Ralli 17.05.2016

Historic Rally Trophyn kesäkausi alkaa

Pistejohtaja Mikko Frilander. Kuva: Antero Sirviö

Kotimaisen Historic Rally Trophyn kesäkausi alkaa tulevana viikonloppuna Neste Tuuliruusu Mäntsälä rallilla. Kahdeksan erikoiskokeen mittainen ralli alkaa lauantaina klo 11 Juustoportin pihalta, jolloin tasanopeusluokan kisaajat lähtevät matkaan.

Mäntsälän kisa on HRT-sarjan kolmas osakilpailu, sarjassa ajetaan kaikkiaan kuusi osakilpailua. Sarjan pistetilanne ennen Mäntsälää on varsin tiukka, sillä peräti 12 kuljettajaa on tasapisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen. Nimellisenä ykkösenä on tällä hetkellä luokan 16 Mikko Frilander Sunbeam Avengerillaan. Frilander on kerännyt kahdesta kisasta 22 pistettä. Seuraavina ovat Jussi Lappalainen Ford Escort 1300 GT:llä ja Juha Mäkitalo Alfa Romeo Giulialla. Lappalainen ajaa luokassa 15 ja Mäkitalo luokassa 3.

Ensimmäisen rallikilpailun Mäntsälän Moottorikerho järjesti jo vuonna 1983. Nyt ajettava ralli on kuitenkin vasta kerhon toinen kesällä järjestämä kilpailu. Edellinen kesäkisa oli vuonna 1987.

Tänä vuonna erikoiskokeiden pituudet vaihtelevat 7 kilometristä aina 21 kilometriin saakka. Kilpailun kokonaispituus on 186 km joista erikoiskoekilometrejä on 64 km.  Rallin yhteydessä vietetään samalla kymmenettä kertaa järjestettävä museoajoneuvopäivä.  Museo-ajoneuvot ovat nähtävillä Hepolan koulun hiekkakentällä klo 10-14 välisenä aikana. Hepolan koululla toimii myös rallin kilpailukeskus.

Uutuutena Mäntsälän kilpailussa järjestetään ralliautojen niin sanottu turvatarkastus vain hetki ennen kilpailijoiden lähtöä. Näin yleisöllä riittää monipuolista nähtävää myös Juustoportilla.
Juustoportin osoite on Pohjoinen Pikatie 8, 04600 Mäntsälä.
Tasanopeusluokka lähtee reitille Juustoportilta kello 11.01 ja varsinaiset Historic-luokan kisaajat klo 12.01.

Pistetilanteet

Teksti: Joni Vainio, sarjan tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta