituksiin Los Anglesissa. Mies ajoi päin betoniseinää ja menetti tajunsa. Marcus palasi tajuihin sairaalassa. Vaikka hän toipui onnettomuudesta lopulta yllättävän nopeasti, oli nyt tullut kuitenkin aika kääntää uusi lehti elämässä. Teresa-vaimo näytti Marcukselle ajohaalareita, jotka oli jouduttu leikkaamaan hänen päältään pois sairaalassa muistuttaakseen, että elämässä oli tärkeämpiäkin asioita kuin moottoriurheilu.

Kesällä 2017, 49-vuotias Marcus palasi hetkeksi ralliauton rattiin, kun hän osallistui Tommi Mäkisen tiimin Toyota Yaris WRC:llä Suomen MM-rallin Harjun erikoiskokeelle. Tuolle samalla EK:lle hän oli tehnyt pohja-ajan 25 vuotta aiemmin juuri Toyotalla. Nyt hän ei kuitenkaan taistellut sekuntikellon tahdissa, vaan ajoi yleisöpätkän läpi ennen varsinaisia kilpailijoita. Tempaukselle kerättiin rahaa Marcuksen perustaman GRX-tiimin nuorille kuljettajille ja erityisesti Neste Ralliin osallistuneelle Jari Huttuselle. Marcus oli innoissaan ja hieman jännittynyt paluusta ratin taakse, tosin hän oli pitänyt ajovirettään yllä toimimalla Volkswagenin WRC-autojen testikuljettajana aina kauden 2016 loppuun, jolloin tehdas ilmoitti yllättäen vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta. Nyt mies kiidätti Toyotaa kuin vanhoina hyvinä aikoinaan yleisö kannustaessa äänekkäästi kaksinkertaista maailmanmestaria. Ympyrä oli sulkeutunut.

Marcus ja Niclas Grönholm Kuva: GRX/McKlein

Tänä päivänä Marcus toimii GRX-rallicross-tiimin toimitusjohtajana. Hän ei enää haaveile paluusta kilpa-auton rattiin. Sen roolin on nyt ottanut hänen poikansa Niclas, joka kisaa rallicrossin MM-sarjassa isänsä tiimin väreissä. Marcus keskittyy tiimipomon lisäksi nauttimaan elämästään isänä ja isoisänä.