Rallisprint 27.06.2019

Historic Rallisprint -sarjan kärkikuljettajille ei ilmaantunut uhkaajia

Kari Haapalainen starttaa historicien kärkipaikalta sarjan neljänteen osakilpailuun. Kuva: Historic Rallisprint -sarjan tiedotus

Tulevana lauantaina Kalpalinnan maineikas sprint-kisa herää henkiin 20 vuoden jälkeen, kun Turengin Autourheilukerho pisti talven aikana hösseliksi ja kunnosti radan kesäkisaa varten. Sarjan neljäntenä osakisana ajettava Kalpalinna Sprint tuli HRCF:n organisoiman sprinttisarjan yhdeksi osakilpailuksi Nurmijärven kisan tilalle.

Ilahduttavasti määräaikaan mennessä Kalpalinnan kisaan ilmoittautui 19 historic-luokissa ajavaa kuljettajaa. Näistä kuitenkin vain neljä on sellaisia, jotka ovat sarjaa kiertäneet ja keränneet pisteitä. Pistekärjessä on luokan 3 Kari Haapalainen Kuplallaan 33 pisteen turvin. Vain kaksi pistettä vähemmän on luokassa 4 ajavalla Harri Könösellä. Kummallakin on kolme luokkavoittoa, mutta Könösen luokassa ei Kiparin Sprintissä ollut kuin yksi osanottaja. Pisteitä haarajokilaisella siis 31. Kiuruveden Niko Allinen on vain kerran päässyt voittamaan luokan siten, ettei ollut luokan ainoa kuljettaja, joten pisteitä on kertynyt 29. Markku Taipaleella luokassa 1 on pisteitä 22, ja mies näin täydentää em. nelikon.

Missään luokassa ei edellä mainittujen kuljettajien keskeytyskään heilauta pistetaulukon kärjen järjestystä. Luokkavoiton tuomat 11 pistettä riittävät nostamaan pisteissä kympin sakkiin, mutta useamman kesken jaetulle sijalle.

Yksinkertaisella laskutoimituksella selviää, että 15 kuljettajaa lähtee hakemaan ensimmäisiä Historic Rallisprint -sarjan pisteitä. Poikkeuksena tässä porukassa on Matti J. Tarvainen, jolla on pisteitä kyllä, mutta ne ovat kertyneet luokasta 5. Nyt Tarvainen ajaa Skodalla ensimmäistä kertaa luokassa 2, joten pistepussi on tietty tyhjä. HRS-sarjaan ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, joten kaikki, jotka historic-luokissa ajavat, saavat menestyksensä mukaiset pisteet.

Suurin osa tästä 15 kuljettajan joukosta on sellaisia, jotka ajavat enemmän tai vähemmän säännöllisesti Historic Rally Trophyn osakilpailuja, ja jotkut ovat täällä jopa aivan toisella kalustolla. Mielenkiintoista on nähdä, miten kultakin taittuu säväkkä parikilometrinen Kalpalinnan rinteillä. Esimerkkinä voi mainita, että Volvo Amazonin puikoissa tutummin nähty Sami Jaakkola lähtee Kalpalinnaan murtoluku-Fiatilla ja Peugeot 205 Rallyn ohjaimista tuttu Juha Selänne taluttaa viivalle Mazda RX7:n.

Kalpalinna Sprint alkaa klo 10.00. Tapahtumassa on kilvanajon lisäksi paljon muutakin ohjelmaa.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint