Rata-ajo 11.05.2016

HMH RACING kahden auton voimalla Formula Fordien SM-sarjaan

16-vuotias Elias Niskanen saavutti viimevuotisella debyyttikaudellaan Formula Fordien SM-hopeaa.

Seinäjokelainen HMH Racing talli lähtee kahden auton tiiminä Formula Fordien SM-sarjaan. Viime vuonna tallin kuljettaja Seinäjokinen Juha Mäki-Jouppi dominoi ennennäkemättömällä tavalla FF:n SM-sarjaa.

Viime kaudella Juha Mäki-Jouppi otti paalupaikan jokaiseen kolmeentoista finaalilähtöön, ajoi jokaisessa finaalissa kilpailun nopeimman kierrosajan ja voitti 12 ajetusta 13 finaalilähdöstä. Ahveniston toisesta finaalilähdöstä tuloksena oli keskeytys tekniseen vikaan.

Tälle vuodelle Mäki-Jouppi siirtyy uusien haasteiden pariin, ja paikan tallin oman kaluston kuljettajana otti 16-vuotias Elias Niskanen, joka viimevuotisella debyyttikaudellaan Formula Fordeissa otti SM-hopeaa. Tavoitteena Niskasella on kirkastaa viimevuotinen sijoitus mestaruuteen tulevalla kaudella. Kuopiossa asustava nuorukainen edustaa paikallista seuraa Kuopion Urheiluautoilijoita ja harrastaa autourheilun ohella muun muassa salibandya, missä hän on ikäluokkansa kärkipelaajia Suomessa. Niskasella on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura kartingin parissa ennen siirtymistään Formula Fordin rattiin viime vuonna.

26-vuotias oululainen Henri Naasko liittyy HMH Racingin vahvuuteen tulevalle kaudelle.

26-vuotias oululainen Henri Naasko liittyy HMH Racingin vahvuuteen tulevalle kaudelle.

Tallin toisena kuljettajana kaudella esiintyy 26-vuotias oululainen autonasentaja Henri Naasko, joka kokeili Formula Fordia viime kaudella muutamassa kisassa turkulaisen Team Södermanin kalustolla. Kokeilu innosti Naaskoa niin vahvasti, että hän hankki alleen ikioman kaluston ja liittyy HMH Racingin vahvuuteen tulevalle kaudelle. Miehellähän on taustaa kartingin parista, mutta muutamat viime vuodet hän on toiminut lähinnä mekaanikkona kartingin, rallin ja rata-autoilun puolella. HMH Racing on tallina Naaskolle tuttu jo parin vuoden takaa, jolloin hän toimi mekaanikkona oululaiselle Netta Pekkalalle, joka voitti Formula Fordien Zetec Trophyn 2014.

Viikolla 18 ajettujen testien perusteella tallin kummankin kuljettajan vauhti pitäisi riittää kärkisijoihin tulevan viikonlopun SM-avauksessa Jurvan (Kurikan) Botniaringillä 14.-15.05.

Testien perusteella kuljettajille tulevat antamaan tiukan vastuksen mm. Rock Racing tallin kuljettajat Jani Kaleva ja Sami Talvitie sekä sarjan kova ja kokenut naiskuljettaja Milla Mäkelä.

HMH Racing -talli on seinäjokisen Heikki Hirsimäen perustama talli, joka on ollut mukana Formula Fordeissa vuodesta 2005 alkaen. Takana on runsaasti lähtövoittoja, Zetec-mestaruuksia ja SM- ja NEZ-mitaleita vuosien saatossa. Tallin paras kausi oli viime vuonna Juha Mäki-Joupin ajaessa ylivoimaiseen Suomen Mestaruuteen ja NEZ (Pohjoismaiden Mestaruus) -pronssiin. Hirsimäki toimii tallipäällikön tehtävän ohella kummankin kuljettajan kilpailuinsinöörinä vastaten autojen säädöistä kuljettajien antaman palautteen perusteella.

Kummallakin kuljettajalla on lisäksi oma mekaanikkonsa, jotka vastaavat autojen tekniikasta kilpailuviikonlopun aikana.

Teksti ja kuvat: HMH Racing -tiedotus

Rata-SM starttaa viikonloppuna Botniaringin kilpailukauden

Uusimmat

Lisää aiheesta