Ralli 14.10.2019

Historic Rally Club Finlandin joukkueelle EM-kultaa

Elias Kivitila kartturinsa Timo Tuomisen kanssa sijoittui A:n historicien EM-rallisarjassa kategorian 1 kolmanneksi ja pokkaa kauden päätteeksi pronssimitalin kaulaansa, kuten myös pari Esa Peltonen - Jyrki Saarto kategoriassa 3. Kuva: Elias Kivitilan Facebook.

Tiukille meni. Sitä sanotaan kuitenkin, että kaikki yli pisteen erot ovat turhaa repimistä. Vain yhden pisteen erolla Suomen ja Historic Rally Club Finlandin joukkue nappasi FIA:n EM-sarjan tiimien välisessä kisassa kultamitalin. Tärkeät pisteet Unkarista tulivat Jari Hyvärisen kakkossijan ja Esa Peltosen luokkavoiton myötä.

– Saimme sijoituspisteiden lisäksi yhden lisäpisteen, sillä automme on vm. -65, eli vanhempaa mallia kuin muilla ykköskategoriassa, kertoi Hyvärinen matkallaan kotiin Unkarista.

– Kerrankin tämä tuli oikeaan rakoon, ja saimme tiimivoiton yhden pisteen erolla.

Rododenri Historic Rally on tiimien välisen kisan kakkonen pistein 204 ja FlexiFly.co.uk Rally Team kolmas pistein 200. HRCF keräsi pisteitä 205.

Lisäksi EM-pronssimitalin saavat sekä kategoriassa 1 ajava pari Elias Kivitila – Timo Tuominen että kategoriassa 3 Esa Peltonen – Jyrki Saarto.

Ennakkoon osattiin Kivitila-Tuomisen EM-mitalia odottaakin, mutta kategoriassa 3 Unkarissa kisattiin vielä Peltosen ja Pentti Veikkanen – Timo Jaakkolan kesken EM-pronssista. Veikkanen sijoittui Karl Wagnerin voittaessa ja italialaisen Zipon ollessa toinen kategorian ja luokkansa kolmanneksi. Peltosen autokunta voitti luokkansa ja nousi samalla 100 pisteeseen. Veikkanen jäi seitsemän pisteen päähän neljänneksi. Kartanlukijat Jyrki Saarto ja Timo Jaakkolakin sijoittuivat mitaleille, Saarto EM-hopealle ja Jaakkola EM-pronssille.

Suomalaisista vielä Klaus Wilkman on pisteissä viides ja Teuvo Hämäläinen seitsemäs kategoriassa 3.
Myös kartanlukijoiden on ilmoittauduttava sarjaan etukäteen saadakseen pisteitä. Wagnerin kartturi Gerda Zaunder on mestari 109 pisteellä. Zipolla oli useita kartanlukijoita eivätkä he olleet sarjaan ilmoittautuneita.

Wilkmanin kartturina alkupuolen kaudesta istunut Hanna Valonen on pisteissä neljäs ja Hämäläisen kartanlukija Pirjo Rosberg kuudes.

Kategoriassa 1 harvakseltaan tänä vuonna EM-ralleja ajanut Sverre Norrgård sijoittui kuljettajien puolella viidenneksi ja kartturi Ari Koponen neljänneksi. Jari Hyvärinen on kuudes ja kartturi Jarno Ala-Turkia viides.

Kategoriassa 4 Jari Latvala on seitsemäs, Ville Silvasti kahdeksas ja Matti J. Tarvainen yhdeksäs. Silvastin kartturina kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa ollut Risto Pietiläinen on pistetaulukon seitsemäs ja Asko Sairanen keräsi kaksi pistettä Latvalan kartturina sijoittuen jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Teksti: Kikka Kuosmanen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli