Ralli 05.03.2020

Historic Rally Trophy -sarja käynnistyy Korpilahdella

Aivan näin lumisissa olosuhteissa, kuten Savonlinnassa vuosi sitten tammikuussa, tuskin päästään ajamaan Korpilahdella. Penkoista ei siis ole apua, mutta tiet lienevät ajettavassa kunnossa. Kuva: Marko Kyöstilä

Vihdoinkin myös Historic Rally Trophy -sarjassa päästään tositoimiin, kun lauantaina ajetaan Korpilahden ympäristössä neljän erikoiskokeen mittainen ralli.

Kauden kolmen ensimmäisen osakisan perumisen vuoksi oli onnekasta, että Jyväskylän UA:n ja Korpilahden UA/MK:n porukka lupasi ottaa HRT-kisaajat mukaan kansalliseen alueralliinsa.

Viime päivien sääolosuhteet vaikuttavat olevan rallille suotuisat. Vaikka päivällä onkin ollut hieman lämpöasteita, on öisin nautittu nasevasta pakkasesta, minkä luulisi tekevän erikoiskokeen jäiset pinnat entistäkin tukevammin jäisiksi.

HRT-sarjalaisia ilmoittautui 68 autokuntaa. HRT-luokkalaisia on suunnilleen sama määrä kuin viime vuoden kisoissa, tasanopeusluokassa oli pientä pudotusta. Kaiken kaikkiaan Korpilahden Talviralliin ilmoittautui 123 autokuntaa.

Osanottajaluettelo näyttää todella mielenkiintoiselta. Kovia historic-kuljettajia on kisassa ”pilvin pimein” eikä ole ollenkaan varmaa, kuka nappaa kisan nopeimman historic-kuljettajan tittelin. Ei ole ihan helppoa ennustaa luokkavoittajiakaan. 

Viimevuotisen kategorian 1 mitalikolmikko on mukana Korpilahdella. Sarjakakkonen Jari Valtaala joutunee ahtaimmalle, sillä luokassa on neljä muutakin. Ohrankämmenellä on yksi vastustaja luokassa, Martti Sarastolla ei yhtään.

Kategorian 2 seitsemän parasta pistemiestä lähtee Korpilahdelle, ja voitaneen yhdeksänneksi sijoittunut Heikki Valkonenkin vielä laskea samaan, kovaan porukkaan. Mikko Frilander on hallitseva mestari, haastajinaan Toni Sinkkonen, Kari Loppi, Niko Allinen, Eero Kortelahti, Jussi Lappalainen ja Janne Kanerva. Yllättäjiä voi löytyä pitkästä listasta miehiä, jotka ajoivat viime vuonna vain satunnaisia kisoja.

Kategorian 3 hallitseva mestari Tommi Järvinen näyttää siirtyneen kartturiksi Mikko Frilanderille, Raimo Lindén vaihtoi ykkösryhmäläisten puolelle eikä pistekolmonen Markku Hakala ole ilmoittautuneiden joukossa. Iloinen uutinen on, että nokialainen Vesa Glad on palannut sarjaan. Samoin Janne Lindberg, joka kärsi tekniikkamurheista, sekä Tuomo Hannonen, joka kävi voittamassa Peurunka-rallin helmikuussa. Ja kyllä sanansa pistejahdissa on sanottava vielä Karkkilan Matti Jaatisellakin.

Kategorian 4 hallitseva mestari Juha Selänne siirtyi kartturiksi muihin sarjoihin, eikä ilmoittautuneiden listalla näy sarjakakkosta Markku Laaksoakaan. ”Ysikymppisten” luokissa vain yhdessä on enemmän kuin yksi kilpailijapari.

Nuottisarjassa Heikki Westerlund ja Mika Karpiola lienevät ennakkosuosikkeja pistejohtoon, sillä heidän luokissaan on enemmän kuin yksi mukana. Nuottisarjan pistekolmonen Teemu Koivisto vaihtoi ykkösryhmäläisten luokkaan. Tasanopeusluokan kärkinimiä on vaikea ennustaa, sillä kisa kisalta vaihtuvat kärkinimet pistävät pakkaa sekaisin kauden aikana. Hallitseva mestari Mika Alakoskelaa ei nähdä Korpilahdella, toivottavasti muissa kisoissa. Sarjakakkonen ja -kolmonen; Eero Juutilainen ja A-P Jääskeläinen, ovat mukana yhteensä 15 tasanopeusparin joukossa. 

Kannattaa muistaa myös, että tälle kaudelle ykkösryhmän kalustolle muodostettiin oma kategoriansa. Kun aiemmin luokissa 1-4 ajoivat Historic -> 69 autot, nyt nämä luokat on vallannut ykkösryhmä. Luokat 5-8 ovat nykyisin kategorian 1 autoille, luokat 9-11 kategorian 2 (Historic -> 75), luokat 12-14 kategorian 3 (Historic -> 81) ja luokat 15-18 kategorian 4 (Historic ->90) autoille. Nuottisarjalaiset luokat ovat 19-23, tasanopeusluokka 24 ja näytösajoluokka 25. 

Kilpailutoimisto K-Market Korpilahden tiloissa aukeaa klo 7.00.
Kilpailu alkaa klo 12.01.
Kilpailun tauko alkaa noin klo 13.30.
Maaliin ensimmäisiä odotellaan noin klo 15.30 jälkeen.

Tuloslaskennasta huolehtii Ajaksi Oy.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli