Keke Rosberg

6.12.1948-

Formula1-maailmanmestari


Keijo "Keke" Rosberg on ensimmäinen suomalainen ja pohjoismaalainen Formula1-sarjan maailmanmestari. Mies saavutti MM-kultaa vuonna 1982 ja MM-pronssia vuonna 1985.

Saavutukset


Maailmanmestaruudet: 1: 1982
MM-pronssi: 1: 1985
MM-osakilpailuvoitot: 5
MM-palkintosijoja: 17
Paalupaikkoja: 5
MM-pisteet: 159,5

Keke Rosberg


Keijo Erik ”Keke” Rosberg syntyi Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta vuonna 1948 Ruotsin Solnassa, jossa hänen isänsä Lars ja äitinsä Lea tuolloin asuivat Larsin opiskellessa eläinlääkäriksi. Keke oli perheen vanhin lapsi ja hän sai pian kaksi siskoa Seijan ja Jatan. Molemmat vanhemmat kilpailivat rallissa, joten Keke sai kipinän moottoriurheiluun suoraan heiltä. Mies onkin todennut, ettei hänestä muuta voinut tulla kuin kilpa-autoilija, niin vahvasti moottoriurheilu on hänen geeneissään.

Keken ensimmäinen konkreettinen kosketus autoihin tapahtui jo varsin varhaisessa vaiheessa, kun hän sai käynnistettyä vanhempiensa auton ja törmäsi autotallin oveen. Pian Keke sai kuitenkin oman auton, kun hänen isänsä rakensi yhdessä oululaisen autokauppiaan kanssa kartingauton tyylisen menopelin. Tällä Keke pääsi ottamaan ensikosketuksensa vauhdin makuun Oulussa, jossa perhe tuolloin asui. Lars on tunnettu yhtenä niistä henkilöistä, joka toi kartingin Suomeen.

Kun kipinä kartingiin oli syttynyt, ei mikään enää pidätellyt nuorukaista. Keke innostui lajista ja harjoitteli ahkerasti Iisalmen kartingradalla, jonka läheisyyteen perhe oli muuttanut. Hänen ensimmäinen seuransa oli isä-Larsin perustama ”Kolmoset”. Ensimmäiseen kartingkilpailuunsa Keke osallistui vuonna 1965. Moottoriurheiluun panostamista edesauttoi se, ettei hän päässyt sisään yliopistoon, jonne olisi halunnut opiskelemaan hammaslääkäriksi.

Keke Rosberg ymmärsi jo nuorena sponsoreiden merkityksen ja piti huolen, että logot koristivat hänen vaatteitaan. Kuva: Marko Mäkinen

Menestystä alkoi kertyä ja Keke voitti kartingissa yhteensä viisi Suomenmestaruutta. Vuonna 1973 hänet kukitettiin Formula-Veen Pohjoismaiden ja Eurooppa Cupin mestariksi. Keke nähtiin myös ralliauton puikoissa ja vuonna 1970 hän olisi voittanut uransa ensimmäisen rallikilpailun, Ahvenanmaa rallin, mutta hän sai rangaistuksen vilppilähdöstä –  jota tosin kritisoitiin vääräksi tuomioksi – ja hän putosi yleiskilpailun viidenneksi.

Nuorukainen jatkoi kisauraansa Formula-Vee ja Super-Vee-autojen ratissa. Keke solmi ensimmäisenä suomalaisena formulatason virallisen tallisopimuksen, kun hänet kiinnitettiin itävaltalaiseen tiimiin kisaamaan Kaimann-merkkisillä autoilla. Hän oli täysin ylivoimainen ja voitti kymmenen 21 kilpailusta, joihin osallistui. Keke janosi lisää kokemusta ja halusi edetä urallaan. Hänen tavoitteena oli voittaa F1-osakilpailu, voittaa legendaarinen Monacon osakilpailu sekä voittaa F1-maailmanmestaruus.

Kipinän moottoriurheiluun vanhemmiltaan saanut Keke Rosberg kisasi useissa eri sarjoissa. Kuva: Marko Mäkinen

Keke nousi määrätietoisesti Formula2-luokkaan, josta olisi vain askeleen päässä tavoitteestaan Formula ykkösistä. Mies saavutti ensimmäisenä suomalaisena F2-luokan voiton, kun hän ylitti maalilinjan ensimmäisenä Sisilian Ennan radalla. Keke vei nimiinsä myös Uudessa-Seelannissa ajetun Tasman-sarjan. Jotta median olisi helpompi lausua ja muistaa hänen nimensä Keijo alkoi käyttää itsestään nimeä Keke. Hän oli myös oman aikansa pioneeri, mitä urheilusponsorointiin tuli. Mies ymmärsi yhteistyökumppaneiden merkityksen ja piti huolen siitä, että hänen ajovarusteitaan ja vaatteitaan koristivat sponsoreiden logot.

Vuonna 1978 Keke oli täyttämässä jo 30 vuotta, mutta hän ei ollut edelleenkään päässyt toteuttamaan unelmaansa ajaa formula ykkösissä. Tämä kuitenkin muuttui, kun rikas bisnesmies Theodore Yip halusi kiinnittää suomalaisen Theodore-talliinsa. Keke pääsi vihdoin tekemään formula1-debyyttinsä maaliskuun 4. päivänä Etelä-Afrikan Kyalamin radalla!

Tiimin autosta ei ollut kuitenkaan voittokahinoihin eikä Keke voinut sitä kehua. Jo heti ensimmäisessä kilpailussa hän joutui keskeyttämään, kun polttoainetta alkoi valua auton ohjaamoon. Suomalainen oli kuitenkin ehtinyt näyttää taitonsa ja Yip tarjosi hänelle jatkosopimusta. Kauden varsinainen kohokohta oli Keken voitto kovatasoisen BRDC International Trophy -sarjan Silverstonen kilpailussa. Suomalainen jätti kaatosateessa ajetussa kilpailussa taakseen muun muassa sellaiset nimet kuin Niki Lauda ja James Hunt. Hän oli näyttänyt nyt todelliset kykynsä.

Vuoden 1978 aikana Keke osallistui eri sarjoissa yhteensä 41 kilpailuun 36 viikonlopun aikana viidessä eri maanosassa. Hän ajoi F1-areenoilla ensin Thedore Racing Hong Kong -tallissa viiden osakilpailun ajan, siirtyi sitten kolmeksi osakilpailuksi ATS Racing -tiimiin, tätä seurasi neljä osakilpailua Theodore-tallissa ja kauden kaksi viimeistä osakilpailua Keke ajoi jälleen ATS Racingin väreissä.

Seuraavana vuonna suomalainen pääsi kesken kauden hyppäämään maailmanmestari James Huntin ajosaappaisiin Wolf-talliin. Paikoitellen mies onnistui väläyttelemään vauhtiaan, mutta podiumsijoitukset antoivat vielä odotuttaa itseään. Vastoinkäymisistä huolimatta Keke ei koskaan luovuttanut, hän on luonteeltaan erittäin periksiantamaton.

Tuo periksiantamattomuus palkittiinkin jo seuraavalla kaudella. Vuonna 1980 Fittipaldi-tallissa kisannut Keke nousi kauden avanneessa Argentiinan osakilpailussa kolmanneksi! Mies saavutti ensimmäisenä suomalaisena F1-sarjan palkintokorokepaikan. Keke jatkoi hienoja otteitaan läpi kauden ja jätti jatkuvasti ykköskuljettajaksi palkatun kaksinkertaisen maailmanmestarin Emerson Fittipaldin taakseen. Kauden kuluessa Fittipaldi-tiimin autot eivät kuitenkaan pysyneet muiden ajajien tasolla ja Keke ei päässyt enää mukaan kärkikahinoihin. Kauden päätteeksi hän sijoittui kymmenenneksi MM-pisteissä.

Keke Rosberg osallistui urallaan yhteensä 114 F1-osakilpailuun. Kuva: Marko Mäkinen

Ongelmat jatkuivat seuraavana vuonna. Keke joutui jatkuvasti keskeyttämään teknisen vian takia. Hän olisi halunnut purkaa vuoden 1982 loppuun saakka kestäneen sopimuksen, mutta Fittipaldi ei tähän suostunut. Lopulta suomalainen pääsi irtautumaan kauden 1981 päätteeksi tallista maksamattomien palkkojen takia.

Keken onnenpotkuksi koitui vuoden 1980 maailmanmestarin Alan Jonesin yllättävä ilmoitus päättää ura ja jättää Williams-talli ilman kuljettajaa kaudeksi 1982. Frank Williams oli pakotettu solmimaan sopimuksen ainoan vapaana olevan potentiaalisen kuljettajan kanssa ja tuo oli Keke Rosberg. Yhtäkkiä Keke oli ensimmäistä kertaa tiimissä, jonka autossa oli todellista potentiaalia. Hänen kautensa alkoikin Etelä-Afrikasta mukavasti viidennellä sijalla. Jo toisessa osakilpailussa Brasiliassa hän nousi podiumille sijoituttuaan toiseksi. Kun Keke ajoi jälleen toiseksi Long Beachin osakilpailussa, olikin suomalainen yhtäkkiä koko MM-sarjan johdossa. Tilanne sai kuitenkin odottamattoman käänteen, kun Keke ja Brasilian osakilpailun voittanut Nelson Piquet hylättiin kyseisestä osakilpailusta sääntöjenvastaisten vesitankkien takia. Hylkäyksen takia Williams ja muutamat muut tallit päättivät boikotoida seuraavaa San Marinon osakilpailua luullen, että kilpailu menettää MM-arvonsa. Näin ei kuitenkaan käynyt ja kisaan osallistui yhteensä 14 autoa.

Seuraavassa osakilpailussa Belgiassa Kekestä tuli ensimmäinen F1-kilpailua johtanut suomalainen. John Watson pääsi kuitenkin kuittaamaan suomalaisen ja Keke sijoittui toiseksi. Seuraavissa osakilpailuissa alkoivat kuitenkin ongelmat. Keke joutui keskeyttämään kolme GP:tä joko omaan ajovirheeseensä tai tekniseen vikaan. Ferrarin ranskalainen kuljettaja Didier Pironi nousi MM-sarjan johtoon. Pian tilanne sai kuitenkin jälleen uuden käänteen. Saksan osakilpailun harjoituksissa Pironi törmäsi Alain Prostin autoon ja joutui sairaalaan pitkäksi aikaa. Kolmanneksi sijoittunut Keke nousi takaisin maailmanmestaruustaistoon. Hänen asemaansa paransi entisestään seuraavassa osakilpailussa Itävallassa saavutettu toinen sija.

Ranskan Dijonin radalla ajetussa Sveitsin osakilpailussa Keke teki jälleen suomalaista moottoriurheiluhistoriaa, kun hän voitti ensimmäisenä suomalaisena formula ykkösten osakilpailun! Alain Prost sijoittui toiseksi ja Niki Lauda kolmanneksi.

Kekellä oli mahdollisuus saavuttaa formula ykkösten maailmanmestaruus seuraavassa, kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa, joka ajettiin Italiassa. Onni ei kuitenkaan ollut myöden, sillä Williamsista irtosi takasiipi ja Keke putosi varikkokäynnin aikana kahdeksanneksi jääden ilman MM-pisteitä. Maailmanmestaruus ratkaistaisiin siis kauden viimeisessä MM-osakilpailussa Las Vegasissa. Titteli oli kahden miehen välinen taisto: Iso-Britannian John Watsonin ja Suomen Keke Rosbergin. Watsonin tuli voittaa ja Keken oli jäätävä ilman pisteitä, jotta mestaruus menisi Britanniaan.

Syyskuun 25. päivänä vuonna 1982 Keke Rosberg teki moottoriurheiluhistoriaa, kun hän ylitti Williams-Cosworth-autollaan Las Vegasin katuradan maaliviivan viidentenä. Tuo sija takasi hänelle Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäisen formula ykkösten maailmanmestaruuden! Watson jäi toiseksi italialaisen Michele Alboreton voittaessa kilpailun. Maailmanmestari Keke Rosberg valittiin Suomessa vuoden urheilijaksi ensimmäisenä moottoriurheilijana.

Kaudella 1983 Keke jatkoi Williamsin väreissä, mutta Monacon voittoa ja Detroitin osakilpailun toista sijaa lukuunottamatta häntä ei podiumilla nähty. Monacon osakilpailun myötä hän oli kuitenkin saavuttanut nyt kaikki uralleen asettamansa tavoitteet. Lopputuloksissa suomalainen jäi viidenneksi, mutta voitti samana vuonna Brands Hatchissa ajetun Race of Champions -kilpailun.

Kausi 1984 oli edellistäkin huonompi. Keke joutui keskeyttämään yhteensä 10 kertaa, useimmiten tekniseen vikaan. Dallasin katuradalla hän kuitenkin onnistui voittamaan. Lopputuloksissa mies jäi kahdeksanneksi.

Seuraavana vuonna Williamsin autojen luotettavuuden kanssa oli edelleen ongelmia, mutta Keke onnistui voittamaan kesäkuussa Detroitissa ja kauden päättäneessä Australian osakilpailussa marraskuussa. Lisäksi hänet nähtiin palkintokorokkeella Ranskan ja Etelä-Afrikan osakilpailussa, joissa hän sijoittui toiseksi sekä Belgiassa, josta tuloksena oli kolmas sija. Kauden päätteeksi Keke pokkasi MM-pronssin. Vuoden arvokkain saavutus osui kuitenkin kesäkuun 27. päivään. Tuolloin Keke ja hänen saksalainen vaimonsa Sina saivat pojan, joka nimettiin Nico Erik Rosbergiksi.

Kaudeksi 1986 Keke siirtyi McLarenille. Hän sai tallikaverikseen hallitsevan maailmanmestarin Alain Prostin. Keke ei ollut tyytyväinen uuteen sääntöön, jonka mukaan polttoainetta oli säästeltävä. Hänen mentaliteettiinsa ei sopinut ajatus, ettei moottoriurheilukilpailussa voinut ajaa täysillä. Miehen ajotyyli oli varsin aggressiivinen. Hän joutui keskeyttämään kahdeksassa, eli puolessa kauden osakilpailuista. Saksan osakilpailun harjoituksissa Keke ilmoitti, että hänen uransa formula ykkösissä olisi ohi kauden päättyessä.

Mies nousi kauden 1986 aikana vain kerran podiumille, kun hän sijoittui toiseksi Monacon osakilpailussa. Australiassa ajettua kauden finaalia hän johti täysin ylivoimaisesti, mutta joutui keskeyttämään rengasrikkoon. Voittoon ajoi hänen tallitoverinsa Prost. Kauden loppupisteissä suomalainen oli viides. 26. lokakuuta 1989 Keke Rosberg päätti yhdeksän vuotta kestäneen uransa moottoriurheilun kuninkuusluokassa 38-vuotiaana. Hän osallistui yhteensä 114 osakilpailuun, joista voitti viisi. MM-kullan ja MM-pronssin lisäksi miehen nimiin kirjattiin myös viisi paalupaikkaa. Keke piti nimissään nopeinta keskinopeutta aina vuoteen 2001 saakka. Hän ajoi vuonna 1985 Silverstonen 4,718 kilometrin mittaisella radalla aika-ajokierroksen aikaan 1.05,591 keskinopeuden ollessa 258,95 km/h.

Vaikka F1-kuskina Kekeä ei enää nähty, hän ei kuitenkaan jättänyt moottoriurheilua. Mies osallistui muun muassa vuonna 1989 Ferrarilla Belgian Spassa järjestettyyn 24 tunnin ajoon ja vuosina 1990-1991 hän urakoi Peugeotin ratissa urheiluautojen MM-sarjassa. Vuonna 1991 Keke ajoi voittoon Magny Coursin ja Meksikon osakilpailuissa yhdessä tiimikaverinsa Yannick Dalmasin kanssa. Lopputuloksissa suomalainen oli 13:s.

Kaudella 1992 Keke kisasi DTM-vakioautosarjassa AMG Mercedeksen väreissä. Hän nappasi yhden osakilpailuvoiton ja oli lopputuloksissa viides. Seuraavat kaksi kautta hän jatkoi sarjassa Joestin Opelilla.

Vuonna 1995 Keke perusti oman Team Rosberg -tallin, jonka väreissä osallistui DTM- ja ITC-sarjan kilpailuihin Opelilla. Kausi jäi hänen viimeisekseen ratin takana. Jatkossa hän keskittyi tallin johtamiseen, mutta hänet nähtiin silloin tällöin ”harrastamassa” joissakin kilpailuissa kuten Tunturirallissa kymmenen kertaa.

Kilpauransa jälkeen Keke on muun muassa auttanut suomalaisia F1-kuskeja kulkemaan jalanjäljissään. Hän on toiminut Mika Häkkisen, Jyrki Järvilehdon sekä poikansa Nicon managerina.

Nico Rosbergin vuoden 2016 maailmanmestaruus liikutti sekä isää että poikaa. Kuva: Mercedes AMG Petronas F1

Vuonna 2016, 34 vuotta Keken saavuttaman mestaruuden jälkeen hänen poikansa Nico Rosberg kruunattiin formula ykkösten maailmanmestariksi. Kaksikosta tuli toinen isä-poika-kaksikko Graham ja Damon Hillin jälkeen, joka on voittanut formula ykkösten maailmanmestaruuden.

Lähteet: Wikipedia, Kansallisbiografia, F1.com, Racing Radalla! Erkki Vanhanen 2012, Elämää Suuremmalla Vaihteella, 2001, Marko Mäkinen, Samuli Rauhala