Ralli 04.10.2017

Historic Rally Trophy -sarjan ikäkausimestaruudet ratkaistaan lauantaina

Marko Nysten on tänä vuonna voittanut luokkansa jo neljä kertaa, Mynämäeltä haetaan viidettä voittoa ja maksimipistesaldoa. Kuva: Antero Sirviö

Naantalin Seudun UA toimii isäntänä Mynämäen ympäristössä ajettavalle mvalkama.fi XLI Rantarallille, joka on kuuden osakilpailun Historic Rally Trophy -sarjan päätöskilpailu. HRT-sarjassa juhlitaan kauden päätteeksi neljää historic-mestaria, aiemmin mestareita oli vain yksi. Vuoden 2017 alusta on mestaruuspisteistä luokittain ajettu ikäkausissa ->69, ->75, ->81 ja ->90. Nyt 41:nnen kerran järjestettävässä Rantarallissa nähdään vielä tiukat taistelut, sillä kuudesta osakilpailusta kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan viisi parasta.

Kategoriassa 1 (->69) tiukin mestaruustaistelu käytäneen Wartburg-kuljettaja Jari Ohrankämmenen ja Ford Cortina Lotuksella ajavan Marko Nystenin kesken. Kategoriassa 2 (->75) Kiuruveden Jussi Lappalainen on jo napannut maksimipisteet viidestä kisasta, samaan Rantarallissa pyrkinee anjalalainen Janne Kanerva. Kategoriassa 3 (->81) Henri Äyräväinen on viidellä voitollaan ja maksimipisteillään hieman ”niskan päällä” muihin verrattuna. Kategoriassa 4 (->90) on pistetilanne sellainen, että mikäli Ilkka Koskela luokkansa ainoana osanottajana maaliin asti pääsee, mestaruus menee hänelle lähtijämäärävertailun perusteella.

Nuottisarjassa pistetilanne on erittäin jännittävä. Samassa luokassa ajavat pieksämäkeläinen Vesa Rissanen ja siuntiolainen Petteri Koskenala taistelevat tiukimmin mestaruudesta. Kumpikin tietää, että toinen on voitettava, mikäli mestariksi aikoo, muita vaihtoehtoja ei ole.

Tasanopeussarjan kilpailijoista pari Leena Tuoriniemi–Risto Valkonen johtaa kolmella pisteellä ennen paria Risto Salonpää–Jarkko Minni.

Lauantaina 7. lokakuuta Rantarallin kilpailukeskus aukeaa Mynämäen lukiolla, Keskuskatu 9, klo 7.00 aamulla. Tasanopeusluokkaa ajavat starttaavat reitille noin klo 9.00 ja muut kilpailijat kello 10:stä eteenpäin. Kilpailuun on ilmoittautunut 61 historic-luokkien autokuntaa, tasanopeuskilpailijoita on 18, VW-sarjaa ajavia 15 ja BMW-sarjassa 12 autokuntaa. Lisäluokkien kanssa ilmoittautuneita on yhteensä 141.

Rantarallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 65 kilometriä. Kilpailun huoltotauko Mynämäen lukion alueella alkaa noin klo 12.40 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita Mynämäen lukiolle odotellaan noin klo 16 alkaen – tasanopeusluokkalaiset saapunevat noin tuntia aiemmin.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli