Ralli 11.07.2019

Historic Rally Trophy – Joni Mäkelä, Tommi Järvinen vai joku muu?

Tommi Järvinen on Autoglym Rallissa yksi ennakkosuosikeista. Kuva: Marko Kyöstilä

Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailussa 4/6 on mielenkiintoista nähdä Teiskon UA:ta edustavien; Joni Mäkelän ja Tommi Järvisen, mahdollinen taistelu voitosta.

Historic-kisoissa ei yleiskilpailun voitosta ajeta eikä yleiskilpailun voittajaa nimetä, mutta perinteisesti ”kansa” kuitenkin seuraa, kuka oli kisassa historic-luokkien nopein kuljettaja.

Kun nyt Autoglym Rallin lisäksi ajetaan Nokian ja Tampereen ympäristössä, voisi olettaa, että kummallakin kuljettajalla on jonkinlaista pientä ”kotiseutuetuakin”.

Joni Mäkelä on jo pariinkin kertaan näyttänyt, että vauhti riittää kilpailun nopeimman kuljettajan titteliin, mutta tänä vuonna Mäkelä on keskeyttänyt jo kahdesti. Savonlinnassa kauden avauskisassa Mäkelä oli porukan nopein, mutta Laukaassa Mäkelä oli pudonnut kahdeksanneksi ennen kuin keskeytti nelosella tekniseen vikaan. Raision UA:n kisassa Oripään ympäristössä Mäkelän ja Tommi Järvisen keskinäinen kisa kesti vain yhden erikoiskokeen. Järvinen johti ja Mäkelä oli 0,9 sekunnin päässä kakkosena, kunnes keskeytti. Järvinen oli Savonlinnassa neljäs, Laukaassa viides ja Raisiossa otti voiton. Miten mahtaa käydä Nokian ajoharjoitteluradalta starttaavassa Autoglym Rallissa? Toki osanottajaluettelossa on monta muutakin nimeä, jotka samaan pystyvät, kuten esimerkiksi Janne Kanerva Volvolla, Petri Pousi myös Volvolla. Mielenkiintoinen kisa nähtäneen.

Historic Rally Trophy -sarjassa neljässä ikäkaudessa, Nuottisarjassa sekä Tasanopeusluokassa leivotaan yhteensä kuusi mestaria. Sitä tavoittelevat kuljettajat keräämällä luokittain pisteitä. Kuudesta osakisasta viiden tulos lasketaan loppupisteisiin.

Vanhimpien autojen kategoriassa 1 (-> 69) Jari Ohrankämmen Wartburgillaan on kahden pisteen johdossa ennen BMW 2002:lla ajavaa Kaj Forsbergia. Samalla pistemäärällä 31 on myös Martti Sarasto, joka ajaa Ford Cortina GT:tä. Antti Heinänen Fiat 850 specialilla on neljän pisteen päässä neljäntenä.

Kategoriassa 2 (-> 75) Kangasalan Teiskon UA:ta edustava Mikko Frilander johtaa kuudella pisteellä ennen tamperelaista Toni Sinkkosta. Frilander ajaa Sunbeam Avengeria ja Sinkkonen Datsun 100 A:ta. Kiuruveden Jussi Lappalainen ja Anjalan Janne Kanerva ovat tasapistein kolmantena, eroa Frilanderiin on yhdeksän pistettä.

Myös Kangasalalla asuvan, Toyota Starletilla kilpailevan Tommi Järvisen pistejohto kategoriassa 3 (-> 81) ennen Toyota Celica 1600:lla ajavaa Raimo Lindeniä on kaksi pistettä. Reijo Hartikka Opel Kadett GTE:llä on kolmas, eroa kärkeen on yhdeksän pistettä.

Tuoreimpien autojen (-> 90) kategoriassa 4 sekä Vantaan Juha Selänne Peugeot 205 Rallyella että Lammin Markku Laakso VW Golfilla ovat tasapistein johdossa. Jämsäläinen Esa Lindroos on kolmantena neljä pistettä perässä.

HRT-sarjan ikäkategorian 1 ”sisällä” ajetaan myös Veteraanisarjaa, jossa auton on oltava vuosimallia -65 tai vanhempi sekä kuljettajan oltava vähintään 60-vuotias.

Nuottisarjan johdossa on Kouvolan Seudun UA:ta edustava Antti Leponiemi Ford Escort 1600:lla. Leponiemi on kerännyt 31 pistettä, kun kakkosena olevalla Urjalan Pasi Koskisella on 29 pistettä. Heinolan Teemu Koivisto on Mercedes Benzillä vain pisteen päässä kolmantena.

Tasanopeusluokassa hallitseva mestaripari Lapuan Mika Alakoskela sekä Ähtärin Aleksi Hirvilampi ovat kolmella pisteellä karussa ennen savonlinnalaisia Eero ja Eetu Juutilaista. AL Tikkakoskea edustava Ari-Pekka Jääskeläinen on Risto Valkosen kanssa kolmantena kuusi pistettä kärkeä jäljessä.

Autoglym Ralli alkaa lauantaina 13.7. aikaisin aamulla, kun 24 autokunnan tasanopeusluokka lähtee reitille jo kello 8.01. Historic-luokat, jotka ajavat ”tasureiden tapaan” kuusi erikoiskoetta starttaavat klo 9.01 ja heitä odotellaan maaliin klo 15:n maissa. Kilpailun oheisluokat ajavat joko seitsemän tai 10 erikoiskoetta. Heitä odotellaan Nokian ajoharjoitteluradalle maaliin noin klo 21.25.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli