Ralli 18.10.2016

Historic Rally Trophy -kausi päätökseen – Rantaralli tekee historiaa

Janne Kanerva ajoi voittoon Historic Rally Trophyn edellisessä osakilpailussa Seinäjoella. Kuva: Joni Vainio

Lokakuun 22. päivänä ajetaan Bahco Rantaralli, joka on järjestyksessä 40. Rantaralli. Ralli on tänä vuonna Historic Rally Trophy -sarjan viimeinen osakilpailu. Kilpailun suojelijaksi on lupautunut rallilegenda Markku Alén, joka voitti ensimmäisen vuonna 1971 ajetun Rantarallin.

Historiaa

Rannikkoseudun Urheiluautoilijat ry otti mukaan Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ja Mynämäen Urheiluautoilijat järjestämään ensimmäistä Rantarallia 6.-7. maaliskuuta 1971. Ensimmäinen kilpailija lähti klo 19:02 Naantalista jatkaen Maskun, Lemun, Askaisten, Nousiaisten, Mietoisten, Mynämäen, Vehmaan, Laitilan, Kalannin, Lokalahden kuntien kautta päättyen Taivassalon kansakoululle. Matkaan lähti 105 kilpailijaa. Rallin pituus oli 200 kilometriä ja reittiin sisältyi kahdeksan pikataivalta, joiden yhteispituus oli 70 kilometriä ja loppu matkaosuutta.

Kilpailun tuloslistassa oli paljon tulevia Suomen ja jopa maailmanmestareita. Voittajapari oli Markku Alén – Juhani Toivonen, tuloslistassa seuraavina olivat Risto Kivimäki – Ilkka Kivimäki, Seppo Suurla – Arto Michelsson, Kyösti Hämäläinen – Veijo Aho.

Ensimmäiset 20 Rantarallia järjestettiin yhdessä Mynämäen Urheiluautoilijoiden kanssa, jonka jälkeen NaSU on vastannut yksin Rantarallin pääjärjestelyistä. Rannikkoseudun Urheiluautoilijat jäi pois ensimmäisten rallien jälkeen.

40. Rantaralli

Tänäkin vuonna rallin kilpailukeskus, lähtö ja maali ovat Mynämäellä. Kilpailun järjestäjän NaSUn apuna ovat lähialueiden autourheiluseurat ja muut talkootyöläiset. VIP-vieraita kuljettaa Austin Minillä Tero Grönfors.

Rallipassien myyntipaikat

Jussin Grilli, Mynämäki, Lemun Portti, Lemu, Neste Vesilaitoksentie, Raisio, Neste Nousiainen ja Shell, Laitila. Joka myyntipaikassa on joissain paketeissa YLLÄTYS eli lippu, jolla saa Bahcon noin 30 euron arvoisen tuotteen.

Kilpailun lähtö

Kilpailu alkaa virallisesti Mynämäen lukion pihalta klo 11.01. Ennen tätä lähtee kuitenkin reitille klo 9:32 ratamestarit, joiden perään tasanopeusluokan autot. Näiden jälkeen ajaa reitin läpi useita järjestely- ja tarkastustehtävissä toimivia autoja. Kaikki em. autot ovat varustettu rallin virallisilla tunnuksilla ja noudattavat ennakkoon laadittua aikataulua. Ratamestarista alkaen etuautot ajavat pikataipaleilla kun tiet ovat jo suljetut, joten teiden tulee olla kulkijoista vapaa. Häiriöt saattavat johtaa erikoiskokeen peruuntumiseen, jos jonkun kilpailijan ajo menee täysin pilalle tiellä olleen esteen takia.

Kilpailijat

Kilpailijoita ovat Historic Rally Trophy 2016 sarjassa ajavat. Sarjaan voivat osallistua kilpailijat, joilla on AKK:n myöntämä kansallinen tai kansainvälinen kilpailijalisenssi sekä voimassa oleva rallitutkinto. Historic-luokkia on 24 ja lisäksi Tasanopeusluokka nro 25 sekä vielä 10 luokkaa muille kuin sarjassa ajaville kilpailijoille.

Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 173 kilpailijaa, joista 17 ajaa tasanopeusluokassa.

Autot

Autoilla Historic-luokissa tulee olla FIA:n voimassaoleva HTP passi. Tasanopeusluokkien autoilla pitää olla vähintään tasanopeuspassi. Muissa luokissa AKK:n tekniikkasääntöjen mukaiset autot.

Kilpailun maali

Kilpailija numero 1 on maalissa klo 16:13. Tasanopeuskilpailija numero 401 on klo 14:59. Voivat olla hieman aikaisemminkin, koska tulo on ennakkovapaa, eli saavat tulla suoraan viimeiseltä erikoiskokeelta. Maali on Mynämäen lukion pihalla, jossa on myös rallin kilpailukeskus. Kilpailukeskuksessa on erinomainen buffetti, josta saa ostaa käteisellä ruokaa, kahvia ja virvokkeita. Kaikki ovat tervetulleita reitin varrelle ja kilpailukeskukseen.

Lisätietoja:

www.nasu.fi ja www.facebook.com/rantaralli ja www.autourheilu.fi/Kiti

www.Historicrallyclubfinland.fi

Tulokset kisan aikana: ONLINE-ralli tai www.mut-palvelu.fi/online/rantaralli

14731137_1748849785375236_2900966713047914327_n

Teksti: Rantarallin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli