Rata-ajo 23.07.2016

Historic Grand Race 2016

Historic auto-kilpailut ovat harrastetoimintaa, joka pyrkii edistämään ja säilyttämään suomalaista kilpa-autoilu historiaa pitämällä kaluston toimintakuntoisena sekä ajamaan niillä historic rata-autokilpailuissa. Kuva HGR Media

Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla järjestetään 20.-21.8.2016 historic rata-autoilun suurtapahtuma Historic Grand Race. 

Tapahtuma on kuulunut Ahveniston kesään jo vuodesta 1994 ja on kasvanut osallistujamäärältään Suomen suurimmaksi ratakilpailuksi, radalla odotetaan nähtävän 200 historiallista ratakilpuria.

IMG_6649

”Apparan” tunnelma ja tiivis kilpailuohjelma luovat loistavan kilpailuviikonlopun, jossa on nähtävää kaikille vanhoista kilpa-autoista  kiinnostuneille. Lauantaina ja sunnuntaina nähdään tiukkoja tilanteita ja rehtiä kilpailua.

Lippujen hinnat: lauantai 8€, sunnuntai 10€, koko viikonloppu 15€. Alle 12v ilmaiseksi.

Lippuja voi ostaa myös ennakkoon ( katso tapahtuman sivuilta www.historicrace.fi )

Kilpailun järjestää Historic Race Finland ry

Lauantaina tapahtuma alkaa klo 10.00 harjoituksilla ja aika-ajoilla. Ensimmäiset 4 kilpa-lähtöä ajetaan lauantaina klo 16.35 alkaen. Sunnuntaina ajetaan klo 9.30 lähtien harjoituksia ja klo 11.35 alkaen ajetaan 12 kilpa-lähtöä.

IMG_5320

Lauantaina ja sunnuntaina nähdään veteraanikilpamoottoripyörien näytösajo sekä harrasteautojen paraati.

Ajettavat luokat kattavat sekä kansainväliset Historic-luokat FIA Liite K:n mukaisille vanhoille kilpa-autoille, että kansallisia luokkia, joista suurin on erittäin näyttävää kilpailua tarjoavat Roadsport-harrasteautot.

Luokat: Historic erikoisvakio/GTS/vakio/GT, Historic Formula G – Formula 4 (1996 asti), Roadsport A-C ja V8, Subaru Sport, SS1300, Locost, Mini 1000.

Ahveniston harjun laella on näyttely yli 30 vuotta vanhoille harrasteautoille. Autot on valittu harrasteautoparkkiin ennakkoilmoittautumisen perusteella.

HGR 2009

Lauantain ja sunnuntain tauoilla nähdään veteraanikilpamoottoripyörien näytösajo ja harrasteautojen paraati. Veteraanikilpamoottoripyörien varikko sijaitsee ensimmäisellä katsomotasanteella ja harrasteajoneuvot harjun laella.

Harrasteautoparkkiin tuleville harrasteajoneuvoille (yli 30 vuotta vanhat) tulee tehdä ilmoittautuminen etukäteen ennakkoilmoittautumislomakkeella, joka löytyy tapahtuman sivuilta www.historicrace.fi .

Gulf Historic Race Cup 2016 seuraava osakilpailu ajetaan 24.-25.9.2016 Virtasalmella Motoparkissa.

Historic auto-kilpailut ovat harrastetoimintaa, joka pyrkii edistämään ja säilyttämään suomalaista kilpa-autoilu historiaa pitämällä kaluston toimintakuntoisena sekä ajamaan niillä historic rata-autokilpailuissa.

HGR 2009

Vuonna 1990 perustetun Historic Race Finland ry:n tehtävänä on vaalia historiallisten kilpa-autojen harrastusta sekä järjestää historiallisten autojen asfalttiratakilpailuja.

Tervetuloa moottoriurheilun ystävät!

Lisää tietoa Historic Race Finland ry:n toiminnasta www.historicrace.fi samoilta sivuilta pääsee Historic Grand Race 2016 sivuille.

Teksti: Mikko Karppanen
Kuvat: HGR Media

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo