Rallisprint 16.03.2017

Historic Rallisprint -sarja jatkuu Kiparin Sprintillä sunnuntaina

Pieksämäkeläinen Vesa Rissanen johtaa 22 pisteellä Historic Rallisprint -sarjaa 2017 kahden osakisan jälkeen. Sunnuntaina 19.3. ajettava Rautavaaran Kipari Sprint on talven viimeinen osakisa, sen jälkeen ajetaan vielä kolme rallisprintiä soralla. Kuva: Miikka Kimari

Pieksämäkeläinen Vesa Rissanen lähtee viikonloppuna Rautavaaran Kipari Sprintiin Historic Rallisprint -sarjan pistejohdossa, kun ajettuja osakisoja on kaksi takana. Rissasen kanssa tasapisteissä on Päijät-Hämeen UA:ta edustava Kari Haapalainen, mutta hän joutuu pienemmän luokittaisen lähtijämäärän mukaisesti toistaiseksi tyytymään sarjassa kakkossijaan.

Kipari Sprintin voittajalle on tiedossa Kiparin Kunkku -titteli. Iisalmen ja Nurmeksen välissä sijaitseva Rautavaara tarjoaa vielä oivat talviset olosuhteet Historic Rallisprint -sarjan kevään viimeiseen koitokseen. Varikkoaluekin sijaitsee jääalueella, ja kun noin kahden kilometrin mittainen rata pääosin kiertää Kiparin varjoisalla puolella, kilpailijoita odottanee hieno kilpailu.

Kipari Sprintiin on ilmoittautunut 93 kuljettajaa, joista historic-luokkiin 12. Historic Rallisprint -luokissa 1, 3 ja 5 (lähtöluettelossa luokat 23, 25 ja 27) on toistaiseksi vain yksi osanottaja, joten näissä luokissa tuloksen saanut kuljettaja kasvattaa pistesaldoaan vain yhdeksällä pisteellä. Hannu Kärkkäinen, Kari Haapalainen ja Matti J. Tarvainen toivottavasti saavat luokkaansa lisää kuljettajia ennen kuin lähtölippu heilahtaa. Luokissa 2 ja 4 (24 ja 26) lähtijöitä on enemmän kuin kaksi, joten pisteitä luokkavoittajalle rapisee maksimimäärä eli 11.

Edellä olevan perusteella Vesa Rissanen on luokkansa 4 voittaessaan parhaimmat mahdollisuudet jatkaa sarjaa kesäkaudella pistejohdossa. Vastustajia on tällä hetkellä Rissasen luokkaan ilmoittautunut neljä muuta.

Mutta kuten niin usein autourheilussakin on nähty, mikään ei ole varmaa ennen kuin kisat on ajettu. Mitä vain voi tapahtua, ja siinä koko homman suola piileekin.

PISTETILANNE OSAKISAN 2/6 JÄLKEEN
1. Vesa Rissanen PiekUA lk 4  Ford 22 pistettä
2. Kari Haapalainen P-HUA lk 3 VW 22 pistettä
3. Matti J. Tarvainen OriUA lk 5/2 Mitsu/Skoda 20 pistettä
4. Hannu Kärkkäinen HeiUA lk 1 Ford 18 pistettä
Esa Vahvaselkä HAU lk 3 Ford 18 pistettä

Kipari Sprintin AIKATAULU (ohjeellinen)
Kilpailutoimisto sijaitsee Hotelli-ravintola Tiilikassa (Kuusitie 2), Rautavaaran kylällä.
08.00 Kilpailutoimisto avataan Hotelli Tiilikassa, noin klo 10.30 Kiparilla
11.00 Ohjaajakokous
11.15 Nuorten luokan ohjaajakokous. Huoltaja ON oltava mukana!
12.05 Kilpailu alkaa
n. 13.15 Tauko
n. 14.00 Toinen kierros
n. 15.00 Kilpailu päättyy
n. 16.00 Palkintojenjako Kiparilla kilpailutoimiston lähettyvillä

Molemmat kierrokset ajetaan lähtöluettelon mukaisessa järjestyksessä. Ajojärjestys on Historic, Nuoret, Naiset, Juniorit, Seniorit ja Yleinen.

HISTORIC RALLISPRINT -SARJA 2017
JÄLJELLÄ OLEVAT OSAKISAT:
Kerimaa Sprint 20.5. Savonlinna
Sorasprint 10.9. Pohjois-Häme
Kitee Rallisprint 8.10. Keski-Karjala

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint