Ralli 12.01.2019

Historic Rally Trophy -sarja käyntiin Savonlinnasta

Kuva: Marko Kyöstilä.

Joka toinen vuosi ralleja isännöinyt Savonlinnan Urheiluautoilijat ry on järjestänyt Historic Rally Trophyn osakilpailuja kuudesti. Näistä kaksi, vuoden 2008 ja 2017 kilpailut on valittu sarjan parhaiksi osakilpailuiksi.

– Emme kuitenkaan saa tuudittautua edes kilpailun järjestämisessä historiaan, vaikka kyseessä onkin Historic-sarjan kilpailu, vaan jokaiseen osa-alueeseen on joka kerta paneuduttava aina yhtä huolellisesti kaikkien edellistenkin ko. osakilpailuiden tapaan, toteaa nytkin kilpailua johtava Urpo Kosonen.

Kosonen korostaa, että 26. tammikuuta tämän vuoden HRT-sarjan aloittavaan Seurahuoneralliin on etsitty tälläkin kertaa myös menneiden vuosikymmenten vauhtikalustolle erinomaisesti soveltuva reitti.

Seurahuonerallin kilpailukeskus sijaitsee Savonlinnan ydinkeskustassa torin laidalla olevassa rallin nimikkohotellissa. Kilpailun lähtö ja maali ovat torilla. Reitti kiertelee muutaman edellisvuoden tavoin kaupungin itäpuolella. Reitin kokonaispituus on noin 165 kilometriä, joista neljän erikoiskokeen osuus on noin 70 kilometriä. Sadan kilometrin siirtymisestä ainoastaan reilu puolet osuu lähdön ja viimeisen erikoiskokeen väliin, joten nopeusrajoitusten alainen ajelu tässä kilpailussa on poikkeuksellisen vähäistä. Erikoiskokeet on viety juoheville, pohjiltaan kestäville ja ohituksillekin tilaa tarjoaville väylille.

Seurahuoneralli on HRT-osakilpailuna samalla myös HRTT-tasanopeussarjan, Aircooled.fi VW Rally Serien sekä BMW Ralli-sarjan/BMW Extreme Rallyn mestaruusosakilpailu. Lisäksi ralli tarjoaa sekä Itä- että Kaakkois-Suomen alueiden harrastajille mahdollisuuden kerätä aluemestaruusosakilpailupisteitään. Kilpailussa on historic-luokkien lisäksi myös yleisen ja junioriluokkien kuljettajille omat nuotitettavat ja ei-nuotitettavat luokat.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 15. tammikuuta.

Teksti: Arto Ylhävaara

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli