Rata-ajo 21.05.2019

Historic-sarjan rata-autot Kemoralla viikonloppuna

Kemorassa kilpaillaan Historic Race -sarjan merkeissä viikonloppuna. Kuva: Vetelin Urheiluautoilijat ry

Tulevana viikonloppuna järjestetään Historic Race -ratasarjan osakilpailu Vetelissä, Kemoran moottoriradalla.

Lauantaina kilpailu alkaa kello 9 harjoitus- ja aika-ajoilla ja jatkuu varsinaisilla kilpailulähdöillä kello 14.00.

Sunnuntai aloitetaan harjoitusajoilla kello 9.00 ja kilpailu jatkuu toisilla kilpailulähdöillä kello 10.50.

Kilpailussa ovat mukana seuraavat luokat: Historic erikoisvakio, Historic Formula, Formula 3 ja 4 -autot, Roadsport, Subaru Sport, Locost, SS 1300, Fiat Historic Ratapotti sekä Mini 1000.

Kilpailun järjestävät yhteisvoimin Vetelin Urheiluautoilijat ja Ylivieskan Urheiluautoilijat.

Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 133 kuljettajaa.

Autojen kunnioitusta

Historic Race Finland Ry:n ratasarja käsittää kaikille luokille kahdeksan osakilpailua, jotka ajetaan neljänä eri viikonloppuna Suomen moottoriradoilla. Näistä kaksi ensimmäistä ajetaan tulevana viikonloppuna Kemoralla.

Auton historian kunnioittaminen on ensijainen tavoite Historic-kilpailuissa. Omistajat vaalivat kilpuriaan, jolla saattaa olla jo hyvinkin pitkä kilpailuhistoria takana. Vaikka Historic-sarjassa kilpaillaankin puhtaasti harrastepohjalta, kisaa käydään tosissaan ja autoja kehitellään sääntöjen puitteissa.

Historic Formula luokassa ajetaan myös ikäkausien mukaan. Kaikki Formulat omaavat kilpailuhistorian omalta aikakaudeltaan. Formula neloset ovat sarjan nopein luokka.

Roadsport on Historic Race Finlandin sisäinen luokka. Kyseessä ovat harrasteautot. Luokka on hyvin suosittu niiden keskuudessa, jotka haluavat itse kehittää ja rakentaa autojaan.

Subaru Sport -autot ovat englantilaisen Van Diemen -tehtaan rakentamia, kilpailukäyttöön tarkoitettuja, 2-paikkaisia, näyttäviä, ”formulamaisesti” käyttäytyviä kilpa-autoja.

SS 1300 -luokan autot ovat entisen Special Saloon -luokan autoja, jotka on hyväksytty kilpailuun vuonna 1995 tai aiemmin.

Locost-luokan autot ovat Lotus Seven -tyyppisiä ja putkirunkoisia, itse rakennettuja urheiluautoja.

Uusi luokka sarjassa on Fiat Historic Ratapotti. Autoja ei saa virittää, joten niiden kilpailukuntoon saattaminen ja ylläpito ei vie paljoa aikaa eikä rahaa. Tässä sarjassa nähdään Fiatteja vuosilta 1971-1981.

Mini-1000-merkkiluokka on rata-autoilun vanhin kilpa-autoluokka Suomessa. Englantilaiset Minit ovat ajaneet omaan luokkaa jo vuodesta 1978 lähtien. Tämä luokka on myös suurimpia rata-autoluokkiamme, niin myös tässä kilpailussa. Kemoralle on ilmoittautunut 24 kuljettajaa. Luokassa on myös vahva järjestävän seuran edustus, seitsemän kuljettajaa.

Yleisö voi nauttia ratakilpailun seuraamisesta Kemoran Moottoriradalla katetusta katsomosta, josta on hyvä näköyhteys lähes koko rata-alueelle.

Liput kilpailuun maksavat 10 euroa / päivä. Lapset alle 12v. pääsevät sisään vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Teksti: Vetelin Urheiluautoilijat ry

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo